Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Witam również.Witam wszystkich na tej stronce
To dobrze, że wiesz i jeszcze lepiej, że chciałeś podzielić się to wiedzą. Bo to prawda, że służy do podloża. Niezupełnie do podłoża w akwarium. Ale jednak do podłoża. Fakt.Wiem że żwir keramzytowy sluży do podłoża.
Zgadzam się w stu procentach. Prawie wszystko można stosować samo lub zmieszane z innym składnikiem.Mozna go stosować samego lub mieszać z innym żwirem
( chyba zdanie pytające)Tak naprawdę do czego on sluży ,
nic nie powoduje czy nadaje się do roślin ( w domyśle: tych roślin w akwarium bo do innych to całkiem, całkiem )co powoduje,czy nnadaje się do roślin
I bardzo dobrze. Przecież sam w poprzednich zdaniach uświadomiłeś nam, że służy właśnie do podłoża oraz do mieszania. Wiec chyba jako autor tych stwierdzeń powinienieś zamienić teorię w praktykę i zmieszać w podłożu.Mam go w akwa zmieszany z podłożem
To ja poproszę o objaśnienia. Co chcesz żeby Ci objaśnić ? Przecież to Ty sam wszystkim objaśniłeś co należy zrobić z kermazytem. Zresztą na dowód swojego stwierdzenia zrobiłeś to w praktyce.Proszę o objaśnienie
Takie czary mary ale ja wiem. Pewnie kermazyt był biały.troche zakrecilem i woda zrobila sie mleczna, czemu - nie wiem,
W co kermazyt zmienił kubeł ? W latający dywan ? W wielbłąda ?wiem natomiast ze keramzyt zmienil kubel
Bardzo jestem ciekaw jak się uporasz. Dodasz do każdego ziarenka ciężarek ? Dwa dni temu jak wpisywałeś pierwszy post to nie był lekki ? Przecież pisałeś, że wiesz, że się nadaje ....Masz rację że cześć plywa po powierzchni i jest lekki jakoś się z tym uporam
To jest najlepszy pomysł w tym wątku.Co do stosowania w filtrze to nie wiem, czy to dobry pomysł
To dobrze, że czytałeś tylko, że może nie zwróciłeś uwagi na tytuł książki.Czytałem o stosowaniu jako podłoza do roslin
Raczej do niesienia a nie do myślenia. Idziesz, kupjesz, przynosisz do domu. Gdzie tu myślenie ? Ja znajduję tylko jeden moment gdy wydawana jest reszta z pieniędzy. Trzeba pomysleć czy została dobrze wydana.Kupno keramzytu w ogrodniczym daje wiele do myślenia
A jednak. Ten sam post. Cztery zdania dalej i okazuje się znowu być dobry. Zapewne w ciągu pisania postu przestał pływać i jest OK.Ja kupilem w sklepie Zoo, po 3-krotnym przeplukaniu dalem do akwa jest O.K
i zacząć lekturę od nowa ...Wiem że żwir keramzytowy sluży do podłoża.
Patrząc na to inaczej podobnie do myślenia daje zakup kwasu 6-8% w sklepie ZOO pod jakąś super nazwą , przykładów można podawać sporo . Akwarystyka to jednak myślenie to taka mini zabawa w Boga . Jesteś Panem życia i śmierci . Ty decydujesz jaki gatunek skazujesz na śmierć a jaki będzie "narodem wybranym" .Kupno keramzytu w ogrodniczym daje wiele do myślenia
( niestety mnie wśród nich nie było ).
Witam serdecznie,fomalhaut pisze: A, że długie? Ja podziwiam, że mu się chce... Podziwiam, bo po przeczytaniu tego tematu, po prostu nie chciało mi się na niego odpowiedzieć - a stosuję keramzyt... to chyba dużo mówi....
Chciałbym, żeby takie "klasyki" rodem z więzienia albo koszar wojskowych nie miały tu miejsca. Ponieważ na forum są kobiety i osoby bardzo młode. Mój ojciec zawsze mi powtarzał: " Zachowuj się synu. Byle jak ale się zachowuj." Chyba miał rację ...nie powinien się "spuszczać"
Moja Pani Profesor od języka polskiego mówiła o takich zdaniach: " zdania z podmiotem wielokrotnie ukrytym"forum jest, żeby odpowiadać i zadawać pytania, ale bez przesady, ..... po to są książki i własne lub czyjeś doświadczenia.
A szkoda. Ja właśnie chciałbym żeby tak było. Miło się czyta jak J-23 "walnie" chemiczny wykład ? Można się coś z tego nauczyć ?Nikt nie będzie pisał z tego żadnych recenzji kilkustronicowych.
Oczywiście. Oto przykład jak można krótko odpowiadać na krótkie zapytania:A najlepiej jest ... "KRÓTKO"
Bez komentarza stary.I tyle miałem do powiedzenia O
Mislavo pisze: Nie podejmę Krzysztofie dalszej dyskusji ponieważ powiedziałem już wszytko co miałem do powiedzienia. Nie ma sensu udowadniać słoniowi, że jest słoniem nawet w sytuacji kiedy ten ostatni uparcie twierdzi, że jest mrówką. T .
Pozdrawiam
Mislavo
Zastanawiam się w którym momencie sobie odpuścisz.Nie podejmuję już naprawdę żadnych dalszych polemik na ten temat. Wyczerpałem temat i powiedziałem naprawdę wszystko co w tej kwestii mogłem powiedzieć. Jeżeli moja wizja Forum wydaje się zbyt idealistyczna to nie będę walczył przeciw większości. Nie ma sensu nikogo uszczęśliwać na siłę. Po prostu zacisnę zęby i będę udawał, że nie widzę.
A ja chciałbym , aby wielostronicowe elaboraty pojawiały się na forum i dotyczyły tematów konkretnych a nie wysmiewania się z wypowiedzi poprzedników. Nie każdy kończył studia polonistyczne. Zgadzam się z Tobą, żebyśmy byli lepsi od innych, ale czy w ten sposób ??Chciałbym żeby takie wielostronicowe opracowania pojawiały się coraz częściej na Forum. Chciałbym żeby poprzeczka była ustawiana coraz wyżej. Chciałbym na tym skorzystać. Chciałbym żebyśmy byli lepsi od innych. Ale niestety żeby to uzyskać trzeba ostro zareagować na wszelkie próby "zaśmiecienia".
No więc właśnie reaguję.Ale niestety żeby to uzyskać trzeba ostro zareagować na wszelkie próby "zaśmiecienia".
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości