woda bez kwasów

Woda i jej parametry

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

bogdan47
nowicjusz
nowicjusz

woda bez kwasów

Post autor: bogdan47 » 28 kwie 2007, 22:32

Co sądzicie o wodzie z osmozy z dodatkami występującymi w naturze bez stosowania kwasów?
bogdan47@op.pl

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 28 kwie 2007, 22:44

To zależy do czego ta woda ma potem służyć? Rozrodu czy tylko trzymania paletek w ogólnym?
Zależy jakie dodatki konkretnie zastosujesz i co chcesz nimi osiągnąć? Szyszki, torf, kora dębu?
Zależy gdzie, jakie i jak te dodatki zastosujesz do tej wody z osmozy?
Pytanie jest tak niekonkretne, że odpowiem konkretnie, to dobre rozwiązanie, im bliżej natury tym lepiej.

bogdan47
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: bogdan47 » 28 kwie 2007, 22:54

Woda deszczowa spływając do rzeki wypłukuje z gleby oprócz garbników odpowiednie substancje i zachowanie proporcji tych substancji ma podstawowe znaczenie
na tarlo,prawidlowy rozwój ikry,jej wylęg oraz na wychowanie młodych."Im bliżej natury tym lepiej"
Ja nie mam problemów z paletkami.Czego i wszystkim życzę.
bogdan47@op.pl
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2007, 00:40 przez bogdan47, łącznie zmieniany 2 razy.

bogdan47
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: bogdan47 » 28 kwie 2007, 23:09

"Jak za pomocą niektórych rośli występujących w naturze paletki leczą swoje choroby?"
bogdan47@op.pl

adam00776

Post autor: adam00776 » 29 kwie 2007, 11:13

A ja mieszam pół osmozy pół kranówki i mam parametry wody 6 twardość ogólna i 5 twardośc węglanowa i PH jest 6,8

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 29 kwie 2007, 14:23

bogdan47 pisze:Woda deszczowa spływając do rzeki wypłukuje z gleby oprócz garbników odpowiednie substancje i zachowanie proporcji tych substancji ma podstawowe znaczenie
na tarlo,prawidlowy rozwój ikry,jej wylęg oraz na wychowanie młodych."Im bliżej natury tym lepiej"
bogdan47@op.pl
Widzę, że autor postu (bezimienny) pochodzi z regionu gdzie psy d.... szczekają i wrony zawracają. Znów post bezimienny i muszę się odnieśc do tego co napisane. Tak rozumując można tylko w regionach, gdzie nie ma czego :?: ...
P R Z E M Y S Ł U i skażenia środowiska. Ale jak widzę w POLSCE nie jest źle bo niektórzy czerpią wodę - patrz wyżej. A ja czego życzę :?: Więcej takich rzek jak w/w.
Adam

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 29 kwie 2007, 14:33

Bogdan
Zmieniłes treść posta, a pisało w nim wcześniej, ze ukaże się w lipcu (19 lipca jak dobrze pamiętam) artykuł na temat roslin którymi dyski same się leczą. Czy mógłbyś podać konkretniej o jakie pismo chodzi, gdzie ten artykuł ma się ukazać?

Basia

bogdan47
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: bogdan47 » 29 kwie 2007, 16:08

adamn pisze:
bogdan47 pisze:Woda deszczowa spływając do rzeki wypłukuje z gleby oprócz garbników odpowiednie substancje i zachowanie proporcji tych substancji ma podstawowe znaczenie
bogdan47@op.pl
Widzę, że autor postu (bezimienny) pochodzi z regionu gdzie psy d.... szczekają i wrony zawracają. Znów post bezimienny i muszę się odnieśc do tego co napisane. Tak rozumując można tylko w regionach, gdzie nie ma czego :?: ...
P R Z E M Y S Ł U i skażenia środowiska. Ale jak widzę w POLSCE nie jest źle bo niektórzy czerpią wodę - patrz wyżej. A ja czego życzę :?: Więcej takich rzek jak w/w.
Adam
Mnie chodziło o rzekę w południowej Ameryce i to co do niej spływa.
I o substancje wapń ,magnez,potas ,sód i inne oczywiście (czda)
Widzę że nie ma sensu dyskutować skoro jestem raktowany z góry.
pozdrawiam i żegnam

Awatar użytkownika
Gregi
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gregi » 29 kwie 2007, 16:14

Bogdan nie obrażaj się, ale niestety Twoje poprzednie posty były napisane hm... trochę chaotycznie i trudno było wywnioskować o co Ci chodzi. Z jednej strony pytasz:
bogdan47 pisze:Co sądzicie o wodzie z osmozy z dodatkami występującymi w naturze bez stosowania kwasów?
, a później piszesz:
bogdan47 pisze:Woda deszczowa spływając do rzeki wypłukuje z gleby oprócz garbników odpowiednie substancje i zachowanie proporcji tych substancji ma podstawowe znaczenie na tarlo,prawidlowy rozwój ikry,jej wylęg oraz na wychowanie młodych."Im bliżej natury tym lepiej"
, więc można było wywnioskować, że chcesz lać wodę z rzeki. Nigdzie nie było napisane, że chodzi Ci o wodę z rzek Amazonii.

Grzesiek

Odpowiedz

Wróć do „Woda”