Preis Coly
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Preis Coly
"PREIS-COLY w sposób bezpieczny chroni przed pasożytami żerującymi na skrzelach i w jelitach u ryb w wodzie słodkiej i morskiej. "
No wlasnie.Czy ten preparat mozna z powodzeniem stosowac na pasozyty jelit np zamiast flubenolu itd?Czy ktos mial przyjemnosc to wyprobowac?
Sprawa w miare pilna.
Pozdrawaim
No wlasnie.Czy ten preparat mozna z powodzeniem stosowac na pasozyty jelit np zamiast flubenolu itd?Czy ktos mial przyjemnosc to wyprobowac?
Sprawa w miare pilna.
Pozdrawaim
Witam,
Ja stosowałem kilka razy ale prawdę powiedziawszy to nie mam wyrobionego zdania na ten temat.
Jedyne co mogę powiedzieć to, że jest zupełnie bezpieczny dla paletek i innych mieszkańców akwarium oraz dla filtrów.
Stosowałem głównie w przypadku wpuszczania nowych ryb.
Denerwuje mnie tylko samo opakowanie. Każdy ( w sklepie, w hurtowni, w transporcie itp) może otworzyć butelkę, wylać płyn i wlać np. wodę. Butelka nie ma żadnego zabezpieczenia.
Pozdrawiam
Mislavo
Ja stosowałem kilka razy ale prawdę powiedziawszy to nie mam wyrobionego zdania na ten temat.
Jedyne co mogę powiedzieć to, że jest zupełnie bezpieczny dla paletek i innych mieszkańców akwarium oraz dla filtrów.
Stosowałem głównie w przypadku wpuszczania nowych ryb.
Denerwuje mnie tylko samo opakowanie. Każdy ( w sklepie, w hurtowni, w transporcie itp) może otworzyć butelkę, wylać płyn i wlać np. wodę. Butelka nie ma żadnego zabezpieczenia.
Pozdrawiam
Mislavo
- vega1
- entuzjasta
No wlasnie na tym mi zalezy bardzo zeby byl bezpieczny dla "zyjątek" w akwarium.Ale z drugiej strony jak ma nie pomoc to juz wole dac cos "ciezszego". Moze jeszcze ktos ma jakies opinie co do tego leku???Czy jest za delikatny na skuteczne leczenie?
A co do opakowan to faktycznie,mozna wode wlewac ale prawde mowiac jest tak w wiekszosci produktow innych marek rowniez... niestety
A co do opakowan to faktycznie,mozna wode wlewac ale prawde mowiac jest tak w wiekszosci produktow innych marek rowniez... niestety
Witam,
jest to ciekawy temat i chciałbym wznowić ten wątek gdyż faktycznie zdania moich znajomych również "paletkarzy" są zróżnicowane. Jedni twierdzą, że to b. drogi specyfik i nie pomaga inni, że nieszkodliwy i skuteczny środek dla palet np. na białe i galaretowate odchody! Oczywiście są zwolennicy "Capifosu", który jest b. tani i ogólnie dostępny ale wyniszczający wszystko do koła.
Sam zastosowałem Preis Coly gdy 3 dorosłe dyski stały się płochliwe i ich odchody były białe. No i PreisColy pomógł ale na tydzień, bo sytuacja się powtórzyła...
Czy macie jakieś własne spostrzeżenia i doświadczenia co do Preis Coly?
Chętnie poczytam:)))
Mirek
jest to ciekawy temat i chciałbym wznowić ten wątek gdyż faktycznie zdania moich znajomych również "paletkarzy" są zróżnicowane. Jedni twierdzą, że to b. drogi specyfik i nie pomaga inni, że nieszkodliwy i skuteczny środek dla palet np. na białe i galaretowate odchody! Oczywiście są zwolennicy "Capifosu", który jest b. tani i ogólnie dostępny ale wyniszczający wszystko do koła.
Sam zastosowałem Preis Coly gdy 3 dorosłe dyski stały się płochliwe i ich odchody były białe. No i PreisColy pomógł ale na tydzień, bo sytuacja się powtórzyła...
Czy macie jakieś własne spostrzeżenia i doświadczenia co do Preis Coly?
Chętnie poczytam:)))
Mirek
- vega1
- entuzjasta
Mirek,Preis Coly jest nieskuteczny,to po pierwsze. Ale ma jeszcze jedną wielką wadę o której już kiedyś pisałem i dlaczego już nigdy go nie kupie.
Zakrętki w butelkach w których są sprzedawane leki tej firmy są niczym nie zabezpieczone.Wystarczy odkręcić,odlać załóżmy 100ml leku i dolać wody,po czym zakręcamy lek i nikt nic nie wie.W praktyce,gdy stosowałem kiedyś Preis Coly zauważyłem kolosalną różnicę w odcieniu leku po wlaniu do akwarium. Skąd różnica? Już tłumacze.
Preis Coly nabyłem z dwóch źródeł i poprostu w jednym wypadku lek mógł być oryginalny lub mało rozcieńczony a w drugim był rozcieńczony totalnie.
Gdybym nie miał leku z dwóch źródeł to bym nigdy o tym nie wiedział. Z obu butelek wylewał się fiolet,tylko z jednej był fiolet słaby,jasny a z drugiej niemal czarny...
Zdecydowanie odradzam zakup,no chyba że u naszych sąsiadów za granicą gdzie może takie "chrzczenie"nie występuje tak powszechnie!!
Zakrętki w butelkach w których są sprzedawane leki tej firmy są niczym nie zabezpieczone.Wystarczy odkręcić,odlać załóżmy 100ml leku i dolać wody,po czym zakręcamy lek i nikt nic nie wie.W praktyce,gdy stosowałem kiedyś Preis Coly zauważyłem kolosalną różnicę w odcieniu leku po wlaniu do akwarium. Skąd różnica? Już tłumacze.
Preis Coly nabyłem z dwóch źródeł i poprostu w jednym wypadku lek mógł być oryginalny lub mało rozcieńczony a w drugim był rozcieńczony totalnie.
Gdybym nie miał leku z dwóch źródeł to bym nigdy o tym nie wiedział. Z obu butelek wylewał się fiolet,tylko z jednej był fiolet słaby,jasny a z drugiej niemal czarny...
Zdecydowanie odradzam zakup,no chyba że u naszych sąsiadów za granicą gdzie może takie "chrzczenie"nie występuje tak powszechnie!!

Tak jak pisałem poprzednio też się "przejechałem" na skuteczności "cudownego specyfiku" i faktycznie butelka jest niczym nie zabezpieczona prócz łatwego do odkręcenia korka...
Myślę, że producent ma 1000% zaufania do swych dystrybutorów!
Dziękuję za Wasze info i to przekaże kilku znajomym, którzy ślepo ufają w ów lek ale nie bardzo chcieli mi zaufać.
dziwna sprawa, kupilem wczoraj Preis Coly, i po Twoim opisie "doznalem szoku", moj preparat jest kopletnie przezroczysty, nie ma mowy o zadnym fiolecie, napisalem wiec do Preis Aquaristik do Niemiec zapytanie i dostalem odpowiedz :vega1 pisze:Mirek,Preis Coly jest nieskuteczny,to po pierwsze. Ale ma jeszcze jedną wielką wadę o której już kiedyś pisałem i dlaczego już nigdy go nie kupie.
cytat:
"Preis-Coly jest lekko zoltym przezroczystym preparatem, ktory prawie sie od wody nie odroznia, ma lekki zapach i lekko gorzki smak.
1000ml butelki posiadaja pieczec- zabezpieczenie ,250 ml buteki niestety nie.
Przy produkcji Preis-Coly specjalnie rezygnujem z zabarwiaczy."
wiec co Ty miales w butelkach???
dzisiaj dalem go do akwarium, o postepach bede informowal
pozdrawiam
Wojtek