Akwarium Michcia
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
Nasuwa mi się pewna myśl MichcioRyby są u mnie już 5 dzień. Na razie nie obserwuje u nich żadnych niepokojących objawów.
Bardzo ładnie przyjmują pokarm, nic nie zalega, zostaje zjedzony w przeciągu 30 minut.
"JAK DBASZ TAK MASZ", z tego wynika że dbasz dobrze , więc "nie ma o czym mówić"
Oby tak dalej

niki28
Prezesie ! Ostatnio na giełdzie kupiłem podobnie dużą mrożoną artemię. Był to SOLOWIEC produkcji IT (Ichthyo Trophic) - z taką ładną naklejką z amphiprionami. Kostki zawierają jej więcej niż te z Katrinexu i chyba jest też od niej czyściejsza.cocoloco pisze:Kurcze skąd masz tak dużą artemię........
- Michcio
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Szczerze, to na początku zastanawiałem się czy z tą artemią jest wszystko w porządku, tzn czy nie jest zbyt zanieczyszczona. Ma w sobie glony.Przed podaniem rozpuszczam kawał w szklance, artemia sedymentuje
zlewam brudną wodę znad osadu i tak w kółko 3-4 razy a później, chlust do zbiornika albo jak chce się z rybami podrażnić(szkolenie) to podaje małe porcje łyżeczką
( a nich zapracują na żarełko kulturalnym zachowaniem).
Jest to podobno rosyjska artemia, sprzedawana w dużych blokach a nie normalnie w kostkach, czyli młotek się przydaje. Ogólnie ładna, czerwonawa, duża no i w całości a nie paprochy ja to się często zdarza.

Jest to podobno rosyjska artemia, sprzedawana w dużych blokach a nie normalnie w kostkach, czyli młotek się przydaje. Ogólnie ładna, czerwonawa, duża no i w całości a nie paprochy ja to się często zdarza.