DŁUGO OCZEKIWANI MIESZKAŃCY.
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
DŁUGO OCZEKIWANI MIESZKAŃCY.
Nareszcie nasze akwa doczekało się mieszkańców, są troszkę "dzicy" ale.......... tak wyglądaja 2 godzinki po wpuszczeniu do nowego domu.
Mamy nadzieję, że im się spodoba...........
Gajowi
Mamy nadzieję, że im się spodoba...........
Gajowi
- Załączniki
-
- Heckele 005.jpg (49.09 KiB) Przejrzano 12603 razy
-
- Heckele 006.jpg (48.76 KiB) Przejrzano 12603 razy
-
- Heckele 007.jpg (47.32 KiB) Przejrzano 12603 razy
Re: DŁUGO OCZEKIWANI MIESZKAŃCY.
Jakie pH wody i jaka twardosc? jak macie czym przewodnictwo zmierzyc to tez bylbym zobowiazany za informacje.
J-23
J-23
- gajowa
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Woda w akwarium została przygotowana na pH 6, Two 6; Tww 1; NO2 0; NO3 0 temp jak narazie 25 stopni i powoli podnosimy.
Ryby miałem w domu około 16.00
Przełożyłem je z worków do większego pojemnika a nastepnie po zmierzeniu parametrów po podróży zacząłem powolne mieszanie wody z akwa i "podróżnej" /cieniutki węzyk, zdławiony przepływ/. po wyrównaniu sie podstawowych parametrów tzn. temperatury i ph bezproblemowo w dloniach przeniosłem je do nowego lokum. Cała operacja trwała około 2 godzin, ryby zniosły to rewelacyjnie, mam nadzieje,że wszystko będzie tak dobrze jak do tej pory. Jak widac na fotkach nie sa płochliwe, pływają po całym zbiorniku i to nas bardzo cieszy...............
Właśnie zaobserwowałem,że zaczynają podskubywać kepki mchu jawajskiego.
Ryby miałem w domu około 16.00
Przełożyłem je z worków do większego pojemnika a nastepnie po zmierzeniu parametrów po podróży zacząłem powolne mieszanie wody z akwa i "podróżnej" /cieniutki węzyk, zdławiony przepływ/. po wyrównaniu sie podstawowych parametrów tzn. temperatury i ph bezproblemowo w dloniach przeniosłem je do nowego lokum. Cała operacja trwała około 2 godzin, ryby zniosły to rewelacyjnie, mam nadzieje,że wszystko będzie tak dobrze jak do tej pory. Jak widac na fotkach nie sa płochliwe, pływają po całym zbiorniku i to nas bardzo cieszy...............
Właśnie zaobserwowałem,że zaczynają podskubywać kepki mchu jawajskiego.
- gajowa
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
co do odwiedzin to nie ma problemu- zapraszamy.
Co do wody w jakiej wcześniej pływały to ........... no pewnie takiej jaka zwykle bywa w Amazonce i jej dopływach
, a ta z transportu była kiepska , ale po takiej podrózy to pewnie normalne...........
Hypno. co do zmywania to mozesz byc spokojny, mamy zmywarke a co do reszty to .....pewnie się przyda
Co do wody w jakiej wcześniej pływały to ........... no pewnie takiej jaka zwykle bywa w Amazonce i jej dopływach

Hypno. co do zmywania to mozesz byc spokojny, mamy zmywarke a co do reszty to .....pewnie się przyda

- Załączniki
-
- Heckele 017.jpg (48.83 KiB) Przejrzano 12521 razy
-
- Heckele 013.jpg (42.99 KiB) Przejrzano 12521 razy
-
- Heckele 016.jpg (39.7 KiB) Przejrzano 12521 razy
Ostatnio zmieniony 03 sty 2007, 21:16 przez gajowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Naprawde niezly klimacik ,o rybach nie wspominam bo kazdy widzi ,zę są piekne .
Dzikusy mają cos w sobie i szczerze to naczytałem się na necie ,ze one tak się płosza i szaleja po akwa a ja patrząc po tych co sa chwilowo u mnie,tego nie zauwazyłem,pływaja spokojnie od jednej strony w drugą .
Klimat akwarium i one same dopełniły całości ,gratuluje .
Pozdrawiam DAREK
Dzikusy mają cos w sobie i szczerze to naczytałem się na necie ,ze one tak się płosza i szaleja po akwa a ja patrząc po tych co sa chwilowo u mnie,tego nie zauwazyłem,pływaja spokojnie od jednej strony w drugą .
Klimat akwarium i one same dopełniły całości ,gratuluje .
Pozdrawiam DAREK