Pozdrawiam
Moderator: seba*1*
No to ja w takim razie mam pytanie: jak ty to robisz ze dyski wyzeraja ci krewetki co do sztuki?? Moze krewetki nie maja sie gdzie schowac przed rybami, moze wpuszczasz jednorazowo 5 sztuk do stada glodnych dyskow, moze.....Naprawde nie mam pojecia.jucha pisze:Mam pyatnko do kolegów którzy z powodzeniem trzymają z paletami krewetki karłowate: jak wy to robicie, że wasze rybki nie zjadają tych słodkich kreweci?
Trzeba także uważać na młode krewetki ,których dużo jest właśnie na tych gąbkach.cocoloco pisze:Podpiszę się pod wypowiedzią J-23 , mam pytanie jaki jest wlot filtra bo kiedy nie miałem na nich gąbki to zdarzało się że w filtrze (otwierany do kontroli ) jest kilkadziesiąt martwych sztuk
To znaczy ze masz mlodziez- a to zasadniczo zmienia postac rzeczy. Moja mlodziez wyrywa mi zarlo prosto z reki, jedza wszystko i w kazdych ilosciach. Nawet mi do glowy nie przyszlo zeby w jednym zbiorniku z nimi umiescic jakiekolwiek zywe stworzenie. Z doroslymi rybami jest zupelnie inaczej- nawet nad najwiekszym przysmakiem maja zwyczaj podebatowac, zastanowic sie czy naprawde warto, troche popluc...jak zjedza krewetke to najczesciej dlatego ze lezie/plywa tam gdzie jej nie wolno. Polowania robia tylko wtedy gdy sa glodne- a mlode wlasciwie ciagle sa glodne.jucha pisze: nie pływją spokojnie, bo większość czasu czegoś szukają? Karmię je z 10 razy na dzień. Czasem częściej! A one non stop są głodnePożytek z tego taki, że przynajmniej ładnie rosną.
Wlot filtra jest obłozony, więc nie ma szans żeby krewetki do niego właziły.cocoloco pisze:Podpiszę się pod wypowiedzią J-23 , mam pytanie jaki jest wlot filtra bo kiedy nie miałem na nich gąbki to zdarzało się że w filtrze (otwierany do kontroli ) jest kilkadziesiąt martwych sztuk
To poczytaj na: http://www.akwaria.pl/krewetki/neocarid ... e_red.htmljucha pisze: ........ Mam takie może trochę głupie pytanie. Czy to akwa dla krewetek ma fukncjonować jak normalny zbiornik z grzalka i filtrem czy tylko grzałka wystarczy? Przepraszam ale nie mam zielonego pojęcia jak chodowac krewetki w oddzielnym zbiorniku poza 'funkcjonującym" baniakiem.
A bardzo bym chciała mieć krewecie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości