AKWA 450 L. krok po kroku..... By MAXEE
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
AKWA 450 L. krok po kroku..... By MAXEE
Akwarium 450l 150*50*60 prostokątne
szafka pod akwa DIY... zdjecia zamieszcze poniżej
światlo to 2*54w T5 Sylvania AQUASTAR 10.000K
+ 2*39w T5 POWER-GLO + AQUA-GLO
dodatkowo 16 sztuk diodek stymulujacych wschód i zachód słońca...
Sterownik akwariowy SKALAR zajmujacy sie oświetleniem, pilnujacym PH zajmuje sie rowniez dozowaniem CO2 i utrzymywaniem stałej temp. w akwa... steruje rowniez napowietrzaniem jak i lampą uv-c
filtracja to tetratec 1200 + unimax 250-mysle ze te dwa filtry powinny uciagnac to akwarium
Postaram sie w tym temacie pokazac krok po kroku jak powstaje moje SA...
licze na wasze wsparcie jak równiez na wasze pomysły co do zrealizowania tego projektu....
szafka pod akwa DIY... zdjecia zamieszcze poniżej
światlo to 2*54w T5 Sylvania AQUASTAR 10.000K
+ 2*39w T5 POWER-GLO + AQUA-GLO
dodatkowo 16 sztuk diodek stymulujacych wschód i zachód słońca...
Sterownik akwariowy SKALAR zajmujacy sie oświetleniem, pilnujacym PH zajmuje sie rowniez dozowaniem CO2 i utrzymywaniem stałej temp. w akwa... steruje rowniez napowietrzaniem jak i lampą uv-c
filtracja to tetratec 1200 + unimax 250-mysle ze te dwa filtry powinny uciagnac to akwarium
Postaram sie w tym temacie pokazac krok po kroku jak powstaje moje SA...
licze na wasze wsparcie jak równiez na wasze pomysły co do zrealizowania tego projektu....
Witam Zeby nie bylo ze nic nie robie dalej....pragne poinformowac tutejsze grono o odebraniu w dniu dzisiejszym płyt pod i na dolna półeczke plyt które stolaz zmudnie mi wycinał, wiec moglem juz dzisiaj posunac sie dalej i w takim ukladzie ustawilem juz akwarium na swoim miejscu, wypoziomowalem i zalalem pierwsza dawka wody kranowej ( okolo 140 l ) reszte wody bede systematycznie uzupelnial a bedzie ona pochodzic z RO.. wieczorkiem doloze fotki....
zastanawiam sie jeszcze caly czas jakiej granulacji zastosowac podloze?!? mam na miejscu taki kolo 4-5 mm i zwirek okolo 1-1.5 mm a moze wymieszac? wypije kawke i powiem co mi przyszlo na mysl a moze macie jakies sugestie??
zastanawiam sie jeszcze caly czas jakiej granulacji zastosowac podloze?!? mam na miejscu taki kolo 4-5 mm i zwirek okolo 1-1.5 mm a moze wymieszac? wypije kawke i powiem co mi przyszlo na mysl a moze macie jakies sugestie??
- DISPAR
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
- Kontaktowanie:
Jak to ładnie wygląda jak nowy użytkownik ma uzupełniony profil i wiadomo chociaż jak ma na imię.
Jeśli chcesz żeby to było akwarium ze sporą ilością roślin to chyba masz za mało światła. Ja na Twoim miejscu dałbym granulacje żwiru 1-1,5 mm.
W granulacji 4-5mm będziesz miał więcej ,,brudu" w kamieniach i więcej roboty.
Jeśli chcesz żeby to było akwarium ze sporą ilością roślin to chyba masz za mało światła. Ja na Twoim miejscu dałbym granulacje żwiru 1-1,5 mm.
W granulacji 4-5mm będziesz miał więcej ,,brudu" w kamieniach i więcej roboty.
Witam i troszke mi wstyd za siebie
z racji tego ze mnie tak długo tu nie było. Spowodowane to było btakiem dostępu do sieci, no ale już wróciłem i zaraz wam wszystko dopisze co i jak....
A wiec moze zacznijmy od tego jak został zbiorniczek użądzony-zdecydowalem sie na baniaczek roslinny moze to nie jest szał no ale mi sie podoba oto pare fotek, jeszcze przed tym jak sie to wszystko rozrosło....

A wiec moze zacznijmy od tego jak został zbiorniczek użądzony-zdecydowalem sie na baniaczek roslinny moze to nie jest szał no ale mi sie podoba oto pare fotek, jeszcze przed tym jak sie to wszystko rozrosło....
To nie woda tylko sprzet do robienia fotek.... nie mam aparaty i tak sie mecze tylko z kamery i pewnie stad ta jakosc zdjec....
nad woda czówaja dwa filtry
1 unimax 250
2 tetra 1200
moje obecne parametry to kh 2 , gh 4 , ph 6.35 , no2-0 , no3- miedzy 0-5
jak na moje oko to chyba z wodą wszystko jest ok no chyba ze sie myle drodzy koledzy....
przy okazji prosze o wasze opinie.....
no i jeszcze jedno dodam jeszcze ze rybcie maja skonczone 8 miesiecy a już pierwsza parka bawila sie w rodziców i zlożyła ikre ale o tym troszke póżniej oczywiscie udokumentuje to fotami hehe.... jak również dodam aktualne fotki akwarium-po rozrosnieciu sie wszystkiego i to bardzo hihi pozdrawiam
nad woda czówaja dwa filtry
1 unimax 250
2 tetra 1200
moje obecne parametry to kh 2 , gh 4 , ph 6.35 , no2-0 , no3- miedzy 0-5
jak na moje oko to chyba z wodą wszystko jest ok no chyba ze sie myle drodzy koledzy....
przy okazji prosze o wasze opinie.....
no i jeszcze jedno dodam jeszcze ze rybcie maja skonczone 8 miesiecy a już pierwsza parka bawila sie w rodziców i zlożyła ikre ale o tym troszke póżniej oczywiscie udokumentuje to fotami hehe.... jak również dodam aktualne fotki akwarium-po rozrosnieciu sie wszystkiego i to bardzo hihi pozdrawiam