problemy ze strona discus.org.pl

czyli pomagamy sobie nawzajem

Moderator: stanpiter

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 14 lut 2007, 22:46

hubn pisze:Panie i Panowie!
Jestem "Mysiarowcem" od jakiegoś czasu. Na tym forum - jak widać - pierwszy post.
Mój też pierwszy ... sprowokowany Twoim i raczej jeden z ostatnich :)
Na forum Mysiara wypociłem prawie 2900 postów i tam będę dalej się udzielał jeśli forum zadziała. A jak nie to założe swoje :wink:
Ja jestem szczęśliwym ojcem drugiego dziecka (pierwszego syna :D ) od niedzieli.
[...]
Czekam na gratulacje od tych, którzy mnie kojarzą a przede wszystkim od tych, którzy mnie nie kojarzą :D
Dobra skoro już wymusiłeś ( :wink: ) to ... moje GRATULACJE. :P

Awatar użytkownika
kazik
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: kazik » 14 lut 2007, 23:02

Na spotkanie w Poznaniu są zaproszeni ludzie a nie fora internetowe, nie prowadzimy podziału na My i Oni. Zaprzaszamy wszystkich którzy chcą przyjechać.
kazik
a, jeszcze gratulacje - jeżeli mnie kojarzysz :D

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 14 lut 2007, 23:11

kazik pisze:Na spotkanie w Poznaniu są zaproszeni ludzie a nie fora internetowe
No jasne. Swoją drogą forum mogłoby zadziałać bo niestety w wielu przypadkach kontakty zostały utracone. Dobrze, że do Irka mam telefon ( :D ) bo bym się teraz denerwował. Ciekawe ile osób nie przyjedzie z takiego błachego powodu - brak kontaktu (oczywiście zakłądając, że do tego czasu forum nie wstanie).

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 14 lut 2007, 23:24

Tak sobie pomyśałem że chyba jesteśmy jedynym krajem w europie który ma dwa fora internetowe o tak wąskiej tematyce jak dyskowce......

to daje do myślenia..........

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 14 lut 2007, 23:26

Post Birdasa nasunął mi pewien pomysł - założę nowy temat - discus.org . Nie będzie tam moderatora i nie będą tam pisać osoby które normalnie nie piszą na forum Mysiara .
Z uwagi na nagłe padnięcie forum do którego byliście przywiązani a macie masę spraw które teraz mogą wisieć w próżni może to być miejsce gdzie ponawiązujecie utracone kontakty .
Jako moderator tego działu oświadczam że nie będę tam wchodził i nie będę zwracać uwagę na pisownie - nie moja sprawa .
Nie chcę dyskusji na ten temat czy to jest potrzebne czy nie . Sami zdecydujecie . Za minutę pojawi się mowy temat - zostanie on tak długo jak będziecie tego potrzebować .
Ojcu syna podwójne gratualcje . Dzisiaj Walentynki jeszcze raz podziękuj żonie .

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 16 lut 2007, 18:41

dostałem na pryw że na PKMD nie ma zwyczaju blokowania wątków - racja . Mam nadzieję że taka chwilowa blokada ostudziła emocje .

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 16 lut 2007, 19:59

Veni, Vidi
Alek Ty masz ludzkie odruchy bo otwarciem tematu dla FDMD tego dowiodłeś. Nie jest z Tobą tak wcale tragicznie
Podziwiam i też mam takie osobiste przemyślenia:
na FDMD odpowiadałem i radziłem jak leczyć ryby i co zrobić by ich nie załatwić w krótkim czasie. Byli tam też uczestnicy tego forum - PKMD, którzy niejednokrotnie tu dawali linki do tamtych stron i trafnosci kuracji. Nie tylko ja doradzałem ale jest wielu co tu też się wypowiadają: Lara, J-23, ..... i inni. Mają ONI wiedzę w temacie bo sa jak udowodnili nieraz dobrzy. Dlatego moja propozycja jest taka. Dwa dni temu otworzyłem pewna ksiązkę i w 10 sekundzie znalazłem KNOTA - zdjęcie jaja nicienia przedstawione jako ...... inne sprawy pominę. Dysponuję sprzętem do filmowania i obróbki zdjęć lub filmów, które SAM moge robić z mikroskopu. Nie będą to ryciny czy rysunki lub marnej przydatnościi fotografie laboratoryjne robali a samo życie. Już teraz dysponuję ładną bazą tego co siedzi w dyskach z odłowu. To będzie jeśli chcesz - chcecie taka pomoc by załagodzic i otworzyć okno na świat dla WSZYSTKICH. Tu i tam są ludzie madrzy. Kwestia by była tylko zgrywania filmów na serwer lub ... nie wiem jak u WAS to jest bo nigdy tego TU nie robiłem.

