Chciałem pomóc

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Chciałem pomóc

Post autor: jociak » 17 maja 2007, 14:46

Witam chciałem pomóc, pokazać jak ja rozwiązałem problem z otwartym akwa, ale nie wiem jak załączyć fotki. W podtemcie POMOC też tego nie ma, jedynie opisują jak wstawić fotkę do galerii. Pół dnia siedę i wprowadzam kombinację i nic mi nie wychodzi. Bardzo proszę o wskazówki. Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 17 maja 2007, 15:00

Bardzo możliwe że nie zmniejszyłeś rozmiaru fotek do wymaganego czyli 500x700 pikseli.

Iza
junior
junior
Imie i Nazwisko: Izabella Korona
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: Iza » 17 maja 2007, 15:04

hej :D
podeslij mi na maila to wstawię izakorona@tlen.pl

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 17 maja 2007, 15:18

może odpowiedź znajdziesz jak "klikniesz" ikonę -odpowiedz-

pod oknem które wyskoczy masz tekst zaczynający się od zdania Uwaga - wystarczy minutę poświęcić lekturze i sprawa jest jasna.
Do ułatwienia jak ja to robię : "odpowiedz" "dodaj załącznik" "przeglądaj" "wyślij załącznik" - teraz albo pójdzie i pojawi się na forum albo czytam komunikat "Załącznik/Obrazek musi być mniejszy niż 500 pikseli szerokości i 700 pikseli wysokości" pojawia się na górze . Więc zmniejszam wielkość i .... jest OK jak pojawia się nowa ikona w której zobaczysz "wysłane załączniki".
Klikając na niej masz wgląd w to co wysłałeś
Załączniki
ScreenHunter_10.jpg
ScreenHunter_10.jpg (27.58 KiB) Przejrzano 3866 razy
ScreenHunter_11.jpg
ScreenHunter_11.jpg (18.16 KiB) Przejrzano 3866 razy

Iza
junior
junior
Imie i Nazwisko: Izabella Korona
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: Iza » 17 maja 2007, 15:26

mozesz także umieścic fotki na fotosiku np. tam masz odrazu gotowe linki na forum,kopiujesz i wstawiasz w poście,zdjecia oczywiściu musza byc zmniejszone do wymagań forum :D

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 17 maja 2007, 19:00

Do ułatwienia jak ja to robię : "odpowiedz" "dodaj załącznik" "przeglądaj" "wyślij załącznik" - teraz albo pójdzie i pojawi się na forum albo czytam komunikat "Załącznik/Obrazek musi być mniejszy niż 500 pikseli szerokości i 700 pikseli wysokości" pojawia się na górze . Więc zmniejszam wielkość i .... jest OK jak pojawia się nowa ikona w której zobaczysz "wysłane załączniki".
Klikając na niej masz wgląd w to co wysłałeś
Dzięki, już się nauczyłem, miałem problem bo źle odczytałem instrukcję. Chodziło o rozmiar mniejszy niż 500 x 700, a ja kroiłem fotkę na równo. Dzięki jeszcze raz cocoloco. Już klikap z wdzięcznością przycisk POMÓGŁ. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 18 maja 2007, 13:00

Mam małą propozycję co do pixelowatości obrazów. Większość osób ma akwaria bardziej "poziome" niż "pionowe", więc może uda się zamienić wartość 500x700 na 700x500? Rozumiem, że sporo to może zmienić wygląd, ale kto jeszcze używa rozdzielczości 800x600?

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 18 maja 2007, 13:25

amorphis pisze:Mam małą propozycję co do pixelowatości obrazów. Większość osób ma akwaria bardziej "poziome" niż "pionowe", więc może uda się zamienić wartość 500x700 na 700x500? Rozumiem, że sporo to może zmienić wygląd, ale kto jeszcze używa rozdzielczości 800x600?
Dobry pomysł, większe i ładniejsze fotki będzie można załączać.
Są 2 wady jednak.
Wiele starszych monitorów i komputerów 'rozjedzie' się format poza widoczny obszar na monitorze, konieczność przewijania w bok.
Większa szerkość zdjęcia to większe pliki, w praktyce nikt tu nie wysyłał 700 pikseli wysokich fotek, większość była mniejsza. Jak 700 stanie się szerokością, to wiekszość bezie 700 przychodziła, czyli pliki znacznie większe.

Odpowiedz

Wróć do „Technika”