unimax 250 aquaela czy tetra 700

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

Awatar użytkownika
tomasz334
senior
senior
Imie i Nazwisko: Tomasz Jajo

Post autor: tomasz334 » 08 cze 2007, 05:46

ja na twoim miwjscu nawet bym się nie zastanawiał ,pracuję w sklepie zoologicznym i 80%kubełków które schodzą to ex . sam mam ex 1200 i nie zamieniłbym go na żaden inny
Pytanie ile procent w stosunku do ilości sprzedanej jest reklamowane, i to nam da jakiś obraz awaryjności. Bo to że urządzenia tańszego sprzedaje się więcej to nie jest dziwne ale nie musi oznaczać że tańszego to zarazem gorszego. Więc zdradź nam tajemnicę i powiedz co jest częściej zwracane do reklamacji.

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek

Post autor: stanpiter » 08 cze 2007, 06:06

Niech i ja się wtrącę, jako posiadacz filtrów aquamax 250, (mam dwa)
kiedyś pisałem i zdania nie zmienię, katastrofa - trzeciego nie wezmę nawet za darmo bo, moje zszargane nerwy mogą tego nie wytrzymać, a wywalając to, to przez okno można przypadkiem kogoś zabić, więc .....
Wybór należy do Ciebie.

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 08 cze 2007, 08:12

Nie mamy przerybienia jak u Ciebie.
Od poniedziałku zostawiam sobie tylko dwie pary (dopnę swego i waszego), karmione 4 x dziennie na przemian mixem i d-50 plus w ilościach niezalegających na dnie nie powinny już tak dużo wydalać "nawozu"
Sprzątamy często dno, a Ty?
co dwa dni ale przy takim przerybieniu to jest prawie obora :D
Dolewamy wodę z zerowym NO3, a Ty?
do teraz lałem 100% RO, podmiana minimum 100% wody na tydzień, ale zastanawiam się nad przejściem do proporcji 50/50 - RO/KRAN.
Jeżeli można to chcę prosić o podpowiedź, co WY na to? Wodę w kranie mam NO3= 0, RO sprawne.

compi
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: compi » 08 cze 2007, 22:38

Ja mam również dwa Unimax 250. :( . Dobry jak dotąd okazał się jedynie serwis.
Kupiłem dwa starego typu teraz mam (po wymianach i naprawach) nowe. Jeden ma rok, a drug niecały rok. Ten pierwszy właśnie kilka dni temu się zepsuł, tzn cieknie. Te filtry powinny stać w zbiorniku o pojemności podobnej do akwa na wypadek rozszczelnienia :) .

Odpowiedz

Wróć do „Technika”