nie przesadzacie aby z tą ilością ryb? dziwi mnie fakt, że jedni trzymają w 900 l 40 szt i jest ok a innym razem do 450 ktoś proponuje 5-7 szt.
bez przesady
trzeba dbać o parametry wody i będzie dobrze ( tak przynajmniej myślę ja)
pozdrawiam
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
I tu jest haczyk- jak masz 7 sztuk w 450l i ustabilizowane akwa to praktycznie odpada ci problem dbalosci o parametry. Same o siebie dbaja. A ty mozesz wyjechac sobie np. na 2 miesiace i zostawic akwarium na lasce.. wlasnej przezornosci.lin2 pisze:witam.
nie przesadzacie aby z tą ilością ryb? dziwi mnie fakt, że jedni trzymają w 900 l 40 szt i jest ok a innym razem do 450 ktoś proponuje 5-7 szt.
bez przesady
trzeba dbać o parametry wody i będzie dobrze ( tak przynajmniej myślę ja)
pozdrawiam
oczywiście 30 czy 40 ryb to miazga ale myślę, iż w tych 450 śmiało może pływać z 13 rybek i też im będzie miło. może więcej to wymaga wysiłku ale coś za cośtu jest haczyk- jak masz 7 sztuk w 450l i ustabilizowane akwa to praktycznie odpada ci problem dbalosci o parametry. Same o siebie dbaja. A ty mozesz wyjechac sobie np. na 2 miesiace i zostawic akwarium na lasce.. wlasnej przezornosci.
Nie mowiac juz o tym, ze stadko 7 ladnych dyskow z mnostwem miejsca do plywania daje bez porownania lepszy efekt wizualny niz 40 wypłochow stloczonych jak sledzie w konserwie.

Jesli koledzy przeczytaja uwaznie opis mojego akwa, to woda podmienia sie SAMA, tzw. system stalej podmiany. Wiader nie posiadam, bo mi niepotrzebne.lin2 pisze:Tylko, zeby to cos za coś zamiast być przyjemnoscią nie stało się mordęgą
Kamilu tym nie ma się co przejmować, najwyżej od noszenia wiader delikwentowi wydłużą się ręce

Jesli "centy" to dla kolegi centymetry, to blisko - najwiekszy Pigeon ma 18 cm. Zdjecia przy grzalce nie zrobie, bo grzalki sa w sumpie. Ale ponawiam zaproszenie - zobaczy kolega w orginale.zelik pisze:Wiec jesli 400% urosły to mają minimum 20 centów? Chętnie bym zobaczył foto np przy grzałce i sobie porównał.
Nie dam sie sprowokować nie licz na to.A Zelik ma problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem, da się to zauważyć.
Poprostu jakoś do tej pory się nie spotkałem z przypadkiem żeby w 2 miesiace z ryb 3-4cm urosły do 18. Ja nie twierdze, że Twoje ryby nie mają 18 centymetrów tylko, że nie znam przypadku takich przyrostów. Wiec zamiast się na mnie złościć pochwal się jak tego dokonałeś bo u mnie 14-15 miesieczne ryby mają dopiero taki rozmiar, a chciałbym sposób jak zrobić zeby tak szybko urosły i nic wiecej, poprostu się ze mną podziel swoją wiedzą jeśli byś mógł.Ja kupilem 3-4 centymetrowe "niemowlaki"

Chłopak ma rację, a Wy (cała reszta go atakująca) nie znacie matematyki.skorbolamit pisze:A ryby rosna!!! Najwieksze, gdybym mial okreslic "na oko" przybraly ok. 400 % masy od czasy zakupu.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości