Ph 7,6 - co o tym myslicie ?
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- rafdisc
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Tak myślałem że pan Sławek K. z Łomianek znam i mam od niego rybki 2 with snowy i mierzyłem wodę jak je kupowałem(zawsze tak robię) napewno nie miała 7.4 .Hodowla naprawdę ładna, jedna z ładniejszych jaką widziałem ale nie spytałeś o wszystkie szczegóły jak są trzymane tam ryby np. bardzo częste podmiany wody . I nie jestem senior tylko Rafał to punktacja postów a nie doświadczenia. A Paletki mam ok.4 lat i dalej moim zdaniem mało wiem.
Jak on trzyma ryby takie jak ma w galerii w PH 7.6 to ja jestem Św. Wincenty.No cóż, chodowca - bardzo proszę, pan Sławek, chyba nie ma się czego wstydzić: http://www.paletki-slawek.webpark.pl/index.htm
Zdjęcia przedstawiają Niemiecką robote, dużo Azji. I odłów lub coś co ma przypominać odłów. Jak te ryby utrzymuje w takiej zasadowej wodzie. To znaczy że ja chyba nie mam bladego pojecia o Paletach i wodzie. Ja mam dość popularne odmiany i jak PH zbliża sie do 6.8 to już jest różnica w zachowaniu. Powiem szczerze może nie których to zadziwi ale odkąd moje PH jest w okolicach 6 a zdarza sie że nawet poniżej 5 to nie mam z rybami problemu.(odpukać). Mój sposób na pasożyty PH 5 paletą nic się nie dzieje a w kwasie mało co przeżyje.