Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Ok. skoro sami chcecie to i fonię dostaniecie._TOM_ pisze:Szukam i szukam, ale nic o litrażu, wodzie i jej parametrach nie znalazłem ... napisz jak w tym czarnym kawałku RIO NEGRO woda się ma i ile tego jest, będzie pełniejsza ocena, bo na razie sama wizja jest, fonii brak.
hmmm.......... w opisie nic o co2 nie znalazłem, jak ma mało roślin to po kiego co2 i jeżeli przy tww=4 osiąga ph5,5 to już jest nie dozowanie co2, a gazowanie ryb, o co Piotrka nie podejrzewam i dlatego zaproponowałem zmianę testów.jzajonz pisze:Zapomniales Jeki ze te parametry sa przy dozowaniu Co 2
O Co2 nic nie znalazłeś bo go nie stosuję (naczytałem się kiedyś o utracie ryb i takie tam). Ph jest tak jak pisałem, może testy na twardość robią mnie w jajo, muszę kupić inne i zobaczymy, roślin jest cała masa, a nic o nich nie pisałem bo to tylko cztery czy pięć gatunków ( w większości lotosy) widać to przecież na wcześniejszych zdjęciach. Ryb nie gazuje bez przesady ja gazować, toż one u mnie mają takie miodzio że sam chciał bym takJeki pisze:hmmm.......... w opisie nic o co2 nie znalazłem, jak ma mało roślin to po kiego co2 i jeżeli przy tww=4 osiąga ph5,5 to już jest nie dozowanie co2, a gazowanie ryb, o co Piotrka nie podejrzewam i dlatego zaproponowałem zmianę testów.jzajonz pisze:Zapomniales Jeki ze te parametry sa przy dozowaniu Co 2
I to podejrzewam, przy ph 5.5-5.8 tww powinno być niemierzalne, przy tww=4 ph w okolicy 7. Dlatego zaproponowałem zmianę testu i/lub sondy.Ph jest tak jak pisałem, może testy na twardość robią mnie w jajo, muszę kupić inne i zobaczymy
Nawet do głowy mi to nie przyszłoJeki pisze: Nie chodziło mi o to, by się Ciebie Piotrek czepnąć, .
Wbiłeś mi małego klinika, mierząc tww nie rozmyślałem nad tym zbytnio, bo po rybach widzę że jest ok. teraz pokuszę sie na nowe testy i sprawdze. Ph raczej jestem pewien bo mierzę częściej i dwoma testami, (wychodzi bardzo podobnie). Cóż pobawimy sie przy odrobinie czasu, zobaczymy co wyjdzie.Jeki pisze: Napisałem to by innym oszczędzić rozczarowań i niepotrzebnej walki z wiatrakami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości