Odmulacz..
-
Szymon11
- junior

- Imie i Nazwisko: Szymon K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
Odmulacz..
Witam!
Mam pytanie odnośnie odmulania dna.Jakich odmulaczy używacie w dużych akwariach i jak odmulacie?Czy można podłączyć odmulacz do 12metrowego węża tak ,aby wodę odprowadzić do toalety?Mam akwarium 576l, a wszystkie odmulacze jakie widziałem są najwyżej do 400l.Jeżeli ktoś zna sklep internetowy,gdzie można kupić takie urządzenie to bardzo proszę o namiary.
Dziękuję i pozdrawiam!
Mam pytanie odnośnie odmulania dna.Jakich odmulaczy używacie w dużych akwariach i jak odmulacie?Czy można podłączyć odmulacz do 12metrowego węża tak ,aby wodę odprowadzić do toalety?Mam akwarium 576l, a wszystkie odmulacze jakie widziałem są najwyżej do 400l.Jeżeli ktoś zna sklep internetowy,gdzie można kupić takie urządzenie to bardzo proszę o namiary.
Dziękuję i pozdrawiam!
- birdas
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Re: Odmulacz..
Ja mam taki: http://allegro.pl/item206377186_super_o ... awipl.htmlSzymon11 pisze: Jakich odmulaczy używacie w dużych akwariach i jak odmulacie?
Tak - ja tak robię. Kupujesz wąż ogrodowy o średnicy rurki z odmulacza, podłączasz i odmulasz ... a woda leci do kibelka. Długość węża to 10 m.Czy można podłączyć odmulacz do 12metrowego węża tak ,aby wodę odprowadzić do toalety?
Co to znaczy do 400 l ? Odmulacz to odmulacz - będzie Ci odmulał takie akwa do jakiego go użyjesz. Jedynym problemem może być długość rączki, ale przecież zawsze możesz sobie jeden segment dorobić (ja tak zrobiłem bo faktycznie do akwa o wysokości 60 cm był za krótki).Mam akwarium 576l, a wszystkie odmulacze jakie widziałem są najwyżej do 400l.
-
Szymon11
- junior

- Imie i Nazwisko: Szymon K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
http://www.allegro.pl/item208236186_tet ... arium.htmlCo to znaczy do 400 l ?