grzałka
Myślę, że w Twoim przypadku sprawdzi się zwykła grzałka z bojlera lub pralki (taka jak Vega proponuje w linku) + termostat z regulacją temperatury w zakresie 24-90st.. Ja takim kompletem podgrzewam wodę do podmian w beczce 200l. Muszę tylko od czasu do zamieszać wodą, bo na dnie pozostaje zimna, ale o ile się orientuje to nie będziesz miał tego problemu. Przywiozę ten mój wynalazek do Ciebie i możemy sprawdzić.
Pozdrawiam
Mariusz
Pozdrawiam
Mariusz
- stachu
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
Dostałem od znajomego to:
http://www.allegro.pl/item148167424_grz ... _1200.html
co o tym myśleć może to dobry pomysł ?
http://www.allegro.pl/item148167424_grz ... _1200.html
co o tym myśleć może to dobry pomysł ?
skoro to stop wewnątrz to w czym problem ?Sprawdź tylko czy grzałka nie jest wewnątrz wykonana ze stopów miedzi.
- loccutus
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Leszek Mikołajczak
- Kontaktowanie:
ja bym uderzył tutaj: http://www.elmix.wroclaw.pl/ zapytać nie zaszkodzi 

- stachu
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
no,no robi wrażenie raczej pojade tam osobiście,może są w stanie spełniać różne zachcianki....!a bym uderzył tutaj: http://www.elmix.wroclaw.pl/ zapytać nie zaszkodzi
dzięki za namiary wygląda to ciekawie-pozdrawiam
Witam Staszku!
Jestem nowicjuszem na tym Forum,ale ten temat przerabiałem testowałem u siebie a więc posiadam baniak 1200L poprzednio miałem trzy grzałki 300W,250W,200W z tym, że są zanurzone sumpie bardzo często się włączały i tym samym były bardzo żarłoczne,więc szukałem grzałki o dużej mocy Polsce zaoferowano, mi 500W tytanową oczywiście z termostatem za 249zł.Ta oferta nie dawała mi zadowolenia
W Niemczech mogłem kupić 750W za 150Euro, więc postanowiłem zrobić samemu. Kupiłem grzałkę 2100W od pralki z termikiem za 53zł>
Górę całą zalałem Żywicą zrobiłem uchwyt, aby zamocować w sumpie.
Podłączyłem do stycznika, bo temperaturą steruję sterownik Skalar i mógłby paść.
Teraz próba i obserwacja tego, co skleciłem dziwo pracuje to jusz 1,5roku bez żadnego problemu włącza się bardzo żadko,i króciutko na1do 2 minut tęperature mam 29-30C. Jeżeli chodzi o zużycie prądu to mam dużo mniejsze a,to dla tego, że tamte
Częściej się załączały no, i dłużej były załączone jak narazie to jestem z tej murksówki zadowolony.Nie do powiedziałem jednej pierwszej próby, która nie wypaliła, ale to z nie
Przemyślanej sprawy: Grzałka była też od pralki, 2500W ale z tym, że górę zalałem sylikonowałem,co się okazało w praniu, że sylikon pod wpływem wody się rozwarstwił i
Do styków doszła wilgoć 5styk przerdzewiał i zrobił zwarcie tak, że w żadnym wypadku
Sylikon nie zdaje egzaminu,dla tego drugim razem postanowiłem zalać żywicą,
Aby była. Grzałką:bezpieczną jak wspomniałem 1,5roku i jest okej.
:
Jestem nowicjuszem na tym Forum,ale ten temat przerabiałem testowałem u siebie a więc posiadam baniak 1200L poprzednio miałem trzy grzałki 300W,250W,200W z tym, że są zanurzone sumpie bardzo często się włączały i tym samym były bardzo żarłoczne,więc szukałem grzałki o dużej mocy Polsce zaoferowano, mi 500W tytanową oczywiście z termostatem za 249zł.Ta oferta nie dawała mi zadowolenia
W Niemczech mogłem kupić 750W za 150Euro, więc postanowiłem zrobić samemu. Kupiłem grzałkę 2100W od pralki z termikiem za 53zł>
Górę całą zalałem Żywicą zrobiłem uchwyt, aby zamocować w sumpie.
Podłączyłem do stycznika, bo temperaturą steruję sterownik Skalar i mógłby paść.
Teraz próba i obserwacja tego, co skleciłem dziwo pracuje to jusz 1,5roku bez żadnego problemu włącza się bardzo żadko,i króciutko na1do 2 minut tęperature mam 29-30C. Jeżeli chodzi o zużycie prądu to mam dużo mniejsze a,to dla tego, że tamte
Częściej się załączały no, i dłużej były załączone jak narazie to jestem z tej murksówki zadowolony.Nie do powiedziałem jednej pierwszej próby, która nie wypaliła, ale to z nie
Przemyślanej sprawy: Grzałka była też od pralki, 2500W ale z tym, że górę zalałem sylikonowałem,co się okazało w praniu, że sylikon pod wpływem wody się rozwarstwił i
Do styków doszła wilgoć 5styk przerdzewiał i zrobił zwarcie tak, że w żadnym wypadku
Sylikon nie zdaje egzaminu,dla tego drugim razem postanowiłem zalać żywicą,
Aby była. Grzałką:bezpieczną jak wspomniałem 1,5roku i jest okej.