pytanie do członków PKMD

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 07 maja 2007, 23:00

Adam
Nie bardzo wiem o czym piszesz? Co ja pisałam co sie robi za zamknietymi drzwiami? Chyba nie masz na myśli ..............sypialni? :roll:

Basia

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 08 maja 2007, 00:17

adamn pisze:
Klub -PKMD- bez członków jest ...... SAM sobie odpowiedz kim.

Adam
Tym samym co Bóg bez wyznawców ;)
Adam nam naprawdę nie zależy aby iść wzorem Samoobrony i nie wciągamy nikogo na członka nawet w samoobronie. Robocze czytaj statutowe spotkania mają inny cel .
Spotkania PKMD zawsze są otwarte o niektórych na których coś się dzieje - np. wystawa - piszemy głośno a o innych gdzie rozmawiamy na robocze tematy raczej nie trąbimy na lewo i na prawo .
Będziemy omawiać podział obowiązków na najbliższych wystawach - już czas aby zacząć poważne przygotowania do Kraków 2008 . Więc odpowiedź sobie sam na pytanie czy chcesz posłuchać o naszych problemach i sposobach ich rozwiązania. Oczywiście jeżeli pragniesz przybyć w roli pierwszego krytyka klubu to serdecznie zapraszamy może wtedy zrozumiesz że trudniej postawić ładne akwarium z dala od domu niż rzucić kilka uwag na forum.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 08 maja 2007, 07:25

xardas pisze:Pozyskiwanie nowych ... I jakby nie patrzeć one także są zamknięte. ...Reasumując jest to proste jak budowa cepa chociaż dla niektórych zrozumienie tego jest wielkim problemem.
Bartosz z uwagi na Twój młody wiek mało wiesz a pisząc SAM sobie zaprzeczasz a co piszesz nie jest takie proste jak budowa cepa. Z czego się składa cep nie będę tu wymieniał bo strony by nie starczyło.

Basiu o sypialni NIC nie wiem (to wie Gajowy) a miałem na myśli Twój post:
"W latach PRL-u ludzie wstępowali ...."

Alek prawdziwa krytyka jest motorem napędowym do wszelakich zmian (tak jest w świecie w każdej dziedzinie) - oczywiście pozytywnych. Nie ja to zacząłem a mnie wyciągnięto sprzed 1,5 miesiąca co pisałem (może wtedy inaczej podchodziłem do sprawy). Było to dawno jak epoka lodowcowa. Dopiszę jeszcze, że otwartość PKMD jest dla wybranych. Czekać trzeba 1 rok i mieć .. dwóch wprowadzających a potem zweryfikują lub nie :wink:, wręczą legitymację lub nie :wink:
Pozdrawiam wszystkich z PKMD i FORUM
Adam

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 08 maja 2007, 08:09

adamn pisze: ............... Dopiszę jeszcze, że otwartość PKMD jest dla wybranych. Czekać trzeba 1 rok i mieć .. dwóch wprowadzających a potem zweryfikują lub nie :wink:, wręczą legitymację lub nie :wink:
Lubię Adama !!!!!!!!!!!!
Nie jest to przy tym oficjalne wyznanie starszego pana, który zmienił preferencje seksulane.

Lubię, bo przypomina mi radio - Wolna Europa - z najlepszego swego okresu.
Wspomniane radio miało zasługi w budowie demokratycznej Polski a Adam posiada zasługi w budowaniu demokratycznego PKMD.

Adam, podobnie jak wspomniane radio, prócz informacji dających się potwierdzić, przemycało też niekiedy różne tezy, które miały znaczenie w jego ogólnej polityce, choć nie zawsze były prawdziwe..........

Tym razem jednak - bo Adam lubi mieć zawsze rację a argumentów zbrakło - zbyt mocno nagiął fakty do wydumanej rzeczywistości i napisał oczywistą nieprawdę, którą jednak łatwo zweryfikować.

Jak zostać członkiem PKMD mówi Statut w § 13 - "Członkiem zwyczajnym może być obywatel RP lub obcokrajowiec mieszkający na terenie RP, który ukończył 18 lat, złożył podpisaną przez siebie deklarację członkowską, uiścił obowiązujące opłaty członkowskie i został przez Zarząd przyjęty."

Według Adama proces ten przebiega inaczej ........... ale teraz pewnie się okaże, że źle odczytałem zamieszczony przez niego tekst i autor miał na myśli całkiem coś innego ......

Wracam jednak do mego wyznania. Lubię Adama. Bez niego Forum było by mniej kolorowe, wesołe a czasami śmiesze ...........

Awatar użytkownika
Bogdan
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
Kontaktowanie:

Post autor: Bogdan » 08 maja 2007, 10:21

Ambra pisze:
Lubię Adama !!!!!!!!!!!!
Nie jest to przy tym oficjalne wyznanie starszego pana, który zmienił preferencje seksulane.
Kto Cie tam wie :wink:
Wracam jednak do mego wyznania. Lubię Adama. Bez niego Forum było by mniej kolorowe, wesołe a czasami śmiesze ...........
Nigdy nie patrzyłem na to pod tym kątem,ale człowiek uczy się całe życie i myślę że masz 100%racji. :D
Czasami jest nawet wesoło. :D

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 08 maja 2007, 10:30

Dopiszę jeszcze, że otwartość PKMD jest dla wybranych. Czekać trzeba 1 rok i mieć .. dwóch wprowadzających a potem zweryfikują lub nie , wręczą legitymację lub nie
Zacytuję jeszcze raz tego samego autora co powyżej, ale z innego wątku: UWAGA FAŁSZ :!:

Tak się zastanawiam, czy pomysł Adama na przyjmowanie do PKMD nie jest taki zły i czy by nie warto go wprowadzić w życie :wink: :mrgreen: Chyba zgłoszę wniosek o zmiany statutu PKMD tak jak proponuje Adam powyżej, jestem za, to już cały 1 głos do 80 kilku. Adam wstąp do klubu będą 2 głosy za Twoją wersją.

W zawodach kto najdłużej czekał na przyjęcie do klubu, chętnie stanę do rywalizacji i chyba mam sznasę je wygrać, no jak nie wygrać to na podium chyba będę, czekałem 2 miesiące ! Co to jest ta legitymacja :wink: nigdy nie miałem :?: :mrgreen:
Nie ja to zacząłem a mnie wyciągnięto sprzed 1,5 miesiąca co pisałem (może wtedy inaczej podchodziłem do sprawy)
Ja dostrzegam tutaj sygł przemiany Adama z poczwarki w ... nie pamiętam :mrgreen:
Gdyby 'może' wykreślić ...
Jestem pewein za 1.5 miesiąca znowu zmieni podejście do sprawy, sporo mu wytłumaczyliśmy już :wink:

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 08 maja 2007, 18:20

Ambra pisze: Lubię Adama !!!!!!!!!!!!
...
argumentów zbrakło - zbyt mocno nagiął fakty do wydumanej rzeczywistości i napisał oczywistą nieprawdę, którą jednak łatwo zweryfikować.
...
Według Adama proces ten przebiega inaczej ...........
_TOM_ pisze:
Zacytuję jeszcze raz tego samego autora co powyżej, ale z innego wątku: UWAGA FAŁSZ :!:
...
W zawodach kto najdłużej czekał na przyjęcie do klubu, chętnie stanę do rywalizacji i chyba mam sznasę je wygrać, no jak nie wygrać to na podium chyba będę, czekałem 2 miesiące !
Tomek FAŁSZYWE posty składasz i odpowiedź masz poniżej. Już wiesz kto wygra :wink:

Alek muszę Cię zacytować ale trudno :wink:
cocoloco pisze: ... jak poręczy za Ciebie psychiatra i tłumacz to się zastanowimy - przecież musimy wiedzieć co chcesz nam przekazać i co mozemy z Twojej strony oczekiwać . ...

Do Andrzeja Sieniawskiego - prosżę mi dać rok na rozpatrzenie wniosku ;)
Drogi Andrzeju jeśli PREZES pisze, że moje przyjęcie jest możliwe po tym jak poręczy za mnie:
- psychiatra;
- tłumacz
RAZEM 2 osoby i zostanie rospatrzone w ciagu roku w porozumieniu .... (z kim patrz wyżej) to kto tu sieje RWE. Jak mam nie wierzyć Alkowi skoro ON SAM to pisze. Może PREZES mówi nieprawdę :cry:
Twojego sprzeciwu, że przyjęcia sa w inny sposób nie było. To jak jest :?:
mam czekać jeszcze 9 miesięcy i zamówić wizytę u psychiatry i posty do tłumacza zapodać by wszyscy rozumieli co i jak czy .... :?:

To teraz kto nadaje na fali RWE i sieje ferment :?:
Adam

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY

Post autor: niki 28 » 08 maja 2007, 18:44

Drogi Andrzeju jeśli PREZES pisze, że moje przyjęcie jest możliwe po tym jak poręczy za mnie:
- psychiatra;
- tłumacz
Ja jeszcze dodam ,że dobrze by było jakbyś do domu wchodził drzwiami nie oknem . :wink: :mrgreen:

Wyluzuj adam ,proszę .Wszyscy się z Ciebie nabijają ,a Ty sie złośćisz .Dlaczego musisz być tak "ciężkim" człowiekiem, i non stop coś komuś udowadniać .Więcej optymizmu kolego ,a przedewszystkim szacunku do drugiego człowieka .Chciałem powiedzieć że w tym temacie już głosu nie zabiorę .Poprostu ,doszłem do wniosku że jakakolwiek z Tobą polemika nie ma sensu .

niki 28

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 08 maja 2007, 18:59

A już zmieniałem zdanie - nawet nauczyłem się czytać między wierszami Twoje posty a Ty wracasz znów do epoki lodowcowej ;) Tak trzymaj a jeszcze kilku biegłych wysłuchać będzie konieczne aby zrozumieć jaki masz cel w tych wywodach . Moim zdaniem boli Ciebie najbardziej, że bez pomocy takiego autorytetu klub jakoś funkcjonuje .
Wyluzuj - zamieszczony fragment pochodzi z odpowiedzi na zamieszczony przez Ciebie fragment prywatnej korespondencji i konkursu który wygrałem (podobno mam u Ciebie jakiegoś zdechlaka bo nie przeprosiłeś więc nagroda jest aktualna) .
Forum discus.org już funkcjonuje. Może myślisz że już czas iść stąd w cholerę a trudno odejść mówiąc dziękuje i dowidzenia . Zmień styl Adam N. bo nieraz w życiu warto mieć przyjaciół i nie wstydzić się wracać w miejsca w których się było .

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 08 maja 2007, 19:18

niki 28 pisze: Wyluzuj adam ,proszę .Wszyscy się z Ciebie nabijają ,a Ty sie złośćisz ....
Jacuś czy nie zauważyłeś, że ostatnie posty w tym temacie pisane były na 100% luzie :!: zawsze mówię nim coś napiszesz wpierw dokładnie się ze sprawą zaznajom. Co do nabijania to owszem jesteś jak widze jasnowidzem.
Ty jesteś w nabijaniu pierwszy a inni się jak mniemam odezwą w tym wątku.

