9 powodów ktore dysklasyfikuja ryby azjatyckie jako dobre

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 21 gru 2006, 01:20

Czasami oskarżamy hodowców, że sprzedają nam chore ryby, ale nie zawsze musimy mieć rację. Ryby w hodowlach trzymane są w zbiornikach sterylnych. Przeniesione do naszych ozdobnych akwariów mogą źle zareagować na zmianę flory bakteryjnej i obecność detrytusu w podłożu. Mnie samej zdarzyło się to kilkakrotnie. Początkowo podmiany wody razem z odmulaniem jesze pogarszały sytuację, ale potem było już coraz lepiej.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 21 gru 2006, 07:51

I znowu muszę prosić o opanowanie emocji. A tak a'propo to z motyką na słońce nie tylko w chełmskiem się porywają ale to już poza konkursem :-)
O prośbie o pomocy przy wstawianiu zdjęć pierwsze słyszę.

Rybaczki
junior
junior

Post autor: Rybaczki » 21 gru 2006, 11:07

Księżyc był żartem :lol:

criment76 zadam Tobie pytanie
Dlaczego szukasz winnych a nie zapytasz co sam zrobiłeś zle?

Ja osobiście mam azjatki miałem z nimi w pewnym momencie klopot ale to byla wyłacznie moja wina i nie doczytana wiedza

Czytałem Twoje posty i zastanawiam się czy Ty naprawde masz takie braki
Twierdzisz że czytałeś dużo:

"Rybaczki jeszce jedno jeżeli mówisz o moje niewiedzy to wiedz że o paletach przed kupnem czytałem około roku, nazbierałem segregator artykułów, przejrzałem dwa fora od dechy do dechy."

A potrafisz wyciągnąc wnioski z tego o czym czytałeś znasz różnice pomiedzy teorią a rzeczywistością?

Kolejny kawałek Ciebie:

"Kiryski a co mogą mieć kiryski i glonojady niby które były zakupione w maju i do sierpnia nie wykazywały objawów!!!"

W sumie to mogą miec wszystko i nic a Ty nie bedziesz wiedział o tym bo nie będą miec objawów które wg wyglądają zapewne tak:
Blada spuchnieta odstajace łuski coś wystającego z dupska śluz na pół centymetra leżąca na boku z postrzepionymi płetwami i 10 innych

Punkt kolejny zbiornik kwarantannowy:

"Kiryski miały kwarantan przeciez, napisąłerm kupiłem od jednego źródła więc jaka kwarantana przecież wpuszczenie 10 ryb do dekoracyjnego jest tą kwarantaną tam nie było innych palet."

Prawie nie ma o co się czepic troche to dziwne ale cóż jak ja "czytałem" o kwarantanie to odbywała się ona w sterylnym zbiorniku
Chyba się postarzałem i tyle nowych trendów pojawia się

Chcesz sobie "pobrykac" to jedz do lasu tam będziesz mógł wyładowywac się do woli i nie bedziesz ośmieszac siebie i co ważniejsze kogoś
Moja rada przestudiowac (w końcu) cała zdobytą wiedze i zaczac od pytania "co zrobiłem zle"

Rybaczki
junior
junior

Post autor: Rybaczki » 21 gru 2006, 11:13

Gdzie potrzeba pisac list by też taki upominek otrzymac? :lol:

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 21 gru 2006, 11:38

Tomku nie kuś :D

Musze to napisać ,pierwszy raz w calym moim imporcie z Azji ,Azjata zadzwonił do mnie po transporcie ,własnie przed chwilą i zapytał jak ryby ,czy wszystko ok .
Byłem w cięzkim szoku i wydukałem moją łamaną ngielszczyzną ,ze tak .
Szok ,kurde to do nich nie podobne .

Pozdrawiam DAREK

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 21 gru 2006, 11:54

Panowie, przykro mi ale zwracam uwagę że rozmowy na tematy handlowe proszę prowadzić na priv albo w dziale ogłoszenia komercyjne, a nie w tym wątku. Jesteście blisko subtelnej granicy więc proszę o rozwagę.

marek
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Marek Widur
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: marek » 21 gru 2006, 12:40

Post Darka został usunięty, ze względu na treść sprzeczną z REGULAMINEM.
Criment76, czynne Twoje uczestnictwo na naszym Forum rozpocząłeś dość niefrasobliwie, proszę o zreflektowanie się.
Pozostałych uczestników dyskusji proszę o dostosowanie się do sugestii Piotra.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 21 gru 2006, 12:53

Nie ma problemu Marku ,mam dzis super humor .

Mam tylko prosbę niech to równiez dotyczy podpisu u niektórych bo to równiez przerabialismy .Jak wszyscy to wszyscy ,wiesz o czym pisze .

Pozdrawiam DAREK

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 28 gru 2006, 09:52

Reasumując - wydaje mi się, że kolejny raz była to dyskusja typu : " O wyższosci Świąt Wielkanocnych nad Bożenarodzeniowymi":(
Jak ktoś nie lubi np. kryminałów, to niech ich po prostu nie czyta (nie ogląda) !

woblerek

Post autor: woblerek » 28 gru 2006, 18:39

macie fart Panowie szczęśliwego NOWEGO ROKU moze 2007 przyniesie kazdemu sukcesy

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 30 kwie 2007, 10:42

Sorry ale ten sposób pisania mnie załamuje. Jak prezes pisze to wchłaniam to przyjemnie jak browar :o . Czytając Ciebie mało mi dyńka nie pąkła. Michcio ba dobry podpis cyt.: Klawikordy w dłoń i pisać po polsku a nie po polskiemu". Dalej nie będę komentował bo wszyscy czytający wiedzą o co chodzi.

PS Cholender siadłem aby poczytać co w akwach piszczy, a od tej chińszczyzny to już mi w głowie piszczy

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”