9 powodów ktore dysklasyfikuja ryby azjatyckie jako dobre
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- bjarka
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Beata Jarka
- Kontaktowanie:
Czasami oskarżamy hodowców, że sprzedają nam chore ryby, ale nie zawsze musimy mieć rację. Ryby w hodowlach trzymane są w zbiornikach sterylnych. Przeniesione do naszych ozdobnych akwariów mogą źle zareagować na zmianę flory bakteryjnej i obecność detrytusu w podłożu. Mnie samej zdarzyło się to kilkakrotnie. Początkowo podmiany wody razem z odmulaniem jesze pogarszały sytuację, ale potem było już coraz lepiej.
Księżyc był żartem
criment76 zadam Tobie pytanie
Dlaczego szukasz winnych a nie zapytasz co sam zrobiłeś zle?
Ja osobiście mam azjatki miałem z nimi w pewnym momencie klopot ale to byla wyłacznie moja wina i nie doczytana wiedza
Czytałem Twoje posty i zastanawiam się czy Ty naprawde masz takie braki
Twierdzisz że czytałeś dużo:
"Rybaczki jeszce jedno jeżeli mówisz o moje niewiedzy to wiedz że o paletach przed kupnem czytałem około roku, nazbierałem segregator artykułów, przejrzałem dwa fora od dechy do dechy."
A potrafisz wyciągnąc wnioski z tego o czym czytałeś znasz różnice pomiedzy teorią a rzeczywistością?
Kolejny kawałek Ciebie:
"Kiryski a co mogą mieć kiryski i glonojady niby które były zakupione w maju i do sierpnia nie wykazywały objawów!!!"
W sumie to mogą miec wszystko i nic a Ty nie bedziesz wiedział o tym bo nie będą miec objawów które wg wyglądają zapewne tak:
Blada spuchnieta odstajace łuski coś wystającego z dupska śluz na pół centymetra leżąca na boku z postrzepionymi płetwami i 10 innych
Punkt kolejny zbiornik kwarantannowy:
"Kiryski miały kwarantan przeciez, napisąłerm kupiłem od jednego źródła więc jaka kwarantana przecież wpuszczenie 10 ryb do dekoracyjnego jest tą kwarantaną tam nie było innych palet."
Prawie nie ma o co się czepic troche to dziwne ale cóż jak ja "czytałem" o kwarantanie to odbywała się ona w sterylnym zbiorniku
Chyba się postarzałem i tyle nowych trendów pojawia się
Chcesz sobie "pobrykac" to jedz do lasu tam będziesz mógł wyładowywac się do woli i nie bedziesz ośmieszac siebie i co ważniejsze kogoś
Moja rada przestudiowac (w końcu) cała zdobytą wiedze i zaczac od pytania "co zrobiłem zle"

criment76 zadam Tobie pytanie
Dlaczego szukasz winnych a nie zapytasz co sam zrobiłeś zle?
Ja osobiście mam azjatki miałem z nimi w pewnym momencie klopot ale to byla wyłacznie moja wina i nie doczytana wiedza
Czytałem Twoje posty i zastanawiam się czy Ty naprawde masz takie braki
Twierdzisz że czytałeś dużo:
"Rybaczki jeszce jedno jeżeli mówisz o moje niewiedzy to wiedz że o paletach przed kupnem czytałem około roku, nazbierałem segregator artykułów, przejrzałem dwa fora od dechy do dechy."
A potrafisz wyciągnąc wnioski z tego o czym czytałeś znasz różnice pomiedzy teorią a rzeczywistością?
Kolejny kawałek Ciebie:
"Kiryski a co mogą mieć kiryski i glonojady niby które były zakupione w maju i do sierpnia nie wykazywały objawów!!!"
W sumie to mogą miec wszystko i nic a Ty nie bedziesz wiedział o tym bo nie będą miec objawów które wg wyglądają zapewne tak:
Blada spuchnieta odstajace łuski coś wystającego z dupska śluz na pół centymetra leżąca na boku z postrzepionymi płetwami i 10 innych
Punkt kolejny zbiornik kwarantannowy:
"Kiryski miały kwarantan przeciez, napisąłerm kupiłem od jednego źródła więc jaka kwarantana przecież wpuszczenie 10 ryb do dekoracyjnego jest tą kwarantaną tam nie było innych palet."
Prawie nie ma o co się czepic troche to dziwne ale cóż jak ja "czytałem" o kwarantanie to odbywała się ona w sterylnym zbiorniku
Chyba się postarzałem i tyle nowych trendów pojawia się
Chcesz sobie "pobrykac" to jedz do lasu tam będziesz mógł wyładowywac się do woli i nie bedziesz ośmieszac siebie i co ważniejsze kogoś
Moja rada przestudiowac (w końcu) cała zdobytą wiedze i zaczac od pytania "co zrobiłem zle"
- jociak
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
- Kontaktowanie:
Sorry ale ten sposób pisania mnie załamuje. Jak prezes pisze to wchłaniam to przyjemnie jak browar
. Czytając Ciebie mało mi dyńka nie pąkła. Michcio ba dobry podpis cyt.: Klawikordy w dłoń i pisać po polsku a nie po polskiemu". Dalej nie będę komentował bo wszyscy czytający wiedzą o co chodzi.
PS Cholender siadłem aby poczytać co w akwach piszczy, a od tej chińszczyzny to już mi w głowie piszczy

PS Cholender siadłem aby poczytać co w akwach piszczy, a od tej chińszczyzny to już mi w głowie piszczy