mój "szczurek"
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
mój "szczurek"
Co powiecie o takiej rybce, mnie podoba się bardzo (ta na dalszym planie). Jest jeszcze młoda ale fajnie się chowa i szybko rośnie.
- Załączniki
-
- S3010018.JPG (68.11 KiB) Przejrzano 6265 razy
Ostatnio zmieniony 06 lis 2006, 10:40 przez jurekg39, łącznie zmieniany 2 razy.
- mirek-gniezno
- senior

- Kontaktowanie:
Niestety lepszego zdjęcia moim aparatem nie zrobię. Nie hoduje paletek dla rozmiarów, czystości rasy, itp. No i co teraz powiedzą po przeczytaniu postu Fomalhauta moje dzieci zakochane w swoich pupilach. Oj chyba trochę przesadzacie z tym nazewnictwiem ryb trochę innych niż te Wasze. Akwarystyka to nie wyścig kto wyhoduje większą, bardziej okrągłą rybę, dla mnie to jest coś co może nauczyć moje dzieciaki wrażliwości, systematyczności itp.
Nie wiem, może należałoby zmienić klasyfikację uczestników tego forum, tak żeby zależała ona nie od ilości postów. Ja niedługo będę np "seniorem" a gdzie mi tam, w ogóle nie zmierzam w tym kierunku. Zarządzjący tym forum z łatwością mogli by wyznaczyć profesjonalistów i tych najzwyklejszych hobbistów. Przecież jedni i drudzy są tu mile widziani.
Do wstawienia fotki namówiły mnie dzieci, .... i wyszło, że mają szczurka w akwarium nie paletkę.
Przy okazji przekazuję wielkie słowa uznania dla Prezesa PKMD, który na moją prośbę o roślinki zareagował natychmiast. Bezinteresowny wspaniały człowiek.
Niechcący podesłał mi zawieruszone wśród roślin krewetki (szt 3). I tym sposobem zapoczątkował nasze nowe hobby. Właśnie się rozmnożyły ku uciesze całej rodziny.
Pozdrawiam
Nie wiem, może należałoby zmienić klasyfikację uczestników tego forum, tak żeby zależała ona nie od ilości postów. Ja niedługo będę np "seniorem" a gdzie mi tam, w ogóle nie zmierzam w tym kierunku. Zarządzjący tym forum z łatwością mogli by wyznaczyć profesjonalistów i tych najzwyklejszych hobbistów. Przecież jedni i drudzy są tu mile widziani.
Do wstawienia fotki namówiły mnie dzieci, .... i wyszło, że mają szczurka w akwarium nie paletkę.
Przy okazji przekazuję wielkie słowa uznania dla Prezesa PKMD, który na moją prośbę o roślinki zareagował natychmiast. Bezinteresowny wspaniały człowiek.
Niechcący podesłał mi zawieruszone wśród roślin krewetki (szt 3). I tym sposobem zapoczątkował nasze nowe hobby. Właśnie się rozmnożyły ku uciesze całej rodziny.
Pozdrawiam
- rafdisc
- entuzjasta

- Kontaktowanie:
Sam prosiłeś o ocenę swojej rybki -więc czemu masz pretensje. Jesteś na tym forum dośc długo i powinieneś wiedziec , że tu nikt nikomu nie "słodzi" jak nie ma ku temu przyczyny. Ocena jest taka jaka jest -jeśli masz tak wrażliwe dzieci to po co narażasz je na taką ocenę-następnym razem niech one wystawią rybkę do oceny w profilu wpiszą swój wiek a wtedy nikt nie będzie ich krytykował -my też mamy dzieci i wiemy jak postępowac w takich sytuacjach.Soorki kolego ale taka jest prawda.

- stanpiter
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Może taka ocena sprawi że dzieciaki zaczną dążyć do doskonałości w przyszłości a nie siądą na laurach, na foto mojej pierwszej paletki forum zareagowało dokładnie tak jak na Twoje foto. Efektem tego jest akwa 450l w którym pływa 8szt dysków, które nie tylko mnie się podobają, a wybierałem je sam z 25szt jakie miałem do dyspozycji we własnym zbiorniku. Jak widzisz wszystko przychodzi z czasem, dzieciaki również mimo swej wrażliwości można pokierować na wyższy tor. Nie obrażaj się, na nas przez nasze odpowiedzi bo to nie mydlenie oczu lecz taka jest prawda.
Słowo dla dzieci - każda rybka jest piękna, każda jest inna, lecz wszystkie odpłacają się pięknem za okazane serce, cierpliwosć i systematyczność.
Słowo dla dzieci - każda rybka jest piękna, każda jest inna, lecz wszystkie odpłacają się pięknem za okazane serce, cierpliwosć i systematyczność.
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Gusta nie podlegają dyskusji. Rybka podoba się Tobie i Twoim dzieciom i to jest najważniejsze i nie podlega dyskusji.
Jednak to jest formu miłośników dyskowców, wszyscy oprócz miłości do paletek chcą również by rybkom było dobrze, były odpowiednio trzymane no i były zdrowe, a nie tylko by były kochane.
Poprosiłeś na tym forum o opinię na temat wyglądu Twojej paletki, w domyśle poprosiłeś o porównanie jej do innych zdrowych i równie kochanych palet. No i ją otrzymałeś od jednych wprost, od innych 'między wierszami', więc skąd zdziwienie i pretensje? Nie proś na drugi raz, skoro nie chcesz znać odpowiedzi i opinii innych ...
Dbaj o księżniczkę, tak jak trzeba dbać o młode paletki, a wyrośnie z niej piękny okaz i jeszcze Ciebie pochwalą tutaj, jeśli odważysz się ponownie pokazać tutaj fotkę za 2 - 3 miesiące
.
Jednak to jest formu miłośników dyskowców, wszyscy oprócz miłości do paletek chcą również by rybkom było dobrze, były odpowiednio trzymane no i były zdrowe, a nie tylko by były kochane.
Poprosiłeś na tym forum o opinię na temat wyglądu Twojej paletki, w domyśle poprosiłeś o porównanie jej do innych zdrowych i równie kochanych palet. No i ją otrzymałeś od jednych wprost, od innych 'między wierszami', więc skąd zdziwienie i pretensje? Nie proś na drugi raz, skoro nie chcesz znać odpowiedzi i opinii innych ...
Dbaj o księżniczkę, tak jak trzeba dbać o młode paletki, a wyrośnie z niej piękny okaz i jeszcze Ciebie pochwalą tutaj, jeśli odważysz się ponownie pokazać tutaj fotkę za 2 - 3 miesiące