Ph 7,6 - co o tym myslicie ?

Woda i jej parametry

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 12 paź 2006, 23:56

Tak myślałem że pan Sławek K. z Łomianek znam i mam od niego rybki 2 with snowy i mierzyłem wodę jak je kupowałem(zawsze tak robię) napewno nie miała 7.4 .Hodowla naprawdę ładna, jedna z ładniejszych jaką widziałem ale nie spytałeś o wszystkie szczegóły jak są trzymane tam ryby np. bardzo częste podmiany wody . I nie jestem senior tylko Rafał to punktacja postów a nie doświadczenia. A Paletki mam ok.4 lat i dalej moim zdaniem mało wiem.

ambroży
senior
senior
Imie i Nazwisko: Adam Ambroży
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pisz
Kontaktowanie:

Post autor: ambroży » 19 lis 2006, 18:18

Panowie to ile te ph powino być dla palet

Awatar użytkownika
izik
junior
junior

Post autor: izik » 19 lis 2006, 22:06

witam,Panie Cocoloko prosze nie obrażac na forum sklepów zoologicznych.prosze na przyszłosc przemyslec co sie pisze dletego ,ze forum to czytają nie tylko "miłośnicy paletek".[/img]

radek84

Post autor: radek84 » 23 gru 2006, 19:29

jak dla paletek to masakra

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 24 gru 2006, 09:48

No cóż, chodowca - bardzo proszę, pan Sławek, chyba nie ma się czego wstydzić: http://www.paletki-slawek.webpark.pl/index.htm
Jak on trzyma ryby takie jak ma w galerii w PH 7.6 to ja jestem Św. Wincenty.

Zdjęcia przedstawiają Niemiecką robote, dużo Azji. I odłów lub coś co ma przypominać odłów. Jak te ryby utrzymuje w takiej zasadowej wodzie. To znaczy że ja chyba nie mam bladego pojecia o Paletach i wodzie. Ja mam dość popularne odmiany i jak PH zbliża sie do 6.8 to już jest różnica w zachowaniu. Powiem szczerze może nie których to zadziwi ale odkąd moje PH jest w okolicach 6 a zdarza sie że nawet poniżej 5 to nie mam z rybami problemu.(odpukać). Mój sposób na pasożyty PH 5 paletą nic się nie dzieje a w kwasie mało co przeżyje.

neo203
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: neo203 » 24 gru 2006, 13:34

Sam sie przekonałem na własnej skórze , że trzymanie palet w ph 7.5 to nic dobrego.

Odpowiedz

Wróć do „Woda”