Włóknina polerska od filtra EX1200
Włóknina polerska od filtra EX1200
Stosowal ktos z was Włóknine polerska do filtra kubełkowego?? Czy taka włóknina bedzie trujaca nawet po przegotowaniu 
- Załączniki
-
- włóknina.jpg (13.12 KiB) Przejrzano 3092 razy
To sa jej właściwości:
Nazwa: 3MCF-RL(7612) Scotch-Brite 100mmx10m A very fine
Opis: Włóknina w rolce A Very Fine.
Doskonałej jakości włóknina Clean & Finish w wygodnych rolkach umożliwiających odmierzenie potrzebnej do danej aplikacji ilości materiału.
Typowe zastosowania: Matowienie, oczyszczanie, wykańczanie powierzchni,
usuwanie śladów korozji, zadrapań.
Szlifowanie stali INOX, aluminium, szpachli oraz drewna.
Parametry: Rozmiar: 100 mm x 10 m
Kolor: bordowy
Granulacja: P320 - P360
Niestety tylko tyle wiem o niej i jeszcze to ze w robocie jest tego dużo.
chce ja stosować tylo dlatego ze ma dobrą porowatość (plus dla bakterii)
Nazwa: 3MCF-RL(7612) Scotch-Brite 100mmx10m A very fine
Opis: Włóknina w rolce A Very Fine.
Doskonałej jakości włóknina Clean & Finish w wygodnych rolkach umożliwiających odmierzenie potrzebnej do danej aplikacji ilości materiału.
Typowe zastosowania: Matowienie, oczyszczanie, wykańczanie powierzchni,
usuwanie śladów korozji, zadrapań.
Szlifowanie stali INOX, aluminium, szpachli oraz drewna.
Parametry: Rozmiar: 100 mm x 10 m
Kolor: bordowy
Granulacja: P320 - P360
Niestety tylko tyle wiem o niej i jeszcze to ze w robocie jest tego dużo.
Panie AlkuJa nie stosowałem i pewnie nigdy bym jej nie zastosował .
chce ja stosować tylo dlatego ze ma dobrą porowatość (plus dla bakterii)
- cocoloco
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Zauważ że w nazwie jest słowo polerska - czyli zawiera ostre materiały umieszczone w włóklinie . Nie masz żadnej informacji o zastosowanym kleju (żywicy) i rozpuszczaniu w wodzie substancji w tym zawartej . Montując takie coś w filtrze nie będziesz pewnien czy zamiast poprawienia filtracji nie otrzymasz odwrotnego skutku . Bakterie jak w czarnobylu będą miały podstawy do życia na toksycznym podłożu . Producent tego rodzaju produktu nie musi przestrzegać żadnych norm tylko sprawić aby dobrze rdzę drapał . Wypłukane cząstki mające zastosowanie do matowania powierzchni czyli ostre mogą przedostać się do wody i spowodować problemy zdrowotne ryb np skrzela .
Czy porowatością przewyższa gąbki akwarystyczne tego nie wiem . Wiem tylko że warto stosować sprawdzone rzeczy i nieufność do nowości jest podstawą aby pozostało po staremu .
Kiedyś mój kolega kupił coś podobnego i użył do czyszczenia akwarium - lepiej czysciło szybę niż standartowa gąbka . Pięknie wyszorował .............................. a na drugi dzień przeż krystalicznie czyste szyby widział że nic w akwarium nie żyje .
Dlatego napisałem że mnie nikt nie namówi na coś takiego .
Czy porowatością przewyższa gąbki akwarystyczne tego nie wiem . Wiem tylko że warto stosować sprawdzone rzeczy i nieufność do nowości jest podstawą aby pozostało po staremu .
Kiedyś mój kolega kupił coś podobnego i użył do czyszczenia akwarium - lepiej czysciło szybę niż standartowa gąbka . Pięknie wyszorował .............................. a na drugi dzień przeż krystalicznie czyste szyby widział że nic w akwarium nie żyje .
Dlatego napisałem że mnie nikt nie namówi na coś takiego .