ZOOWET 2006 - Lublin

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 13 paź 2006, 10:02

Hypno pisze: ........ Oczywiście, że dam znać. Rozmawiałem dzisiaj (właściwie to już wczoraj) z gościami z Międzynarodowych Targów Lubelskich, czyli z organizatorami. Trwają jeszcze ostatnie rozmowy u nich i z naszymi władzami klubowymi. Jutro powinno być już wiadomo co dalej.

Już wszystko wiadomo.

Zjazd odbywa się w Lublinie w opisanym terminie.
Przy okazji robimy na targach prezentację.
Trzeba więc zakasać rękawy i brać się do roboty.

Sądzę, że Lublin jest takim samym dobrym miejscem spotkania jak Warszawa, Kraków, Poznań czy Wrocław.
Zawsze ktoś będzie miał bliżej lub dalej.
Trzeba jednak jedynie chcieć. Ja chcę, więc pojadę.

Sądzę, że w Lublinie pojawi się liczne przedstawicielstwo naszych członków, zwłaszcza że mamy podsumować kończący się rok, a także opracować plan pracy na 2007 rok.
To sprawy ważne i każdy komu na sercu leży dobro PKMD nie będzie tego bagatelizować.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 13 paź 2006, 11:23

OK więc zaczynamy, jak już wiecie klamka zapadła o imprezie wystawowej i spotkaniu w Lublinie.
Impreza odbędzie się w siedzibie Międzynarodowych Targów Lubelskich S.A. http://www.targi.lublin.pl/ w dniach od 17 do 19 listopada 2006. To znaczy, że w tych dniach będzie ona dostępna dla zwiedzających. Wniosek z tego prosty, że my musimy zacząć naszą robotę w czwartek 16 listopada. W związku z powyższym, jeszcze raz i dokładnie proszę wszystkich zainteresowanych o zgłaszanie się do mnie (mail, GG i telefon podane były już w tym wątku) z DOKŁADNYM wskazaniem w których dniach będzie ile osób i jaki pokój chce zarezerwować. Brak wskazania pokoju będę traktował jako zezwolenie na rozlokowanie danej osoby z inną jeżeli zajdzie taka potrzeba. Poza tym proszę wyraźnie pisać, czy daną osobę mam zaliczać do grona osób pomagających w montażu i demontażu stoiska oraz czy dana osoba(y) będzie brała udział w integracji. Czasu jak widzicie nie jest dużo, więc proszę o mobilizację. Noclegi oraz spotkanie integracyjne ma się odbyć w http://www.zajazd.lublin.pl/ "Zajeździe pod kasztanami" ulokowanym 10km od centrum Lublina nad samym brzegiem naszego jeziorka o którym już pisałem. Zajazd ten jest solidnym *** zajazdem z parkingiem chyba nawet zamkniętym dla postronnych (nie gości :-) ) restauracją i salami bankietowo-prelekcyjnymi. Dojazd do niego jest możliwy bezproblemowo środkami komunikacji miejskiej lub oczywiście taksówką w cenie max 20zł (upewnię się). W wypadku ładnej pogody polecam jadącym samochodami zabranie roweru i zaplanowanie także wypadu na Kazimierza (54km od Lublina), Nałęczowa (coś kole 25km) i Kozłówki (też około 25km). Kozłówkę polecam przede wszystkim!! Dokładne mapki dojazdu umieszczę w najbliższym czasie.

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 13 paź 2006, 18:59

Hypno pisze:A ja uskuteczniając lokalny patriotyzm i promocję swojego miasta chciałem się pochwalić jakie piękne niebo mamy tutaj nad naszym Lublinem :-)
To jakaś mocno toksyczna chmura !!!!!!!
:wink:

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 16 paź 2006, 13:34

Wygląda na to, że 1 dniu 18 listopada w Lublinie odbędzie się oficjalna premiera II tomu Zdrowych dyskowców.

Premiera ma to do siebie, że książka (ma duże rozmiary) będzie nieco tańsza niż w handlu.
Na dodatek, łatwiej też będzie o autograf, gdyż od czwartku wybieram się co prawda do Lublina budować stoisko PKMD, lecz kilka wolnych chwil (zwłaszcza wieczorem) pewnie będzie.

Dodam, że zapowiadają się także inne atrakcje .............

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD

Post autor: Ambra » 16 paź 2006, 13:35

W piątek lub sobotę, jeśli będą chętni do słuchania mogę przygotować prelekcję.
Jeśli jest takie zapotrzebowanie, to proszę o propozycje tematyczne.

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 16 paź 2006, 17:15

No w końcu, już miałem pytać co i jak z 2 tomem-ale już wiem.Temat na prelekcję proponuję np.Dyskowce i inne ryby.Chodzi o trzymanie razem Paletek z innymi rybkami-arowana,płaszczki ,skalaryitp,myślę że temat może być dość ciekawy dla mniej jak i bardziej doświadczonych.Starczy już tematów czym karmić, jaką wodę mieć itp.Podstawowych zagadnień dla początkujących .
PS.Jakby coś - to ja jestem do dyspozycji odnośnie pomocy przy wystawie,na dzień dzisiejszy to proszę o rezerwację na piątek, sobotę i niedzielę i jak można to integracja.

