Ja się też pochwalę
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
W styczniu wprowadzam do baniaka trzy prawie dorosłe kobalty.Zrobiłem solidny porządek z "trawką" {przedwczoraj}.Jak widać lotos Dispara ma się dobrze.Ryby też "nie narzekają {nonstop się ganiają i tłuką
}Zastanawiam się jeszcze nad trawnikiem .Jak widzicie zmieniłem żwirek .Moje cztery krewetki filtrujące kupione w Krakowie na wystawie mają się super , ciągle się linią ,z tąd ten niezbyt ładny korzeń którego zmniejszyłem.To tyle o miom baniaku .Czekam na słowa krytyki
.Zniosę wszystko
.Jak mnie "przewrócicie " to przynajmniej mnie nie kopcie
niki 28

niki 28
-
- junior
- Imie i Nazwisko: Michał Fleta
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
Osobiście preferuje tak obsadzony roślinami zbiornik. Bije z niego czystość(i zachować ją jest łatwiej). Rybki prezentują się w całej okazałości , mając dużo miejsca do pływania i jest czym cieszyć oko. Ostatnio pozwoliłem, aby roślinki rozrosły się trochę , ale jakoś mi to nie pasowało i wykarczowałem ¾ zielska. Może zbiornik stracił na efektywności , ale wole patrzeć i podziwiać dyski.
- niki 28
- członek PKMD
Właśnie wróciłem z pracy ,juz odpowiadam na posty
niki 28
Szczerze mówiąc oprócz pałeczek nawozowych pod korzenie niczego nie stosuję.Spróbuję dodać do akwa trochę żelaza ,zobaczę co będzieProponuję trochę żelaza roślinkom zapodać i być może potasu (Corymbosa ma dziurawe stare liście)
Właśnie Michał o to mi chodziło.Rośliny ale nie za dużo ,mimo wszystko gdy patrzę na akwa w domu to wydaje i się że jest gęśćiej zarośnięte.Na zdjęciu wygląda to trochę inaczej.Co do czystośći to jestem na to bardzo uczulony.W takim wystroju akwa naprawdę mogę wszędzie podochodzić odmulaczem.Niema to jak najedzone zdrowe palety pływające w czystym baniaku.Osobiście preferuje tak obsadzony roślinami zbiornik. Bije z niego czystość(i zachować ją jest łatwiej). Rybki prezentują się w całej okazałości , mając dużo miejsca do pływania i jest czym cieszyć oko. Ostatnio pozwoliłem, aby roślinki rozrosły się trochę , ale jakoś mi to nie pasowało i wykarczowałem ¾ zielska. Może zbiornik stracił na efektywności , ale wole patrzeć i podziwiać dyski.
niki 28
- niki 28
- członek PKMD
Właśnie wróciłem z pracy ,juz odpowiadam na posty
niki 28
Szczerze mówiąc oprócz pałeczek nawozowych pod korzenie niczego nie stosuję.Spróbuję dodać do akwa trochę żelaza ,zobaczę co będzieProponuję trochę żelaza roślinkom zapodać i być może potasu (Corymbosa ma dziurawe stare liście)
Właśnie Michał o to mi chodziło.Rośliny ale nie za dużo ,mimo wszystko gdy patrzę na akwa w domu to wydaje i się że jest gęśćiej zarośnięte.Na zdjęciu wygląda to trochę inaczej.Co do czystośći to jestem na to bardzo uczulony.W takim wystroju akwa naprawdę mogę wszędzie podochodzić odmulaczem.Niema to jak najedzone zdrowe palety pływające w czystym baniaku.Osobiście preferuje tak obsadzony roślinami zbiornik. Bije z niego czystość(i zachować ją jest łatwiej). Rybki prezentują się w całej okazałości , mając dużo miejsca do pływania i jest czym cieszyć oko. Ostatnio pozwoliłem, aby roślinki rozrosły się trochę , ale jakoś mi to nie pasowało i wykarczowałem ¾ zielska. Może zbiornik stracił na efektywności , ale wole patrzeć i podziwiać dyski.
niki 28