Tło...

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

Szymon11
junior
junior
Imie i Nazwisko: Szymon K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin

Tło...

Post autor: Szymon11 » 24 cze 2007, 11:19

Mam pytanie czy za tłem strukturalnym można umieścić grzałki?Jak ustawić węże od filtra ,żeby był ruch wody?Wylot z filtra za tło?
Słyszałem ,że jest wielu przeciwników zakładania tego typu tła,jednak mi bardzo się podoba i chciałbym założyć.
Za rady z góry dziękuję.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Re: Tło...

Post autor: adamn » 24 cze 2007, 12:24

Szymon11 pisze: Słyszałem ,że jest wielu przeciwników zakładania tego typu tła, jednak mi bardzo się podoba i chciałbym założyć.
Jak Ci się podoba to NIKT Cię od tej decyzji nie powinien odciagać. Tak trzymaj i wstawiaj do zbiornika :wink:

Adam

Szymon11
junior
junior

Post autor: Szymon11 » 24 cze 2007, 13:23

Jak Ci się podoba to NIKT Cię od tej decyzji nie powinien odciagać. Tak trzymaj i wstawiaj do zbiornika Wink
Nie wiem jednak jak ustawić węże czy mają być za tłem?Czy grzałki schować?

Szymon11
junior
junior

Post autor: Szymon11 » 25 cze 2007, 11:07

Może ktoś odpowiedzieć?

Awatar użytkownika
yoyi
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Dutkiwicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: yoyi » 25 cze 2007, 12:01

Jeżeli wstawisz węże za tło i będzie dobra cyrkulacja wody tośmiało możesz walnąć tam również grzałki. IMHO szkoda miejsca w akwa na takie tło.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 25 cze 2007, 14:48

Jezeli to tlo ma odpowiednie przeswity z siatka to mozesz za nim dac grzalki i rurki od filtrow.
Jesli to wersja tla bez takich przeswitow, jednolita struktura, to musisz wszystko dac przed tlem, nie za.
Odradzam jakiekolwiek tlo 3D przy paletkach, ale jak sam chcesz sie przekonac jak pieknie porasta glonami to nikt Cie nie powstrzyma przed wydaniem pieniedzy. Poczytaj forum, jest kilka watkow na temat tla, moze jednak zmienisz zdanie i za te pieniadze kupisz ladnego dyska.

styban
junior
junior

Post autor: styban » 25 cze 2007, 18:01

A ja mam tlo, za nim deszczownie grzałki i kilka wężyków. Faktem jest że po ponad roku lekko przyciemniało, ale z glonami nie ma problemu.
Osobny temat to ten, że faktycznie zajmuje trochę miejsca, a widziałem też tła których za żadne pieniądze nie włożyłbym do mojego akwa. Za to ladne tło z dopasowanym korzeniami i roślinkami może robić wrażenie.

Odpowiedz

Wróć do „Technika”