Gines dla Discus DT
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
Gines dla Discus DT
Witam wszystkich korzystających z tego forum.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Przed rejestracją często z niego korzystałem czerpiąc wiedzę innych użytkowników. Teraz po rejestracji częściej zaglądam na strony mając większe możliwości. Najbardziej przypadł mi do gustu dział mikroskop, który moim zdaniem był potrzebny dużo wcześniej, skracając niepotrzebne dyskusje.
Chce podzielić się z Wami swoim doświadczeniem jak przeszedłem zamawiając ryby z hodowli ryb Discus DT z Chełma. W moim odczuciu padł rekord Ginesa w realizacji mojego zamówienia ryb przez tę firmę. Ku zdziwieniu co niektórych czas ten trwał ponad 12 miesięcy. Ani ryb ani zwrotu nadpłaconych pieniędzy. Podejrzewam, że padłby jeszcze lepszy wynik gdybym nie wspomógł się organem ścigania. Proponuje innym zamawiającym ryby, w tej czy w innej firmie sprowadzającej ryby, przed dokonaniem przedpłaty dobrze się zastanowić, czy jest sens takim ludziom powierzać nasze pieniądze. Z mojego doświadczenia wynika, że nie.
Pozdrawiam Sylwek z Łowicza.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Przed rejestracją często z niego korzystałem czerpiąc wiedzę innych użytkowników. Teraz po rejestracji częściej zaglądam na strony mając większe możliwości. Najbardziej przypadł mi do gustu dział mikroskop, który moim zdaniem był potrzebny dużo wcześniej, skracając niepotrzebne dyskusje.
Chce podzielić się z Wami swoim doświadczeniem jak przeszedłem zamawiając ryby z hodowli ryb Discus DT z Chełma. W moim odczuciu padł rekord Ginesa w realizacji mojego zamówienia ryb przez tę firmę. Ku zdziwieniu co niektórych czas ten trwał ponad 12 miesięcy. Ani ryb ani zwrotu nadpłaconych pieniędzy. Podejrzewam, że padłby jeszcze lepszy wynik gdybym nie wspomógł się organem ścigania. Proponuje innym zamawiającym ryby, w tej czy w innej firmie sprowadzającej ryby, przed dokonaniem przedpłaty dobrze się zastanowić, czy jest sens takim ludziom powierzać nasze pieniądze. Z mojego doświadczenia wynika, że nie.
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
Z resztą ,zgodnie z regulaminem profil musi być uzupełniony .Nie mniej ,jeżeli to prawda co pisze założyciel watku,to tylko płakaćUżytkownik Lelon nie odpowie póki nie uzupełni profilu

niki 28
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
Moim zdaniem póki oskarżyciel nie przedstawi się z imienia i nazwiska i nie poda jakiegoś kontaktu ze sobą, oraz nie przedstawi choćby namiastki jakiegoś dowodu jakiekolwiek uwagi co do ewentualnej sytuacji są nie na miejscu. Dziwna jest dla mnie sytuacja, że w chwili obecnej Lelon został zbanowany. Jeżeli już udało mu się postawić takie zarzuty powinien natychmiast je udokumentować, a moderatorzy powinni nękać go wiadomościami nakazującymi przedstawienie się i konieczność dokończenia rozpoczętego tematu. Tak czy siak, albo ktoś jest winny niewywiązania się z zamówienia albo ktoś inny winny jest pomówienia. I oczywiste jest dla mnie, że sytuacji nie można już teraz pozostawić niewyjaśnionej.
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
Całkowicie się z Toba zgadzam Piotrek .Szczególnie jeśli chodzi o ostatnie zdanie.Moim zdaniem póki oskarżyciel nie przedstawi się z imienia i nazwiska i nie poda jakiegoś kontaktu ze sobą, oraz nie przedstawi choćby namiastki jakiegoś dowodu jakiekolwiek uwagi co do ewentualnej sytuacji są nie na miejscu. Dziwna jest dla mnie sytuacja, że w chwili obecnej Lelon został zbanowany. Jeżeli już udało mu się postawić takie zarzuty powinien natychmiast je udokumentować, a moderatorzy powinni nękać go wiadomościami nakazującymi przedstawienie się i konieczność dokończenia rozpoczętego tematu. Tak czy siak, albo ktoś jest winny niewywiązania się z zamówienia albo ktoś inny winny jest pomówienia. I oczywiste jest dla mnie, że sytuacji nie można już teraz pozostawić niewyjaśnionej.
niki 28
Re: Gines dla Discus DT
DobreLelon pisze:Witam wszystkich korzystających z tego forum.

