Hypno pisze:Lepiej sprawdzają się włochate pająki wielkości dłoni drwala z Bieszczad. Nie rozumiem dorosłych którzy mówią "nie bo nie, bo ja ci się gówniarzu tłumaczyć nie muszę". Twoi starzy powinni pomysleć nad ...
Ja stosowałem jako "filtrujące" dwa gatunki roślin. Najapier papirus, bo przecież właściwie rośnie w wodzie, ale łobuz zaczą przebijać się do sąsiada przez sufit, więc musiałem zmienić zielsko na coś ...
A może z tej dyskusji oprócz wpomnień, zaczepek, docinek i żartów wukluło by się coś pożytecznego? Nie obraźcie się ale moim skromnym początkującym zdaniem to cały czas mamy tu przykład typowej rozmow ...
Marku, zaszczepiłeś w nas wszystkich myślę niesamowitą ciekawość. Od dziecka rozbierałem samochody na części i patrzyłem jak to działa. Teraz co prawda nie samochody wolę rozbierać ale ciekawość pozos ...
Jak powiedział Leonardo da Vinci "symetria jest pięknem głupców", ale nie będę udawał niewinnego na początku sam prawie pod linijkę sadziłem zieleninę i symetrię traktował jako coś obowiązkowego. Tera ...
Zależy czy zrobiłeś stężenie nadmanganianu w wodzie, czy wody w nadmanganianie A na poważnie, jeśli trzymałeś się rozsądku i zaleceń nic takiego miejsca mieć nie powinno. Zdrowy rozsądek podpowiad ...
...tego mi było trzeba Właśnie biłem się z myślami co zrobić z filtracją w nowo zakładanym baniaczku 400l, czy dziurka i sumpik czy tradycyjnie podejść i zasłaniać korzeniami.... Teraz już wiem! T ...
Jeśli mam jakiś nałóg to jest nim własnie picie kawy A jeśli mam jakieś zboczenie to rybki i książki Sapkowskiego, ale lepsze takie zboczenie i taki nałóg niż każdy inny.
Śliczności, cholerka nie zdążę nowego baniaczka odpalić, żeby potem przewieźć je do siebie do domu
... i w kronikach policyjnych pojawiło by się "zuchwały napad na wystawę ryb akwariowych, usmiec ...
O skutkach chowu wsobnego będzie można powiedzieć dopiero po co najmniej moim zdaniem kilku takich kojarzonych rozrodach, kiedy geny spokrewnionych rodziców będą już na tyle podobne, że ich różne komb ...
Ostatnio sporo się na forum dyskutuje o dziwnym krzyżowaniu w celu uzyskania jakiegoś efektu, oraz o chowie wsobnym.
Taki jest plan. Właśnie w tej chwili projektuję programik i czekam na zamówione części elektroniczne. Skłoniło mnie do tego... lenistwo i ceny podobnych urządzeń jakie widziałem w internetowych sklepa ...
A żebym to ja pamiętał.... przeglądałęm setki stron w poszukiwaniu. Jak sobie przypomnę dam znać. Wyglądało toto jak grubszy mazak, zasilane z małych baterii.
Powierzanie podmian wody fakt i ja miałbym co do tego opory ale reszta? I tak prawie każdy stosuje teraz termoregulator, komputer pH i zegary do włączania i wyłącznia światła ... więc? Lepiej żeby to ...
A ja chciałem zapytać coś więcej o taninę. Ze swojego skromnego doświadczenia zauważyłem, że dąb (a włąściwie jego korzenie bo na wsadzanie liści do środka jeszcze się nie zdecydowałem) dobrze robi na ...
Czy tylko humusy? Nie.. nie tylko, bo kiedy uzywałem innych "dostawców" humusów w baniaczku wyglądało to ciut inaczej. Ryby zaczynałem hodować z ojcem jakieś...31 lat temu, a sam na poważniej od ładny ...
Mmmmmm podoba mi się taki mroczny klimat.... z korzonkiem i mikrozorium(?) na nim. Czy mnie wzrok nie myli czy masz młode red leopardy?
Napisz coś o wielkości baniaczka, jestem w trakcie organizowani ...
Wciąż czekam na części zamówione w sklepie internetowym (bez tego internatu panie już nic nie da się zrobić).... Rozpisane funkcje mam na papierku, wszystkie "ekraniki" z menu i algorytm programu mikr ...
To przez moją wredną asertywność, mi po prostu nie podobają się takie skundlone dyski. I wole nie mieć żadnego niż żeby takie toto pływało mi po akwarium. Dlatego napisałem, że można było wybrać lepsz ...
Czujniki dymu zazwyczaj są izotopowe
A laserowo można by badać przejrzystość szyby czyli odczytywać parametr zaglonienia , heh zastanawiam się tylko nad jednostkami tej nowej wielkości. Potem ...
Nie sądzę.... wbrew obiegowej opinii defibrylatory (te do "pobudzania" serca) mają za zadanie nie pobudzić go... tylko zatrzymać na chwilkę jego pracę, po to żeby układ nerwowy mógł zapanować nad haos ...
Jeśli chodzi o stringi to ja wolę zdejmować je z kogoś niż zakładać
No tak zostałem potraktowany jako pole bitwy.....
A jeśli chodzi o masową produkcję już zaprojektowanych rupieci to jakby ni ...
Jak padło w pewnym filmie stwierdzenie "amerykańskie czy radzieckie komputery, wszystko jest made in Taiwan" (albo China )
Zresztą co tu wymyślać jak aplikacje podłączenia triaka czy zegara poda ...
