zdjęcie
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
- Jeki
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka
zdjęcie
Potrzebuję zdjęcie boku koryta rzeki.
Czyli stojąc w wodzie, zanurzony robię podwodne zdjęcie bocznej ściany koryta. Mogą być jakieś kamienie, podmyte przez nurt jamy , wiszące korzenie, zatopiony pień itp.
Zdjęcie potrzebują w jak największej rozdzielczości.
Proszę przesyłać na Jeki@poczta.onet.pl
Z góry dziękuję.
Czyli stojąc w wodzie, zanurzony robię podwodne zdjęcie bocznej ściany koryta. Mogą być jakieś kamienie, podmyte przez nurt jamy , wiszące korzenie, zatopiony pień itp.
Zdjęcie potrzebują w jak największej rozdzielczości.
Proszę przesyłać na Jeki@poczta.onet.pl
Z góry dziękuję.
o, la - to potrzebna jest niezła rozdziałka.. nawet jak policzy się skromnie 150 dpi, to już wychodzi 10200x3600.. no może 100 dpi, to wtedy 6800x2400.. dwa zdjęcia z około 8mln pixeli matrycy położone obok siebie.. będzie ciężko.. ale jeszcze popatrzęJeki pisze:Dzięki Rafał za zainteresowanie. Może i kamulce by się nadały, jeżeli wyjdzie z nich druk 170x60cm i będą pasowały do korzeni w baniaku.
Rafał
- Jeki
- entuzjasta

Czyżby czyżykHypno pisze:Czyżby tapeta do zbiornika?
Rafał, myslałem żeby ewentualnie złożyć zdjęcie, czyli 2-3 te same zdjęcia powtarzające się, ale zdjęcie musiałoby nadawać się do takiego złożenia.
Wstępnie znalazłem tło z motywem korzenia na giełdzie(podobne do tego strukturalnego w Duisburgu)niestety tylko na wys.50cm, ale już w firmie poligraficznej dodrukowali mi, zeskanowany żwir z dołu i tło ma 60cm.
Wygląda nieźle, jak nie znajdę nic lepszego......
Trafia mnie już troszkę bo szafka stoi, akwa na stole, sprzęt gotowy do instalacji, a tu przez tło nia mogę ruszyć dalej
- fomalhaut
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska
A może takie?
Jak byś chciał jakiś korzonek, rybcię, część zdjęcia bardziej przyciemnione, lub rozjaśnione... Się DA!
Zreszta jakbyś chciał w tle blokowisko - tez się da
Proporcje zachowane....
Pozdrawiam
Wojtek
PS.
Ten co miał lęk wysokości przy drabinie trzymetrowej (jak wieszaliśmy wspólnie flagi), na Mistrzostwach w Krakowie

Jak byś chciał jakiś korzonek, rybcię, część zdjęcia bardziej przyciemnione, lub rozjaśnione... Się DA!
Zreszta jakbyś chciał w tle blokowisko - tez się da
Proporcje zachowane....
Pozdrawiam
Wojtek
PS.
Ten co miał lęk wysokości przy drabinie trzymetrowej (jak wieszaliśmy wspólnie flagi), na Mistrzostwach w Krakowie
- Załączniki
-
- telko.jpg (24.8 KiB) Przejrzano 6139 razy
- Jeki
- entuzjasta