Oczywiście ,ze padł rekord ,tylko powiedz CENZURA z czyjej winy ?
Batalia z Tobą była od początku ,,wysłałem Ci ze 100 meili ,co dostawa to nowe fotki ,co zyczenia kolejne ,znów fotki .
Jaki był tego efekt conajmniej kilka dostaw i za każdym razem brak decyzji .
Poszła do Ciebie prosba po raz kolejny ,przyjedz na miejsce i sobie wybierz ,wiec jechałes kolejne kilka miesiecy ,w trakcie których słałem kolejne fotki .
Na koniec stwierdziłes ,ze chcesz duże bo juz wczesniej zakupione przez Ciebie ryby porosły ,na co ja kolejne fotki ,tym razem Melonów .
Miałes przyjechąc ,pózniej umawialiśmy wysyłke,chyba ze dwa razy .
W końcu ryby zaczeły się dobierac w pary ,tak szybko przyjezdzałes i powiedziałem ,ze nie dostaniesz tych Melonów ,Ty zażadałes zwrotu kasy całe 500 zł ,szok .
Ja na to po roku czasu ,i wysyłania setki zdjęc nie pozwoliłem z siebie robić debila i kazałem Ci przyjechać osobiście wybrac ryby ,był i jest cały baniak duzych ,raptem dostałbys z niego 2 może 3 bo same rodzynki .
Ty dałes mi termin zwrotu ,ja juz nie mogłem Cię słuchac wiec Cię po prostu olałem ,miałem Cie serdecznie dośc ,bo uwierzcie takiego upierdliwego klienta w zyciu nie miałem .
Pisałeś tego typu teksty ,Pan wybierze mi tą z lewej w ciapki ta co jest w rogu a miałem ich 40 w baniaku .
Finał był taki ,ze podparłes sie organami scigania ,Policja miała ubaw ,ale wykonywali sumiennie swoje obowiazki ,ja złozyłem zeznanie i nie poleciałem na pocztę ,pozałatwiłem swoje sprawy i odesłałem pieniadze.
Peunta jest taka ,nikomu nie polecam transakcji z tym gosciem ,chyba ,ze sam przyjedzie na miejsce ,zajmie komus pół dnia i wybierze 2 sztuki.
Klient nasz Pan w tym przypadku nie ma podparcia ,uwierz ,ze gdybys nie podparł się Policja i nie przyjechałbyś do mnie osobiście i nie wybrał ryb,nie dostałbys odemnie ani zł .
Taki był biznes z Sylwestrem Lelonkiewiczem,bo widze ,ze brak Ci odwagi na podpis w profilu.
Nie polecam i nie pozdrawiam DAREK
Wczoraj mnie troche poniosło ,inwektywe usunąłem ,bo żadko zgadzam sie z Adamem ale tu ma akurat rację .
Takich gwozdzi do trumny dostaję wiele ,nie spływa to po mnie jak po kaczce,ale nie rwę tez z tego powodu włosów .
Takie śa realia tego biznesu ,dlatego nieukrywam juz dawno znalazłem durgi nowy nurt mojego biznesu .
Trfia mnie jednak jezeli ktos coś upraszcza a tak jest w tym przypadku i dlatego nie pozostawiam tego bez echa.
Najłatwiej kogoś opluć czy uderzyć w internecie ,bo niby w sieci niektórym sie wydaję ,ze sa bezkarni.
To wszystko co miałem do napisania w tym temacie .
Pozdrawiam DAREK
Ostatnio zmieniony 18 lip 2007, 07:58 przez DARIUSZMT, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Gines dla Discus DT
To ładnieDARIUSZMT pisze: Oczywiście ,ze padł rekord ,tylko powiedz kretynie z czyjej winy ?
..... DAREK

Co do cytatu (kretynie) to jest typoowa odpowiedź takich co im argumentów nie starcza w kulturalny sposób. Wtedy zaczyna się pod górkę i to w pierwszej odpowiedzi. A podobno komuś dziś zdjęto OSTRZEŻENIE

Czemu ja jestem w odpowiedziach taki łagodny

Kultura słowa w tym wątku jest poniżej normy jaka obowiązuje na tym FORUM jak sądzę.
Adam
DobreLelon pisze:Witam wszystkich korzystających z tego forum.

Oczywiście ,ze padł rekord ,tylko powiedz CENZURA z czyjej winy ?
Batalia z Tobą była od początku ,,wysłałem Ci ze 100 meili ,co dostawa to nowe fotki ,co zyczenia kolejne ,znów fotki .
Jaki był tego efekt conajmniej kilka dostaw i za każdym razem brak decyzji .
Poszła do Ciebie prosba po raz kolejny ,przyjedz na miejsce i sobie wybierz ,wiec jechałes kolejne kilka miesiecy ,w trakcie których słałem kolejne fotki .
Na koniec stwierdziłes ,ze chcesz duże bo juz wczesniej zakupione przez Ciebie ryby porosły ,na co ja kolejne fotki ,tym razem Melonów .
Miałes przyjechąc ,pózniej umawialiśmy wysyłke,chyba ze dwa razy .
W końcu ryby zaczeły się dobierac w pary ,tak szybko przyjezdzałes i powiedziałem ,ze nie dostaniesz tych Melonów ,Ty zażadałes zwrotu kasy całe 500 zł ,szok .
Ja na to po roku czasu ,i wysyłania setki zdjęc nie pozwoliłem z siebie robić debila i kazałem Ci przyjechać osobiście wybrac ryby ,był i jest cały baniak duzych ,raptem dostałbys z niego 2 może 3 bo same rodzynki .
Ty dałes mi termin zwrotu ,ja juz nie mogłem Cię słuchac wiec Cię po prostu olałem ,miałem Cie serdecznie dośc ,bo uwierzcie takiego upierdliwego klienta w zyciu nie miałem .
Pisałeś tego typu teksty ,Pan wybierze mi tą z lewej w ciapki ta co jest w rogu a miałem ich 40 w baniaku .
Finał był taki ,ze podparłes sie organami scigania ,Policja miała ubaw ,ale wykonywali sumiennie swoje obowiazki ,ja złozyłem zeznanie i nie poleciałem na pocztę ,pozałatwiłem swoje sprawy i odesłałem pieniadze.
Peunta jest taka ,nikomu nie polecam transakcji z tym gosciem ,chyba ,ze sam przyjedzie na miejsce ,zajmie komus pół dnia i wybierze 2 sztuki.
Klient nasz Pan w tym przypadku nie ma podparcia ,uwierz ,ze gdybys nie podparł się Policja i nie przyjechałbyś do mnie osobiście i nie wybrał ryb,nie dostałbys odemnie ani zł .
Taki był biznes z Sylwestrem Lelonkiewiczem,bo widze ,ze brak Ci odwagi na podpis w profilu.
Nie polecam i nie pozdrawiam DAREK
Wczoraj mnie troche poniosło ,inwektywe usunąłem ,bo żadko zgadzam sie z Adamem ale tu ma akurat rację .
Takich gwozdzi do trumny dostaję wiele ,nie spływa to po mnie jak po kaczce,ale nie rwę tez z tego powodu włosów .
Takie śa realia tego biznesu ,dlatego nieukrywam juz dawno znalazłem durgi nowy nurt mojego biznesu .
Trfia mnie jednak jezeli ktos coś upraszcza a tak jest w tym przypadku i dlatego nie pozostawiam tego bez echa.
Najłatwiej kogoś opluć czy uderzyć w internecie ,bo niby w sieci niektórym sie wydaję ,ze sa bezkarni.
To wszystko co miałem do napisania w tym temacie .
Pozdrawiam DAREK
Witam.
ja powiem tak, jeżeli policja kogoś słuchała to znaczy że miała jakąś podstawę do tej czynności, czyli mówiąc w języku prawniczym uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa.( tutaj to chyba mamy oszustwo)I nie sądzę żeby mieli z tego ubaw.
Biedny jesteś Darku, zawsze to nie twoja wina, tylko tych co u Ciebie kupują.
Pozdrawiam
ja powiem tak, jeżeli policja kogoś słuchała to znaczy że miała jakąś podstawę do tej czynności, czyli mówiąc w języku prawniczym uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa.( tutaj to chyba mamy oszustwo)I nie sądzę żeby mieli z tego ubaw.
Biedny jesteś Darku, zawsze to nie twoja wina, tylko tych co u Ciebie kupują.
Pozdrawiam
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Brak profilu upoważnia mnie, by nie reagować na treści zamieszczone przez Lelona. Tak też czynię.criment76 pisze:Witam.
ja powiem tak, jeżeli policja kogoś słuchała to znaczy że miała jakąś podstawę do tej czynności, czyli mówiąc w języku prawniczym uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa...........
Nie mniej, z racji pełnionej w PKMD funkcji, zdecydowałem się wyjaśnić oficjalnie nieco inną kwestię, bo mimo że "Criment 76" myśli, iż mówi językiem prawniczym, to niewątpliwie nie mówi

Wyjaśniam więc:
Każdy organ ścigania, jest zobowiązany przyjąć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, jeśli zgłosi się petent i tego zażąda. Czynność ta nigdy nie przesądza, kto ma rację i o niczym jeszcze nie świadczy.
Na podstwie tego dokumentu, organ ścigania podejmuje jednak czynności wyjaśniające i ma na to 30 dni. Dopiero po tych czynnościach wydaje on postanowienie o wszczęciu lub umorzeniu postępowania.
Tak więc fakt wykonywania przez policję czynności sprawdzających (do czego była zobowiązana) nie świadczy zarówno o winie jak i niewinności Darka. Generalnie nie świadczy o niczym ..........., za wyjątkiem faktu, że policja zrobiła to co do niej należało.
Każdy prawnik wie też, że do momentu udowodnienia winy (a do tego w tym wypadku daleko), Darek musi być traktowany jako niewinny. Mało, jeśli prawdziwą jest cała opisana sytuacja, to raczej Lelon jest winny - pomówienia

Tak sobie myślę, czy wogóle takie sprawy powinny być tu poruszane?!
Przecież inne jest przesłanie tego Forum, a transakcje pomiędzy dwoma jego Uczestnikami (jeśli po 1 poście można kogoś tak nazwać) i są ich prywatną sprawą.
Poza tym całej prawdy nigdy nie poznamy i możemy tylko kogoś skrzywdzić wypowiedziami "a mi się wydaje". Uważam, że takie oskarżenia, powinny być z "urzędu",automatycznie kasowane, a w szczególności gdy wypisuje je anonim i po rzuceniu oskarżeń, nie pojawia się już więcej!
Przecież inne jest przesłanie tego Forum, a transakcje pomiędzy dwoma jego Uczestnikami (jeśli po 1 poście można kogoś tak nazwać) i są ich prywatną sprawą.
Poza tym całej prawdy nigdy nie poznamy i możemy tylko kogoś skrzywdzić wypowiedziami "a mi się wydaje". Uważam, że takie oskarżenia, powinny być z "urzędu",automatycznie kasowane, a w szczególności gdy wypisuje je anonim i po rzuceniu oskarżeń, nie pojawia się już więcej!
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Zgadzam się z Tobą Krzychu, oskarżyć w necie bardzo łatwo.Iwek_22 pisze:Tak sobie myślę, czy wogóle takie sprawy powinny być tu poruszane?!
Ludzie zaraz, nie znając nawet w pełni sprawy forują jakieś wyroki.
No ale już o to kiedyś kruszono tu kopie, gdy podobne prywatne krucjaty robiono na forum o podobne sprawy, co ciekawe często w tym był zamieszany Darek właśnie.
Czasem też tylko z pozoru inne sprawy, np z nickami na innych forach są tutaj prane, a to forum to chyba nie miejsce na takie sprawy.
Dopóki nie powstanie stosowny dział na opluwanie jednych przez drugich powinno to być usuwane i ścigane, ale to nas dwóch zdanie, a liczy się jednak ogół i to czego chce większość.