Pokarmy z Allegro. Warto?
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- CraNcH^MS
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Stafarczyk
Pokarmy z Allegro. Warto?
Na Allegro jest wiele różnych uzupełnień markowych pokarmów po bardzo atrakcyjnych cenach. Mam jednak obawy, czy nie jest to podróbka pokarmów, dziś w końcu wszystko podrabiają. Proszę o rozwianie lub potwierdzenie moich obaw.
- birdas
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Ja od 1,5 roku kupuję pokarmy tylko przez allegro. Nie jest to żadną reklamą ale napiszę, że pokarmy kupuję u użytkownika "blackmoore". Z reguły co kilka(naście) miesięcy zakupuję pokarmów na kwotę 200-300 zł - wszystko w postaci uzupełnień. Każdego pokarmu biorę kilka litrów, magazynuję u siebie, rozsypuję do oryginalnych opakowań (w których kiedyś pierwszy raz kupiłem pokarm) i ... karmię tym rybki. Im smakuje ... nie degustowałem tego ale wygląda jak oryginał. 
Jedynie astacolor mnie denerwuję bo przychodzi w olbrzymich płatach i muszę sobie sam to w palcach drobić.

Jedynie astacolor mnie denerwuję bo przychodzi w olbrzymich płatach i muszę sobie sam to w palcach drobić.

- darek-dorado
- entuzjasta
- birdas
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Ja od niego kupowałem: d-allio, astacolor, spirulinę, d-50. Od innych sprzedawców jeszcze wszystkie rodzaje tetra pro vegetable. Teraz popatrzyłem na aukcje blackmoore i bida. Ale dopiszę jeszcze, że pokarmy kupowałem u clav_zab i sklepmalawipl. Zawsze patrzę kto ma najwięcej potrzebnych mi w danej chwili pokarmów i u niego kupuję. Ceny są bardzo zbliżone do siebie.
-
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Sebastian Pustelnik
- Kontaktowanie:
Można bezpośrednio w sklepie zamawiać -to ten sam sprzedawca http://www.sklepmalawi.pl/sklep/
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Łukasz Kulesza
- Kontaktowanie:
Też mam dobre doświadczenia ze Sklepem Malawi
Pokarmy pakowane przez nich są 2,o ile nie 3x tańsze niż w sklepie..więc widać wielką różnicę,po co przepłacać w sklepie skoro można kupić pokarm przez neta.Jest jedna wada uzupełnień oferownaych przez MALAWI,a mianowicie: trzeba mieć sporo pudełek aby to wszystko pomieścić
! bo opakowania są hermetycznie zamknięte i raz otworzone nie zamkną się ponownie.Dla chcącego nic trudnego,wystarczy uzbierać stare opakowania po pokarmach i zamówić.Żarełko dochodzi w przeciągu 2-3 dni-zależy od części kraju,z której się zamawia.Szczerze mówiąc POLECAM 

- CraNcH^MS
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Stafarczyk
Z ciekawości zobaczyłem komentarze użytkownika Allegro blackmoore, ma 22 negatywy, ale 20191 pozytywów. Przy tej ilości zawartych transakcji zawsze może ktoś być niezadowolony i nie zawsze jest winny sam użytkownik. Myślę, że zamawiając u niego towar nie powinieneś mieć problemów. Jestem użytkownikiem Allegro od sześciu lat i dotychczas nie zawiodłem sią na zakupach poprzez sieć. Jak były problemy to z pocztą lub kurierem.
- tuptus
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotrek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Grodzisk Mazowiecki
Zakupione pokarmy podajecie osobno czy może robicie mieszankę??
Zastanawia mnie czy mieszane pokarmy nie wpływają na siebie negatywnie.
Przypuszczalnie po zakupie np 6x500ml różnych pokarmów mieszam je w większym pojemniku z zamknięciem. Pobieram z niego porcję np 200ml do karmienia codziennego, gdy mi sie skończy nabieram kolejną itd.
Czy mogę tak postępować czy każda karma ma mieć swój oddzielny pojemnik??
Zastanawia mnie czy mieszane pokarmy nie wpływają na siebie negatywnie.
Przypuszczalnie po zakupie np 6x500ml różnych pokarmów mieszam je w większym pojemniku z zamknięciem. Pobieram z niego porcję np 200ml do karmienia codziennego, gdy mi sie skończy nabieram kolejną itd.
Czy mogę tak postępować czy każda karma ma mieć swój oddzielny pojemnik??