Witam!
Mam pytanko,czy mata akwarystyczna pod akwarium160x60x60 o grubości 0,5mm wystarczy?Czy może dać styropian i mate?
Mate dostałem,tylko nie wiem czy nie jest za cienka.
Dziękuję z góry!
Mata?
- vega1
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Dużo zależy od jakości blatu na którym akwarium będzie stało. Jak prosty i bardzo stabilny blat to wystarczy jedna mata 0,5.
Ja mam np. dwie karimaty dość grube i prawie brakło ale wybrały doskonale nierówności spowodowane ruchomym parkietem i nierównym "siadaniem" szafki. Różnica momentami sięga 1,5 cm!!
Nie ma żartów.
Ja mam np. dwie karimaty dość grube i prawie brakło ale wybrały doskonale nierówności spowodowane ruchomym parkietem i nierównym "siadaniem" szafki. Różnica momentami sięga 1,5 cm!!
Nie ma żartów.
- IreneuszKaczor
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
- Kontaktowanie:
Swoją drogą też się zastanawiam co położyć pod akwarium o wymiarach 240x70x60?
Karimata za mała, styropian biały, a maty pod akwarium o tych wymiarach nie spotkałem.
Nawiasem mówiąc największy problem widzę w postawieniu tego baniaka na szafce (stelarz z profili stalowych) o wys. 100cm ustawionej we wnęce w ścianie (z boku nie da się podejść).
Teraz nie na temat, ale czy uchwyty do przenoszenia szkła to dobry pomysł?
Karimata za mała, styropian biały, a maty pod akwarium o tych wymiarach nie spotkałem.
Nawiasem mówiąc największy problem widzę w postawieniu tego baniaka na szafce (stelarz z profili stalowych) o wys. 100cm ustawionej we wnęce w ścianie (z boku nie da się podejść).
Teraz nie na temat, ale czy uchwyty do przenoszenia szkła to dobry pomysł?
- jociak
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
- Kontaktowanie:
przecież styropian można zamalować. A jest napewno lepszy niźli kalimata bo raz że grubość poważna a dwa że to super izolator termiczny. Mówisz że akwa będzie stało we wnęce,zatem"opatul" styropianem jeszcze tylną i boczną ścianę, przez to sporo zaoszczędzisz na tzw fazie (prądzie). Ważne jest tylko abyś pod zbiornik zastosował styropian o klasie twardości EPS 100. To jest optymalne rozwiązanie ... moim zdaniemstyropian biały