Alek nie ja zacząłem wracać do przeszłosci jak wcześniej pisałem. To nie ja pisałem o kimś by wchodził oknem a nie drzwiami. Całe cytowania na kazdym FORUM tyczą wyrwanych z kontekstu spraw. Wszystko zależy od Ciebie Alek. Tyś to napisał Ty możesz zmienić. Napisałeś nie wiedząc o mnie NIC. Mnie nic nie boli bo Ci juz mówiłem co i jak. Ryby mają się dobrze a efekty ..... czas pokaże. Co do odwiedzin to czekam niecierpliwie juz od dawna (prawie się zapowiadałeś) wtedy może zmienisz zdanie czy mam "iść stąd w cholerę" czy zostać. Co do gratisa to czeka na Ciebie. Flaszka też :wink: Od czasu jak pisałem wspominany przez Ciebie post na PKMD - FORUM wiele się IMO pozytywnego zmieniło. Ty i ja też pewnie się zmieniliśmy. Pokazałeś, żeś nie taki straszny i masz serce.
Adam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 08 maja 2007, 19:55

A już zmieniałem zdanie - nawet nauczyłem się czytać między wierszami Twoje posty
Ja tam ciągle bawię się w psychologa i sobie czytam 'podwójnie' co ten Adam między wierszami wciska nam za 'kity' :wink:
Czsem nie kituje i fajnie pisze, ale ciągle ma odjazdy niekiedy niesamowite :wink:
Adam, jak żartujemy to zazwyczaj wstawiamy : :wink:
Zwróć uwagę kiedy to robię i te zdanie bierz z przymróżeniem oka.
Nie mieszaj żartów ze statutem i oficjalnymi opiniami.
Dotyczy to również cocoloco, i w jego przytoczonym przez Ciebie historycznym poście, chyba do Ciebie adresowanym, chyba też dostrzegam tam : :wink: .
To co wypisuje cocoloco nie zawsze pisze jako prezes PKMD, ale często jako zwykły forumowicz, jak każdy tutaj ma parwo być forumowiczem i pisać co myśli, żartować, radzić i pomagać.
A to że system dodaje mu wtedy funkcje klubową tutaj na forum nie oznacza, że o to co pisze jest w imieniu zarządu.
Rozgranicz w końcu klub PKMD i forum PKMD. Rozgranicz cocoloco, a Prezes PKMD, bo choć to ta sama osoba czasem to jednak 2 postawy, 2 zdania, czasem osobiste, czasem oficjalne zarządu. Nie zawsze zdanie osobiste jest tożsame ze zdaniem zarządu. Zresztą kto jak kto cocoloco adwokata nie potrzebuje, a posty potrafi mieć bardziej dziwaczne niż Ty Adamie :wink: .
Stanąłeś w zawody ze mną, bo niby coś tam nie piszę prawdziwie.
OK, Ty uczysz jak dobrze i skutecznie leczyć dyski, ja Cie naprowadze jak się wstępuje do klubu, bo błądzisz jak nowicjusz w akwarystyce.
Tu się chyba mylisz w pewnej kwestii, bo nie od postu czy prywatnej wiadomości na forum się wstępuje do klubu i 'zmusza' zarząd do reakcji.
Podpowiem Ci więcej, nawet teoretyczny sprzeciw cocoloco nie musi znaczać, że do klubu kogoś nie przyjmą :wink: bo osobiste animozje nie mają tutaj znaczenia.
Podejmuję Twoją rzuconą mi rękawicę, schylam się ponią i podaj mi bardzo proszę datę kiedy wysłałeś wniosek o przyjęcie do PKMD - poprawnie wypełniony 1 stronicowy formularz to dla Ciebie to pestka - do zarządu PKMD i wpłaciłeś wpisowe i składkę? Zweryfikujemy kiedy zarząd odpowiedział Ci i czy wygrasz ze mną ? Jak w pokerze: Sprawdzam co piszesz, sprawdzam czy 9 miesięcy faktycznie pozostało :?:
Nie mam hodowli, palet rozmnożyć mi sie nie udało, ale bardziej z braku czasu (tak się łudzę) niż niewiedzy, ale coś na nagrodę wymyślę :wink: albo wezmę urlop i rozmnożę dla Ciebie :twisted: jak przegram.

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”