pozdrawiam
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
deptak mam rozumieć, że metronidazol lejesz razem z levamisolem ?deptak pisze:Ja oba leki stosuje w IMO normalnychdawkach dla obydwu preparatow. Sa to srodki zupelnie innych klas i nie wykazuja dzialania synergistycznego ( sumujacego ). Ja stosuje w kapielach 1g czystego metro /100l oraz 5ml 10% levamisolu na 100l z tym ze codziennie podmieniam 50% wody i uzupelniam lek w dawkach podstawowych.
1. Metronidazol (tabletki po 250 mg) mogę nabyć w aptece.deptak pisze: Ja stosuje w kapielach 1g czystego metro /100l oraz 5ml 10% levamisolu na 100l z tym ze codziennie podmieniam 50% wody i uzupelniam lek w dawkach podstawowych. Temp w czasie kuracji 32C ph ponizej 5. Wskazany dodatek soli w dawce 300g na 100L wody. Kuracje powyzsza stosuje 7 dni nastepnie 5 dni przerwy i poprawka. Jesli ryby jedza dobrze jest podawac leki w pokarmie. Ja robie nastepujaca mieszanke. Do 400g pokarmu dodaje 1 tab metro + 1tab tenaveru. Ten ostatni zawiera w swoim skladzie zarowno levamisol jak i niclozamid. IMO warunkiem skutecznej terapii jest sterylne akwa !
pozdrawiam
"CraNcH^MS" tak "deptak" napisałCraNcH^MS pisze:deptak mam rozumieć, że metronidazol lejesz razem z levamisolem ?deptak pisze:Ja oba leki stosuje w IMO normalnychdawkach dla obydwu preparatow. Sa to srodki zupelnie innych klas i nie wykazuja dzialania synergistycznego ( sumujacego ). Ja stosuje w kapielach 1g czystego metro /100l oraz 5ml 10% levamisolu na 100l z tym ze codziennie podmieniam 50% wody i uzupelniam lek w dawkach podstawowych.
Tutaj masz opis preparatu:Mirosław pisze: 4. A co to TENAVER i gdzie kupić???
Pozdro
CraNcH^MS pisze:deptak mam rozumieć, że metronidazol lejesz razem z levamisolem ?
Po takiej odpowiedzi to chyba ta sygnatura nie pasuje do CiebieMirosław pisze: "CraNcH^MS" tak "deptak" napisał
Nie bądź nadwrażliwy i nie obrażaj się:)CraNcH^MS pisze:CraNcH^MS pisze:deptak mam rozumieć, że metronidazol lejesz razem z levamisolem ?Po takiej odpowiedzi to chyba ta sygnatura nie pasuje do CiebieMirosław pisze: "CraNcH^MS" tak "deptak" napisał? Czytać jeszcze umiem...........
Ponawiam pytanie.
Czyli póki co to sama kąpiel w metro+levamisol (capitox)??? Czy to coś da???CraNcH^MS pisze:To musisz czekać, aż zaczną pobierać pokarm.Mirosław pisze:A co jeśli rybcie nie jedzą???adamn pisze:UWAGA - przepis adaman![]()
podaję przepis na ciasto jeśli mamy dwa w jednym lub nie wiemy co i jak:
jeśli ryby jedzą to:
Jasne ze da pod warunkiem ze ryba ma nicienie badz wiciowce. Sa dwie drogi wchalania leku do organizmu ryby. Skrzela wraz naskorkiem jamy gebowej oraz przewod pokarmowy. Skora ryb slodkowodnych jest praktycznie nieprzepuszczalna dla wody. Warunkiem skutecznego dzialania leku podawanego bezposrednio do wody jest jego zdolnosc do pokonania bariery skrzela - krew. Zarowno levamisol jak i metronidazol posiadaja taka wlasciwosc przynajmniej jesli chodzi o paletki.Mirosław pisze:Czyli póki co to sama kąpiel w metro+levamisol (capitox)??? Czy to coś da???
Do wcześniejszego przepisu nr. 2 dodam, ze powinien być on powtórzony po 6-8 dniach.CraNcH^MS pisze: To musisz czekać, aż zaczną pobierać pokarm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości