Rafał
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Faktycznie wygląd przerażający brakuje tylko przepaski na okoRafal_W pisze:Strasznie słodko się zrobiło - więc dla równowagi młodociany bandyta..
Rafał
Jeśli mówisz o tych ślicznych, zgrupowanych po kilka kanalikach na głowie moich oscarów - to doczytaj najpierw o narządach zmysłów ryb, a nie będziesz się publicznie kompromitował.adamn pisze:Wiem, ze to nie ten dział ale Rafał zobacz pod mikroskop w odchody OSCARÓW bo już najwyższy czasRafal_W pisze:Strasznie słodko się zrobiło - więc dla równowagi młodociany bandyta..
![]()
Dojdź do tego SAM co jest rybie. Zdjęcie wszystko pokazuje.![]()
Adam
Człek się stara pomocy chce udzielić bezinteresownie a tu takie kalumnie na niego wylewająRafal_W pisze:
Jeśli mówisz o tych ślicznych, zgrupowanych po kilka kanalikach na głowie moich oscarów - to doczytaj najpierw o narządach zmysłów ryb, a nie będziesz się publicznie kompromitował.
Co ja będę daleko szukał - duże, ładne zdjęcie, ponad trzy tysiące pikseli w poziomie więc można się wgapiać do woli:adamn pisze:Człek się stara pomocy chce udzielić bezinteresownie a tu takie kalumnie na niego wylewająRafal_W pisze:
Jeśli mówisz o tych ślicznych, zgrupowanych po kilka kanalikach na głowie moich oscarów - to doczytaj najpierw o narządach zmysłów ryb, a nie będziesz się publicznie kompromitował.
RAFAŁ ja CI nic nie muszę udowadniać bo zrobi to SAMA natura. Pamietaj, że pawiooka jest strasznie silna ale do czasu. Potrafi 6 miesięcy nie jeśc. Ale ma jedną wadę jest uczulona na niektóre leki.
Ale skoro TY wiesz jak wygladają narządy zmysłu na głowie pawiookiej to co ja mogę tu dodać![]()
Może tylko tyle, byś sobie zobaczył na spokojnie inne zdjęcia co są w necie zamieszczone dorosłych oskar red albino czy mają taką ilość i w tych miejscach owych ślicznych zgrupowań. Gdzie się one i w jakiej ilości się znajdują. To nic trudnego nawet TY to potrafisz SAM zobaczyć. Zreszta to już każdy z FORUM potrafi - polecam strony zagraniczne
![]()
Nie wspomne ani jednym słowem o tych odtstających krwistych i ropnych łuskach nad okiem. Bo to jak napszesz wynik walki z wiatrakami.
Patrz jak spokojnie Cię potraktowałem bez kompromitacji bo ja juz jestem jak piszesz skompromitowany a dwóch to już lekka przesada.
Skompromitowany publicznie Adam
Rafał człek Cię prosił o red oskar albino a TY jakiś badziew pokaujeszRafal_W pisze: Co ja będę daleko szukał - duże, ładne zdjęcie...
Może jeszcze bardziej rozmyte zdjęcie??? I jeszcze mniejsze?Dobrze, że chociaż nozdrza widać... Wątek jest m.in. o jakości zdjęć - i na Twoim miejscu cieszyłbym się, że mogę poszerzyć odrobinę swoją wiedzę - zapomniałem jednak że jesteś nieprzemakalny.adamn pisze:Rafał człek Cię prosił o red oskar albino a TY jakiś badziew pokaujeszRafal_W pisze: Co ja będę daleko szukał - duże, ładne zdjęcie...![]()
Jak nie możesz znaleźć to masz to:
k l i k n i j . . .
No teraz to już ichtiologa nie musisz szukać bo chyba zostałeś oświecony![]()
po głębokim zastanowieniu
Adam
No własnie Rafał możesz poszerzyć, ale przy odrobinie dobrej woli.Rafal_W pisze:
... i na Twoim miejscu cieszyłbym się, że mogę poszerzyć odrobinę swoją wiedzę ...
Co Ty zrobisz i co stanie się z rybami jakie masz za jakiś czas, jest mi już obojetneadamn pisze:Na poczatek małe sprostowanie spowodowane tym, ze zamiast polegać na pamięci polegałem na tym co już pisałem na PKMD.
Chodzi o objawy przedstawione choroby, którą nazwałem mykobateriozą układu szkieletowego w poście z kwietnia. Rafał W. słusznie stwierdził, że coś nie tak z nazwą i objawami jakie przedstawiłem. Dziś sprawdziłem i sprostowanie:
nie ma
mykobakteriozy układu szkieletowego jak pisałem a jest mykobakterioza (bez dodatków) inaczej gruźlica ryb nazwana od podobieństwa do choroby zwierząt. Opisana jest ona w (Choroby ryb - M. Prost strona 143-150) Leczy się antybiotykami do karmy przez kilka dni podawanymi.
