mocowanie eletrody
mocowanie eletrody
witam
nurtuje mnie problem mocowania elektrody w pokrywie, nie mam na czym jej oprzec zeby pewnie sie trzymala, moze ktos mial podobne watpliwosci i jakos je rozwiazal. Acha i jeszcze do jakiego poziomu mozna ja zanuzyc.
maciek
nurtuje mnie problem mocowania elektrody w pokrywie, nie mam na czym jej oprzec zeby pewnie sie trzymala, moze ktos mial podobne watpliwosci i jakos je rozwiazal. Acha i jeszcze do jakiego poziomu mozna ja zanuzyc.
maciek
http://www.amekon.pl/x_C_I__P_29518579;29510001.html - uff znalazlem. Tyle ze znow jest problem bo mam pokrywe i lezy ona na krawedziach szyby i z tego co widze na zdjeciu tego statywu to on wchodzi na szybe tak samo jak pokrywa i nie wiem czy bedzie jeszcze miejsce zeby go wepchnac. Alku jak masz ten statyw to prosil bym cie o zrobienie dokladniejszych zdjec (szczegolnie mocowania) i zmierzenie srednicy otworow na elektrody. Bo moze metrona bedzie przelatywac lub wcale nie wejdzie.
- Bogdan
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
- Kontaktowanie:
Musisz wziąść pod uwage to że jest to elektroda Metronu i umieszczenie jej pod pokrywą bez uszczelnienia to błąd.
Dostanie troszke wilgoci i zacznie szaleć.
Najlepiej jest jak przewód wraz z plastikową końcówką wystaje nad pokrywe.
Zanurzenie w/g producenta powinno być nieco poniżej otworu do uzupełniania płynu.
Dostanie troszke wilgoci i zacznie szaleć.
Najlepiej jest jak przewód wraz z plastikową końcówką wystaje nad pokrywe.
Zanurzenie w/g producenta powinno być nieco poniżej otworu do uzupełniania płynu.
no fakt noca pod pokrywa jest chlapa jak dzis na dworzu. Po glebszym doczytaniu instrukcji
juz wiem do jakiego poziomu mozna ja zanurzac. Opcja jaka proponujesz - kabel z plastikowa oslonka na zewnatrz zupelnie odpada poniewaz pokrywa jest aluminiowa i nie widzi mi sie jej wiercic. Co najwyzej moge ta elektrode objechac dokladnie silikonem. Moj nowy pomysl na mocowanie to poprostu przyssawka do elektrody i siup na szybke, ale wymyslilem 
ok - po klopocie
sprawe rozwiazalem 2 przyssawkami jako ze elekroda poszla w sam naroznik jedna przyssawke przyczepilem do bocznej scianki akwarium a druga na tylnia szybe. I zalatwione, kupil bym ten statyw ale nie mam juz miejsca pod pokrywa nawet zeby wlozyc miedzy swietlowki elektrode, poprostu jest tyle swietlowek i do tego oblysniki ze juz nic sie nie upchnie. Elektroda trzyma sie bardzo stabilnie co chyba najwazniejsze, teraz juz pozostaje ja tylko uszczelnic.
dziekuje za rady.
sprawe rozwiazalem 2 przyssawkami jako ze elekroda poszla w sam naroznik jedna przyssawke przyczepilem do bocznej scianki akwarium a druga na tylnia szybe. I zalatwione, kupil bym ten statyw ale nie mam juz miejsca pod pokrywa nawet zeby wlozyc miedzy swietlowki elektrode, poprostu jest tyle swietlowek i do tego oblysniki ze juz nic sie nie upchnie. Elektroda trzyma sie bardzo stabilnie co chyba najwazniejsze, teraz juz pozostaje ja tylko uszczelnic.
dziekuje za rady.
- arkadiusz
- senior

- Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
- Kontaktowanie:
Wierzyłem w ciebie Maćku.Maciek pisze:ok - po klopocie
sprawe rozwiazalem 2 przyssawkami .
Tak prawdę powiedziawszy ja też miałem kłopot z umieszczeniem elektrody ale właśnie przyssawka załatwiła sprawę, nasunołem jeszcze dla bezpieczeństwa kawalek węża sylikonowego co by sie nie obsunęła i po kłopocie
- yoyi
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa
Witam serdecznie!
Doszedł do mnie statyw i od wczoraj jest założony w akwa. W sumie tak jak napisał Alek technika mocowania prosta jak budowa cepa. Mocujemy do bocznej szyby (chyba że nie mamy wzmocnień akwarium wzdłużnych to na tylnej) za pomoca dwóch śrubek dociskowych. Jedyny warunek to brak pokrywy - niestety - albo trzeba ją pociąć. Elektroda jest jednak zgodnie z zaleceniami producenta zanurzona jedynie ok. 5-7 cm tak, że góra pozostaje sucha. Poniżej fotki.
Doszedł do mnie statyw i od wczoraj jest założony w akwa. W sumie tak jak napisał Alek technika mocowania prosta jak budowa cepa. Mocujemy do bocznej szyby (chyba że nie mamy wzmocnień akwarium wzdłużnych to na tylnej) za pomoca dwóch śrubek dociskowych. Jedyny warunek to brak pokrywy - niestety - albo trzeba ją pociąć. Elektroda jest jednak zgodnie z zaleceniami producenta zanurzona jedynie ok. 5-7 cm tak, że góra pozostaje sucha. Poniżej fotki.
- Załączniki
-
- 2005-05-11 statyw 009 1.jpg (70.18 KiB) Przejrzano 7119 razy
-
- 2005-05-11 statyw 002 1.jpg (75.93 KiB) Przejrzano 7119 razy