Zdjęcia są autorstwem kolegi Michała z innego forum.
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Właśnie, jedyne co mi tam nie pasuje to te skały, choć nie koniecznie muszą one wpływać na parametry wody, ale wg mnie nie akwarium z dyskami i skałami nie wygląda naturalnie, podobnie zresztą jak paletki w akwariach holenderskich.Gajowa pisze:Ładne rybcie. Ciekawe jaką mają wodę w tym zbiorniku, zważywszy na ilość skałek jakie w nim są?
Basia
Powiedzieć by można ,że gdyby nie tych kilka korzeni ,to biotop iśćie z" Malawi "Właśnie, jedyne co mi tam nie pasuje to te skały
Tu się z Toba zgodzęwg mnie nie akwarium z dyskami i skałami nie wygląda naturalnie
Tu już niestety nie ,z resztą nie ja jedenpodobnie zresztą jak paletki w akwariach holenderskich.

Cóż Rafał.Zawsze wychodziłem z założenia ,że jak dbasz tak masz.A za darmo to teraz nawet po buzi się nie dostajeW zeszłym tygoniu odwiedziłem przy okazji wizyty w stolicy Warszawskie ZOO, nasze rybki miały 4-5cm i nie wyglądały najlepiej, cóż widocznie nie posiadają takich specjalistów jak PKMD
W krakowskim ZOO też akwaria z rybciami, zwłaszcza dyskowcami (+ skalary, neonki, danio malabarski i coś tam jeszcze), pozostawiają wiele do życzeniaDeszczowatwarz pisze:W zeszłym tygoniu odwiedziłem przy okazji wizyty w stolicy Warszawskie ZOO, nasze rybki miały 4-5cm i nie wyglądały najlepiej, cóż widocznie nie posiadają takich specjalistów jak PKMD.
Nie wiem , nie byłem ,ale skoro tak twierdzisz to tak napewno jest .Pytanie tylko dlaczego ? .Czy tak musi być że przychodzisz do zoo i oglądasz niezbyt zadbane akwaria ,a co za tym idzie nie zawsze zdrowe ryby .Mogę zrozumieć ,że utrzymać nierzadko kilkadziesiąt dużych zbiorników ,i to jeszcze w dodatku biotopowych to ogrom pracy ,ale przecież są pracownicy zoo na etacie którzy sie nimi zajmują .Czasem na tym forum zbyt mocno "rozczulamy"się a to nad parametrami wody ,a to znowu nad systemem filtracji ,czy też nad doborem jak najlepszego pokarmu itp, tylko po to ,żeby nasze ryby miały sie jak najlepiej .Niewątpliwie niejeden z nas wkłada w to wiele serca ,czasu i pracy,o pieniądzach nie wspomnę .Być może w ogrodach zoo jest inaczej ,przynajmniejW krakowskim ZOO też akwaria z rybciami, zwłaszcza dyskowcami (+ skalary, neonki, tęczanki i coś tam jeszcze) pozostawiają bardzo wiele do życzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości