Adamie dział produkty na pewno nie miałby tak wyglądać jak to widzisz.
Załączam Ci fragment mojego postu który wysłałem podczas prywatnej dyskusji.
[......] nie o takie coś mi chodziło.....miałem na myśl coś takiego, że ja np. kupiłem pokarm Hikari i piszę opis produktu:
Pokarm Hikari dla dysków
Skład: spirulina, Białko 10 % itp.
Opis: pokarm jest w postaci szybko tonących pałeczek, co wydaje mi się dla mnie udogodnieniem bo przy mojej roślinności pokarm ląduje dokładnie w te miejsca gdzie chcę i nie zanieczyszczam akwarium. Ponadto pokarm jest bardzo użyteczny podczas leczenia ponieważ jest bardzo chłonny i można za pomocą w niego podać płynne lekarstwa co nie jest bez znaczenia przy leczeniu np. pasożytów jelit.
W moim akwarium początkowo ryby niechętnie go pobierały natomiast po bardzo krótkim czasie go polubiły. Myślę, że jest to dobry pokarm po, którym zauważyłem nagły wzrost ryb oraz podopieczne zaczęły ładnie się wybarwiać.
(dodam, że ten tekst to improwizacja na szybko, jak bym miał opisać produkt napisałbym o nim coś więcej np. to jak jest i w co opakowany)
I tyle. To tylko przykład i tak sobie to wyobrażałem. Czytając np. taki post to dla mnie informacja, że coś jest na rynku co może mi pomóc w hodowli paletek.
Temat byłby zamykany i pozostaje tylko informacja o produkcie.
Coś w rodzaju jak są oceniane paletki. Zdjęcie wysyła się do lary a ocenia Ambra i wątek jest zamknięty. Oczywiście opisy produktów byłyby tak jak dyski najpierw wysyłane do moderatora a on by to umieszczał w dziale. Oczywiście głupawe byle jakie recenzje, nie byłyby brane pod uwagę.
Ponadto producenci którzy mają wkład w klub powinni mieć możliwość
prezentacji swoich produktów na stronie PKMD. Np. na stonie
www.mojeakwarium.pl jest artykuł w którego stworzenie zaangażował się Tropical "Karmienie dyskowców za pomocą Tropicala". Opisy mają być obszerniejsze bardziej profesjonalne a nie np. Tropical Dalio - Plus i opis produktu jaki jest na opakowaniu.
Ponadto szkoda, że nikt nie kontynuuje wątku, myślę, że więcej "burzy" w tym temacie jest potrzebne. Członkowie PKMD mają spotkanie w Zawoii mogą omówić ciekawe i pozornie mniej interesujące propozycje forum jak i działalności klubu. Może warto dorzucić pomysłów?
BTW: Zawoja to fajna miejscowość szkoda, że nie będę miał okazji tam zwami zabawić. Polecam Tabakowy Chodnik i Styrnol. Fajny klimat w tych karczmach.