Awatar użytkownika
fomalhaut
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska

Post autor: fomalhaut » 16 paź 2006, 19:15

"Rozmanżanie dyskowców" - taki temat bym proponował - z uwagi na Twoje, Andrzeju, doświadczenie i książkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrowienia
Wojtek

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 16 paź 2006, 20:59

Mnie interesuje, jaka fizjologiczna flora występuje na skórze i w przewodzie pokarmowym paletek. Czy są to tylko bakterie czy też również mogą być pierwotniaki. Czy na przykład nie możnaby uzupełniając ich własną florę bakteryjną, zapobiegać chorobom.
Poza tym coś z zakresu przemiany metabolicznej. Jakie zwiazki wchłaniają się tylko z przewodu pokarmowego, jakie przez skrzela, a jakie przez skórę. Chodzi mi chociażby o minerały i witaminy.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 16 paź 2006, 22:48

Beata pamiętaj, że prelekcja ma być też dla ludzi którzy lubią patrzeć na rybki a niekoniecznie są bakteriologami i anatomopatologami :-) Pogawędkę na takie tematy proponuję przełożyć na nasze wewnętrzne spotkanie. Prelekcja powinna być dla "ludu" pełna kolorowych fotek powodujących achy i echy. Ja proponuję temat "Od dzikusa do tęczy - czyli rozwój form barwnych dyskowców w hodowli" Jednak nie widział bym problemów gdyby ten temat był hybrydą tematów Wojtka i Rafała. Ze swojej strony postaram się przygotować niespodziankę, o której nie ma pojęcia absolutnie nikt :-)

Awatar użytkownika
fomalhaut
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska

Post autor: fomalhaut » 17 paź 2006, 10:47

Z innej beczki...
Może by tak nowy temat, Piotrze, żeby ludziska wiedziały kto przyjeżdża?
Uaktualniany co jakiś czas?
Wojtek

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 17 paź 2006, 12:18

......" Ze swojej strony postaram się przygotować niespodziankę, o której nie ma pojęcia absolutnie nikt "......

Niespodzianka będzie dla chłopców czy dziewczyn? :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 17 paź 2006, 12:26

Czas uaktualnić listę obecności.

1. Ambra (16/17; 17/18; 18/19; integracja)
2. Hypno
3. Rafal_W
4. DARIUSZMT
5. Wmarek
6. Dispar
7. Vega1 (16/17; 17/18; 18/19; integracja)
8. Jeki
9. Bogdan
10. Rafdisc ( 17/18; 18/19; pokój 1-osobowy; integracja)
11/12. Bjarka (17/18; 18/19 pokój 2-osobowy; integracja 2 osoby)
13. Michal.f
14. MikołajCz (17/18; 18/19; integracja)
15/16. Fomalhaut i Ewa63 (16/17; 17/18; 18/19 pokój 2-osobowy; integracja 2 osoby)
17. Mirek (16/17; 17/18; 18/19; integracja)

UWAGA!!!
Nawet jeżeli domyślam się kto i kiedy przyjedzie nie pisałem tego! Proszę o świadome potwierdzenia.
Magiczne cyferki oznaczają:
16/17 - nocleg z 16 na 17 XI
17/18 - nocleg z 16 na 17 XI
18/19 - nocleg z 16 na 17 XI

Integracja oznacza, że dana osoba hmmm zadziwiająca zbieżność, chce się integrować. :-)
Jeżeli nie ma dopisku o pokoju, oznacza że ja będę bawił się w sfatkę i upychał po pokojach :-)

W wypadku pominięcia kogoś (za co z góry ewentualnie przepraszam) lub błędnego zapisu dat proszę o kontakt.
Eeeee i mam olbrzymią nadzieję, że zrozumiałe jest to wszystko co napisałem.

Pomocnikom przypominam, że rozkładanie rupieli będzie w czwartek, więc przyjazd w piątek jest przyjazdem na gotowe. Proszę więc o ewentualne korekty rezerwacji.

Niech Moc będzie z nami

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki

Post autor: Michcio » 17 paź 2006, 13:51

Po 3 miesiącach przerwy mam ponownie internet...:-). Melduje gotowość do pomocy.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 17 paź 2006, 13:58

Michcio sprecyzuj kiedy i w jakim zakresie. Poczytałeś i wiesz co kiedy się dzieje, więc teraz czas na konkrety :-)

I jeszcze ważna informacja dla tych którzy członkami PKMD nie są. Mam nadzieje, że Zarząd PKMD mnie nie zlinczuje za to co napiszę.
W wypadku, jeżeli będzie więcej zgłoszeń niż miejsc w naszym centrum noclegowym, należy brać pod uwagę, że pierwszeństwo mają klubowicze, ale chcę wprowadzić WYJĄTEK! Mianowicie osoby nie będące w klubie ale biorące czynny udział w przygotowaniu wystawy powinni mieć pierwszeństwo. Mam nadzieje że nie zlinczujecie mnie i że nie będzie potrzeby stosowania tej zasady.

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki

Post autor: Michcio » 17 paź 2006, 14:10

No właśnie nie do końca wszystko przeczytałem gdyż dopiero modem zainstalowałem :-)
Sprecyzuje w przeciagu doby, ale wydaje mi się że o ile nic sie nie stanie to praktycznie moge być codziennie, oczywiście bardzo chętnie wezmę udział w montowaniu i demontowaniu stanowiska.

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”