Jako twórca tego wątku SOLIĆ CZY NIE SOLIĆ na forum DYSKOWCÓW (nie ryb morskich i innych biotopów) chciałbym podsumować toczącą się i żarliwą dyskusję, gdyż wątek niepotrzebnie zboczył na różne wątki poboczne, oddalające się niebezpiecznie od głównego tematu.
Wątek był już ładnie podsumowany i wiele wyświetleń pozwalało sądzić, że jest przydatny dla wielu akwarystów.
Ja sam zaczynając ten wątek miałem drobne wątpliwości, czytając różne opinie na ten temat, chciałem ustalić co praktycy i hodowcy uważają na temat soli dla dysków, i ustaliłem, tak miało zostać, ale.
Podsumuję wątek:
Sól dla dysków jest wskazana, ale TYLKO jako środek leczniczy.
Stałe zasolenie wody w baniaku, bez względu na jego poziom jest
niewskazane dla naszych paletek.
SOLIĆ CZY NIE SOLIĆ
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Sławku co Ty wyrabiasz!!!
Piszesz , że kupiłeś rybki w złej kondycji i prosisz o radę - dostałeś ją - czytaj , czytaj , i jeszcze raz czytaj.Stwóż im odpowiednie warunki i to jak najszybciej!!!
Piszesz ,że rybki jedzą -tzn. jeśli stwożysz im odpowiednie warunki to same dojdą do siebie.Daj im możliwość wyzdrowienia!!!
A Ty co robisz? Zamiast zająć się edukacją(według mnie najszybciej na tym forum) wdajesz się nikomu niepotrzebną dywagacje.
Ile czasu zmarnowałeś pisząc te posty ,zamiast czytać i stopniowo polepszać warunki.
Dalej zachęcam Cię do przygody z paletkami (tak jak każdy tutaj - chciaż niektórzy szorstko, bo inaczej czasmi się nie da) tylko opamiętaj się!!!!!
Piszesz , że kupiłeś rybki w złej kondycji i prosisz o radę - dostałeś ją - czytaj , czytaj , i jeszcze raz czytaj.Stwóż im odpowiednie warunki i to jak najszybciej!!!
Piszesz ,że rybki jedzą -tzn. jeśli stwożysz im odpowiednie warunki to same dojdą do siebie.Daj im możliwość wyzdrowienia!!!
A Ty co robisz? Zamiast zająć się edukacją(według mnie najszybciej na tym forum) wdajesz się nikomu niepotrzebną dywagacje.
Ile czasu zmarnowałeś pisząc te posty ,zamiast czytać i stopniowo polepszać warunki.
Dalej zachęcam Cię do przygody z paletkami (tak jak każdy tutaj - chciaż niektórzy szorstko, bo inaczej czasmi się nie da) tylko opamiętaj się!!!!!