Sugerujesz bym zszedł na ziemię i dał sobie spokój z tym tłemTen co miał lęk wysokości przy drabinie trzymetrowej (jak wieszaliśmy wspólnie flagi), na Mistrzostwach w Krakowie
To zdjęcie jest niezłe, ale jakby tak zamiast tej trawy jakiś pień, korzenie.......w miarę bez zieleni. Jak to wyjdzie przy druku 170cmx60cm???
- stachu
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
Podaruj sobie te zdjęcia -mam lepszy pomysł !
Można zrobić z tyłu zbiornika skrzynke w której umieszczasz korzenie ,kamienie,liście itp całość podświetlasz.Uzyskujesz w ten sposób niesamowitą głebie i jak zrobisz w środku w tym samym klimacie to wszystko wygląda bardzo realnie !
Widziałem taką ekspozycje na zoobotanice w Wrocławiu-rzuciła mnie na kolana..........
pozdrawiam-hej
Można zrobić z tyłu zbiornika skrzynke w której umieszczasz korzenie ,kamienie,liście itp całość podświetlasz.Uzyskujesz w ten sposób niesamowitą głebie i jak zrobisz w środku w tym samym klimacie to wszystko wygląda bardzo realnie !
Widziałem taką ekspozycje na zoobotanice w Wrocławiu-rzuciła mnie na kolana..........
pozdrawiam-hej
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Też takie tło zewnętrzne widziałem, zrobione w środku mocnego kartonu, 120cm x 60cm x 6cm skrzynka. Powalające na kolana efektem głębi, oświetlone tylko światłem z baniaka, bez własnego podświetlenia.
Wszystko podlakierowane na koniec po wklejeniu na karton dla lepszego efektu i gry światła. Super.
Kombinuję coś takiego do swojego baniaka kwarantannowego / kiedyś w zamyśle tarliskowego 115 litrów 80cmx40cm tylna ścianka ...
Mam problem bo gałazki i korzenie łatwo przymocować silikonem i pięknie odstają, ale liście zmieniają się z czasem ... i nie wiem jak piach z plaży nasypać na klej, by kleju nie było widać a imitował brzeg rzeki, ale coś wymyśle ...
Jak efekt będzie fajny z mojejgo wyklejania głązek i liści to pokażę na forum fotkę, jak marny plastyk ze mnie to nie ... bo wyśmiejecie.
Ale głównie to kwestia materaiłów, według tego co widziałem jako gotowiec, no i pomysłu na układ, albo dobrej fotki jako wzór do naśladowania.
Wszystko podlakierowane na koniec po wklejeniu na karton dla lepszego efektu i gry światła. Super.
Kombinuję coś takiego do swojego baniaka kwarantannowego / kiedyś w zamyśle tarliskowego 115 litrów 80cmx40cm tylna ścianka ...
Mam problem bo gałazki i korzenie łatwo przymocować silikonem i pięknie odstają, ale liście zmieniają się z czasem ... i nie wiem jak piach z plaży nasypać na klej, by kleju nie było widać a imitował brzeg rzeki, ale coś wymyśle ...
Jak efekt będzie fajny z mojejgo wyklejania głązek i liści to pokażę na forum fotkę, jak marny plastyk ze mnie to nie ... bo wyśmiejecie.
Ale głównie to kwestia materaiłów, według tego co widziałem jako gotowiec, no i pomysłu na układ, albo dobrej fotki jako wzór do naśladowania.
- fomalhaut
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska
Stachu mnie ubiegł....
Też śmiem twierdzić, że najładniejsze jakie widziałem i mam zamiar zrobić, to tło skrzynkowe....
"Pudło" - z jakiegos lekkiego materiału (spienione pcfał);
do tego pianka do uszczelnień okien... no taka do okien, co robi "buły" i bąble...
Wypełnić tym skrzynkę...
Wpakować gałęzie (po naszymu: chamozie), liście, jakieś inne badziewia, jak kto chce....
Pomalować lakierem (lub nie..... - kwestia dyskusyjna)....
Oświetlenie - eksperyment... można, ale jak nie trzeba - tez dobrze...
No - to mam zamiar zrobić u siebie... jak wyjdzie? Nieomieszkam poinformować, szanownych forumowiczów.....
)))))))))))))))))))))))))))
Wojtek
Też śmiem twierdzić, że najładniejsze jakie widziałem i mam zamiar zrobić, to tło skrzynkowe....
"Pudło" - z jakiegos lekkiego materiału (spienione pcfał);
do tego pianka do uszczelnień okien... no taka do okien, co robi "buły" i bąble...
Wypełnić tym skrzynkę...
Wpakować gałęzie (po naszymu: chamozie), liście, jakieś inne badziewia, jak kto chce....
Pomalować lakierem (lub nie..... - kwestia dyskusyjna)....
Oświetlenie - eksperyment... można, ale jak nie trzeba - tez dobrze...
No - to mam zamiar zrobić u siebie... jak wyjdzie? Nieomieszkam poinformować, szanownych forumowiczów.....
Wojtek
- Jeki
- entuzjasta

Wszystko przez Rafałaarkadiusz pisze:
Łukasz, ale ty już masz, albomiałeś akwa i to piękne, dlaczego piszesz więc - akwa na stole
Tło skrzynkowe.... niestety już za późno, na razie wymyśliłem coś takiego i zobaczymy jak bedzie po oswietleniu i zalaniu.
- Załączniki
-
- r 1.JPG (24.12 KiB) Przejrzano 6002 razy
-
- r 2.JPG (22.16 KiB) Przejrzano 6002 razy