Choroba której objawy opisałem to:
myksosporoza układu szkieletowego (nie ta pamięć). Ale i tak dobrze bo 66% nazwy było poprawne. Wszystkie objawy co opisałem są symptomami myksosporozy.
Oprócz tego rodzaju mamy również myksosporozy:
......
Pozwoliłem sobie zacytować całość, by nie uległa zmianie.adamn pisze:No własnie Rafał możesz poszerzyć, ale przy odrobinie dobrej woli.Rafal_W pisze:
... i na Twoim miejscu cieszyłbym się, że mogę poszerzyć odrobinę swoją wiedzę ...
Ale co tam ja tu się nie muszę wykazywać![]()
CZAS to za mnie zrobi z OSKARAMI![]()
Sam podajesz link (zdjęcia) do objawów HITH a jeśli te przyrównasz do zdjęcia swoich ryb to co zauważysz![]()
Są takie same czy ich ilośc jest inna![]()
A czy zauważyłeś już, że Twoje ryby w tych miejscach tracą ubarwienie i dostają .....
Znalazłem ciekawy wątek co się tam można wykazywać do woli.
k l i k n i j . . .
Rafał JA potrafiłem się przyznać na FORUM do tego:
Co Ty zrobisz i co stanie się z rybami jakie masz za jakiś czas, jest mi już obojetneadamn pisze:Na poczatek małe sprostowanie spowodowane tym, ze zamiast polegać na pamięci polegałem na tym co już pisałem na PKMD.
Chodzi o objawy przedstawione choroby, którą nazwałem mykobateriozą układu szkieletowego w poście z kwietnia. Rafał W. słusznie stwierdził, że coś nie tak z nazwą i objawami jakie przedstawiłem. Dziś sprawdziłem i sprostowanie:
nie ma
mykobakteriozy układu szkieletowego jak pisałem a jest mykobakterioza (bez dodatków) inaczej gruźlica ryb nazwana od podobieństwa do choroby zwierząt. Opisana jest ona w (Choroby ryb - M. Prost strona 143-150) Leczy się antybiotykami do karmy przez kilka dni podawanymi.
Choroba której objawy opisałem to:
myksosporoza układu szkieletowego (nie ta pamięć). Ale i tak dobrze bo 66% nazwy było poprawne. Wszystkie objawy co opisałem są symptomami myksosporozy.
Oprócz tego rodzaju mamy również myksosporozy:
......
Ja im wróżę, ze do następnych wakacji nie doczekają w komplecie (na zdjęciu widać ile ich jest). Ja Ci chciałem tylko udzielić pomocy ale jak widzę masz jakieś opory w tym względzie:
- wpierw piszesz, że : "mogę poszerzyć odrobinę swoją wiedzę" - patrz pierwszy cytat![]()
- potem schodzisz na inne tematy a to zdjęć, nie takich pikseli ...
Musisz się Rafał na cosik zdecydować![]()
Rafał radź sobie SAM![]()
Nie ma tu dalej rozpatrywać co i jak a wystarczy poczekac ROK i sprawa będzie prosta jak (wpiesz co)
Wiem, co zostało dopisane i w jakim stylu. Przekonuje mnie to jedynie do konieczności złożenia wspomnianego wniosku.adamn pisze:Rafał trochę rozszerzyłem post bo nie wiedziałem, że już odpowiadasz (ten sam czas). Zanim coś zrobisz to zobacz kto pierwszy i w jaki sposób publicznie o drugim pisał. W mych postach nie ma ani kropelki fałszu i podważania publicznie dokonań. Przeczytaj raz jeszcze od początku i do dzieła. Jestem otwarty na Twe dokonania.
Adam

Już ten post Adam powinien napisać na pv. Tu się ocenia jakość zdjęcia a nie zdrowie ryb!!adamn pisze:Wiem, ze to nie ten dział ale Rafał zobacz pod mikroskop w odchody OSCARÓW bo już najwyższy czasRafal_W pisze:Strasznie słodko się zrobiło - więc dla równowagi młodociany bandyta..
![]()
Dojdź do tego SAM co jest rybie. Zdjęcie wszystko pokazuje.![]()
Adam
Sam napisałes, ze :Rafal_W pisze:
Odsyłanie mnie na forum "akwarystyka" - że to niby moje miejsce - bez komentarza.
Tam ryby mogą wychwalać a TY tam przyjmować komplementty i w nich udzielac do woli.Rafal_W pisze: Co do stron zagranicznych - biorę stosunkowo czynny udział na dwóch stronach poświeconych Oscarom i zachwytom nie ma końca, jak piękne i zdrowe ryby mam u siebie w akwarium.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości