Wiosna-zbiory dla paletek
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Mirosław Góra
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Wiosna-zbiory dla paletek
Wiosna,ciepełko,można wreszcie coś pozbierać dla naszych rybek
- Załączniki
-
- dżdżownice do kąpieli
- P1000003.JPG (32.72 KiB) Przejrzano 7048 razy
-
- P1000004.JPG (22.84 KiB) Przejrzano 7048 razy
-
- P1000007.JPG (27.76 KiB) Przejrzano 7048 razy
-
- senior
- Michcio
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Pies chyba był na grzybkach 
Darku a możesz mi napisać parę słów o hodowli dżdżownic. Dziś pierwszy raz swoje ryby nimi nakarmiłem, i o mało co baniaka nie rozwaliły z wrażenia. Jak je czyścisz z ziemi (od środka) i czy w ogóle to robisz?

Darku a możesz mi napisać parę słów o hodowli dżdżownic. Dziś pierwszy raz swoje ryby nimi nakarmiłem, i o mało co baniaka nie rozwaliły z wrażenia. Jak je czyścisz z ziemi (od środka) i czy w ogóle to robisz?
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2007, 21:32 przez Michcio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- senior
-
- senior
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Taaa. Potwierdzam wiosną przydają się do wędkowania ... lepsze od blachy i gumki się okazały wczoraj. Zimna woda jeszcze to ryba nieruchliwa jeszcze, woli robaki niż sztuczne przynęty. Ale jaka smaczna była ...Ja taką hodowlę mam całą zimę w piwnicy a wczesną wiosną przydają się też do wędkowania .
- Załączniki
-
- szczupaczek.JPG (43.57 KiB) Przejrzano 6981 razy
- DISPAR
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
- Kontaktowanie:
Mam je w starym 70litrowym akwarium razem z ziemią kompostową w której były wcześniej. Raz na dwa - trzy tygodnie zanoszę im jakieś żarcie tj. resztki zupy warzywnej (nie lubię jej jeść
) czasami sparzoną kaszę błyskawiczną lub pogniecioną gotowaną marchew. Oczyszczam je prze dobę tak jak Mirek w piasku lub tylko płuczę pod wodą i trzymam je w słoiku żeby wydaliły resztki ziemi i po ponownym płukaniu idą do akwarium. Piwnica to bardo dobre miejsce na ich hodowlę bo w lato nie mają tam zbyt gorąco a w zimę mają dość ciepło.
Mirek - tą pokrzywę dajesz siekaną prosto do akwarium czy mieszasz ją z sercem? Ostatnio szpinak można kupić tylko bardzo drobny - kiedyś miałem taki w trochę większych kawałkach i ryby chętnie go jadły a teraz to jest tylko jeden wielki pył rozpływający się po akwarium i muszę go mieszać z sercem. Zastanawiam się czy czasem nie zastąpić go właśnie jakimś innym zielskiem.

Mirek - tą pokrzywę dajesz siekaną prosto do akwarium czy mieszasz ją z sercem? Ostatnio szpinak można kupić tylko bardzo drobny - kiedyś miałem taki w trochę większych kawałkach i ryby chętnie go jadły a teraz to jest tylko jeden wielki pył rozpływający się po akwarium i muszę go mieszać z sercem. Zastanawiam się czy czasem nie zastąpić go właśnie jakimś innym zielskiem.