To ja zapytam teraz oficjalnie Alka jako prezesa PKMD. Może warto przemyśleć pomysł produkowania urządzenia (np. właśnie tego) pod szyldem PKMD albo przynajmniej z jego błogosławieństwem i za pieniążk ...
OK OK ja nie mówię o kosmicznej technologii, tylko przy okazji tego tematu jest taki pomysł. A "produkować" można cokolwiek, choćby siatki do łapania ryb z logo PKMD. Tu nie chodzi o konkret tego urzą ...
Do zrobienia ... jak najbardziej... kwestia tylko pieniążków, widziałem już takie układy realizujące coś takiego. Układy czyli mam na myśli kawałek scalaka w jakimś module z gniazdem na antenkę...
My ...
Adminowi serwera po ?apach trzeba da?... Kto si? bawi ustawieniami serwera kiedy dzia?a... naczelna zasada mówi "jak dzia?a to nie dotyka?, bo jeszcze b?dzie lepiej niedzia?a?o"
A tak swoja droga ciekawi mnie ile klub placi za utrzymanie serwera... Pytam bo obok mnie nie dalej niz 2 m stoi kilkanascie linuxowych procesorow podlaczonych do sieci i zazwyczaj sie baaardzo nu ...
Alez zlosliwe jest to zdzblo zeby dzgac na zlosc w kosc
To rozwiazuje (ewentualnie) komunikaty o bledach. A polskie literki pewnie wróca jak admini przypomna sobie co zrobili ostatnio w konfiguracji MySQL'a albo czego nie nacisneli jak instalowali nawa wer ...
Jesli macie mozliwosc postawienia wlasnej maszyny gdzies dajcie znac, mam troche rupieci ktorymi moge wspomoc klubowa maszyne, m.in. dyski SCSI i kotroler SCSI. Jakby ktos mial watpliwosci to odpowiad ...
A ja mam starszy model Tetratec 150 zdaje sie i tez gdyby nie dzwieki z akwarium to nie wiedzial bym ze jest. Moge powiedziec ze moja sztuka dziala cicho ale czy to mozna przeniesc na serie... to juz ...
Ops sory za brak odpowiedzi, nie dostałem powiadomienia o nowym poście. Jak Darek napisał, oczywiście że tak. Tylko o jednym musisz pamiętać, że to likwiduje skutek, a nie przyczynę. Poza tym jeśli wy ...
Może mam naiwne pytanie.... ale co będzie jak prądu na parę minut zabraknie.... a następnie taki filtr wystartuje ponownie?
Momencik..... coś mi zaświtało w głowie, Alek czy możesz przeprowadzić ciut zmodyfikowane doświdczenie? Różnica będzie polegała na tym, że woda powinna przepływać przez taki filtr z góry do dołu, wted ...
Zakładam, że masz rację bo nie mam wiadomości o tym ale ten temat to nie "porównanie filtrów" tylko "jak działa filtr na ziemi okrzemkowej i jak toto używać". Ale uwaga cenna.
No właśnie .... tylko te 2 X 141 zł (dwa razy bo zawór przełączający) ... w dodatku na Allegro... i dodając do tego 50 za alektrykę i robi się nam cena typowego kubełka....
Wszyscy chyba dochodzimy ...
To ja zapytam o wydajność takiej hodowli, jak często i ile są karmione rybcie tym co urośnie, ile ryb karmionych, jakiej wielkości...itd.
A ja z kolei przymierzam się (ale to na wiosnę pewnie) z ho ..
Organizuję właśnie nowy baniaczek i chciałbym zamówić gdzieś aluminiową pokrywę o konkretnych wymiarach.
Hłe hłe .... widać widać....
I przekonać też przekonuje
Alek nade mną pracował a teraz zostałem dobity...
A ponieważ jakoś czuł bym się jak hipokryta zapisując się do PKMD ale nie mając własn ...
Widzę, że wszystko wraca do normy. Z całymm szacunkiem do kobiet, ale podoba mi się to w facetach, że potrafią wygranąć, pokłócić się (no może nie w tym przypadku), potem dogadać i .... pozostać kump ...
Co do noclegów w STOLYCY polecam hotel PCBC (Polskie Centrum Badań i Certyfikacji) tylko trzeba odpowiednio wcześniej zarezerwować, więc myślę, że teraz to już dobry czas. Miło, tanio, ostatni raz jak ...
Kwestia przycisnięcia siatki do dna nie wystąpi jeśli odpowiedo sporo (ale nie za dużo) będzie tych kamyczków pod siatką. A że korzenie wrosną w dziurki to możesz być pewny jak podatków w demokracji : ...
Wygląda na to, że piszę sobie a muzom ... ale co tam, będę twardy jak Roman Bratny...
Dla zainteresowanych (bo przecież mechanika kwantowa mówi, że rzeczy niemożliwe czasami się zdarzają) informacj ...
Witam, mam może naiwne pytanie ale i tak zapytam
Kupiłem właśnie RO i mam pudełko z filtrem zwiniętą rurką i niepasujący reduktor z zaworkiem. Kwestia co do czego rurkami podłączyć jest mi znana ...
Nie martw się, u mnie jak załapały co jest grane to ikrę składały co 4-5 dni i tak potrafiły przez miesiąc non stop. Tyle że w ogólnym... Daj im szansę może same zatrybią o co chodzi. Jak nie to są sp ...