Adam

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 16 lut 2007, 22:30

http://klub-pkmd.pl/index.php?name=PNph ... pic&t=1615

Adam w tym wątku poruszalismy ten temat. Lara juz stworzyła listę chorób i dobrze byłoby przykleic fotki i filmiki w tym dziale lub założyć totalnie nowy dział. Moze warto by się skontaktować z Ewą lub Wojtkiem w tej sprawie i dowiedziec się do kogo kierowało by sie odpowiednie materiały. Jest też jeszcze jeden wątek "Identyfikacja wroga" w którym jest kilka zdjęć mikrpskopowych kilku żyjątek. Sama tam wysłałam fotki robaczków jakie znalazłam w kupkach naszych heckeli

http://klub-pkmd.pl/index.php?name=PNph ... pic&t=1686

Basia Gajowa

RobertN
senior
senior
Imie i Nazwisko: Robert Nowakowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Klucze
Kontaktowanie:

Post autor: RobertN » 18 lut 2007, 14:33

Mnie pokazało "Przerwa Techniczna"
pozdr Robert

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 18 lut 2007, 15:07

Przerwa techniczna jest na: http://www.discus.org.pl/
a brak strony na: http://www.discus.org.pl/forumsm

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 21 lut 2007, 15:29

Dziś minął rok jak zalogowałem się na PKMD pod NIC-iem madaawe. Dzięki uprzejmości i przychylności ciała kolegialnego (Alek i Piotrek) PKMD zmianiłem go na używany od roku na FDMD - adamn
Ci co tam mieli do mnuie pytania na PRIVA z jednego jak i drugiego FORUM mogą walić jak w dym. Na wszystkie postaram się odpowiedzieć zgodnie ze stanem wiedzy w temacie.
Innych uczestników FDMD zachęcam by walili drzwiami i oknami i bardziej się zaangażowali w tutejsze tamaty.
Pozdrawiam

Roczniak Adam

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 21 lut 2007, 15:35

Heh ... czyli zmierza to do tego, że teraz będziemy tu tłuc tysiące postów ? Coraz więcej osób tu się przenosi z "naszego" poprzedniego forum. Jeszcze trochę awaria potrwa i na tamtym forum nie będzie z kim pogadać.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 21 lut 2007, 15:55

Dopisze się w temacie.Myślę że oba fora są potrzebne a już na pewno bardzo pożyteczne.To z forum mysiara zaczynałem swoją przygodę z paletami.To tam robiłem pierwsze kroki i otrzymywałem pierwsze wskazówki.Do dziś codziennie tam zaglądam (zaglądałem z.r. awarii) i choć nie zbyt często to jednak zabieram tam głos.Myślę że naprawdę możemy być dobrymi kolegami i traktować się z szacunkiem należącym się obu forom.Jak widzicie nie jest u nas tak źle.Możemy liczniej i częściej się uzupełniać.Wszyscy mamy wspólną pasje i wszyscy możemy sobie tylko pomóc.
Reasumując cieszę się bardzo że coraz więcej użytkowników z sąsiedniego forum pisze również tutaj.Mam nadzieje że tak zostanie bez względu na dostępność discus.org :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 21 lut 2007, 16:25

vega1 pisze: Jak widzicie nie jest u nas tak źle.
Mnie denerwuje wygląd i obsługa forum. Może z racji przyzwyczajeń do tamtego. Denerwuje mnie, że wczytując dany wątek zawsze ładowana jest pierwsza strona, że oznaczenia postów przeczytanych i nieprzeczytanych jakoś tak dziwnie działają - niby błyska jako nieprzeczytany kiedy przeczytałem, za jakiś czas samo przestaje błyskać, że nie mozna wielu zdjęć obejrzeć bez zalogowania itp. Jest inaczej ...
Samej ankiety dzisiaj szukałem z 10 minut.
A co do reszty co napisałeś to zgadzam się w 100%.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 21 lut 2007, 18:28

Fakt jest inaczej... kwestia "obcykania" (wow,ale stwierdzenie :D ) ale gdyby było tak samo to było by nudno :)

A jeśli chcesz aby przenosiło Cię w ostatnią stronę do ostatniej wypowiedzi to nie klikaj w "temat" tylko w tę małą karteczkę obok... i już jesteś na bieżąco.

Odpowiedz

Wróć do „Pomoc Klubowa”