Witaj Michale
Fajny baniak.
Miło poznać paletkarza lubelaka !!! Tak niewielu nas...
A teraz do rzeczy
Korzeń jest nieziemski!!! gdzieś Ty takie cudo kupił? Albo do złych sklepów chodzę albo jestem ślepy..
Rybki mają się nieźle to jeszcze młodziki - wszystko przed nimi.
Widzę że masz ten sam filtr co ja niestety kiedyś kupiłem i przez jakiś okres używałem, z marnym skutkiem zresztą. Jak masz fundusze to zamień go na zwyczajną dużą gąbkę pod turbinką.
Ładny baniak, sensownie rozplanowany. Ma miejsce ustronne, przyciemnione- paleciego relaksu i jasne typowo nastawione na wzrost roślin. Podoba mi się to. Brak symetrii korzeń wspaniale powiększa optycznie zbiornik i niweluje płaskość tych wąskich naszych ( też mam podobny baniak- 250l, 40 cm szerokości) akwariów.
Dziwi mnie dobry rozwój anubiasów w Twoim akwarium- zawsze miałem z nimi problem na naszej lubelskiej wodzie- ale to kwestia ro lub odpowiedniego jej preparowania.( lub moich błędów)
Echindorusa jeniseja o ile dobrze rozpoznaje gatunek to Ci zazdroszczę, kiedyś miałem ale go wywaliłem a teraz żałuje. Coś czuje że w moim baniaku żwirek znów wyląduje, a w nim kilka echindorusów. Cóż na nawódkę też się chyba zdecyduje, kiedyś miałem jej na kilogramy a teraz nic. Ech naszło mnie dawno temu na baniak z czarną woda, piaskiem i korzeniami- wszystkie od lat hodowane roślinki wyleciały a wraz z nimi nawódka..
Ok koniec tego gadania baniak ciekawy, pozakrywasz filtry i rurki będzie bardzo ładny.
Jak możesz napisz coś o wodzie i osprzęcie.
Michał