900 L akwarium z kompletnym osprzętem sprzedam
Moderator: stanpiter
- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
900 L akwarium z kompletnym osprzętem sprzedam
Z bólem serca ale nie mam wyjścia. Sprzedaje akwarium 200x60x70 (70 szer.) sklejone przez firmę AQUABORO z całym wyposażeniem w skład którego wchodzą:
1x Filtr Tetra Tec Ex 1200,
1x sterownik Skalar + sonda
1x sterownik Lajon
1x lampa UV (nowa w pudełku nie było okazji jej użyć)
2x pompa dozująca Aqua Medic SP 300 (również nowe,kompletnie nie używane )
2x filtr RO czyli dwie membrany z prefiltrami
oświetlenie stanowią podwieszane świetlówki T5 i pracują ze statecznikami EMC
tło wewnętrzne,dzielone AQUABORO
napowietrzacze,grzałki i kupa innych pierdół od siatki po wszystko co jest potrzebne przy akwarium.
Całość stoi na ładnej szafce którą wzmocniłem osobiście.
Ceny nie piszę bo jest do uzgodnienia jako że mnie "przycisnęło" i na pewno jak ktoś chce kupić to się dogadamy.
1x Filtr Tetra Tec Ex 1200,
1x sterownik Skalar + sonda
1x sterownik Lajon
1x lampa UV (nowa w pudełku nie było okazji jej użyć)
2x pompa dozująca Aqua Medic SP 300 (również nowe,kompletnie nie używane )
2x filtr RO czyli dwie membrany z prefiltrami
oświetlenie stanowią podwieszane świetlówki T5 i pracują ze statecznikami EMC
tło wewnętrzne,dzielone AQUABORO
napowietrzacze,grzałki i kupa innych pierdół od siatki po wszystko co jest potrzebne przy akwarium.
Całość stoi na ładnej szafce którą wzmocniłem osobiście.
Ceny nie piszę bo jest do uzgodnienia jako że mnie "przycisnęło" i na pewno jak ktoś chce kupić to się dogadamy.
- Załączniki
-
- Pompa.JPG (43.91 KiB) Przejrzano 7881 razy
-
- Lampa.JPG (45.34 KiB) Przejrzano 7892 razy
-
- RO.JPG (34.96 KiB) Przejrzano 7892 razy
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 13:14 przez vega1, łącznie zmieniany 3 razy.
- amen999
- junior
- Imie i Nazwisko: Bartek Dutkiewicz
Ile takie akwarium żre prądu miesięcznie bo może ja bym namówił moją Lepszą i Ładniejszą Połowę 
Jeśli nie to odkupiłbym od ciebie lampę UV , filtr RO oraz filtr i może coś jeszcze

Jeśli nie to odkupiłbym od ciebie lampę UV , filtr RO oraz filtr i może coś jeszcze
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, 18:24 przez amen999, łącznie zmieniany 1 raz.
- niki 28
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
- Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY
To pytanie już kiedyś było przerabiane w jednym z tematów tego forum..Moim zdaniem to zależy od wielu czynników
Ile takie akwarium żre prądu miesięcznie bo może ja bym namówił moją Lepszą i Ładniejszą Połowę
-wielkośći akwa {tu mamy do czynienia z b dużym}
-mocą oświetlenia {tu uważam ,że odpowiednie oświetlenie do naszego akwa wcale nie oznacza dużo jego mocy }
-moc filtrów .Generalnie muszę powiedzieć że wszystkie firmowe filtry kubełkowe raczej pobierają dużo prądu w stosunku do ich wydajnośći .Dla przykładu podam że pompy w moich filtrach samoróbkach pobierają 8 W każdy z wydajnośćią teoretyczną 750l /h .Tymczasem pobór mocy firmowych kubełków z tą samą wydajnośćią to 20 i więcej W .Biorąc pod uwagę pracę ciągłą tych urządzeń te kilka wat różnicy to dużo
-i ostatnie spostrzeżenie myślę najważniejsze moc grzałek ,która jest nie tylko uzależniona od wielkośći akwa ,ale też od ciepłoty pomieszczenia .Są tacy u których w okresie letnim grzałki włączają się b rzadko i na krótko ,co przy załóżmy 300W mocy nie jest bez znaczenia
Reasumując Bartku .Niewątpliwie akwa Sławka jest "warte grzechu"

niki 28
- rady3
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
- Kontaktowanie:
Najlepszy sposób na kobietę to zarazić ją akwarystyką. 
Jeżeli chodzi u zużycie prądu i wody. Zawsze ogarnia mnie śmiech kiedy ktoś przytacza takie argumenty. W domu mam akwa 160*60*60. Z tego akwa już same rośliny zarabiają na prąd i wodę. Jednak rozumiem, że nie u każdego tak musi być. Wtedy najlepszym argumentem jest to, że zimą w tym pokoju gdzie stoi akwa,kaloryfer jest wyłączony. W pokoju jest wtedy ok22-23*. Jeżeli masz podzielnik na kalafiorach to dostaniesz zwrot. Jeżeli go nie masz i mieszkasz w domku to zaoszczędzisz na opale. Może coś tam Ci wyjdzie na minusie. Nooo, ale za to jaka przyjemność.
Żeby nikt nie mówił, że nie oświetlam akwa.
Oświetlenie to 4*56W. T8 więc grzeje, że hej. Ma to swoje minusy. no ale ma i plusy.
A tak na marginesie. Hobby musi pochłaniać trochę sianka. Inaczej nie jest hobby.

Jeżeli chodzi u zużycie prądu i wody. Zawsze ogarnia mnie śmiech kiedy ktoś przytacza takie argumenty. W domu mam akwa 160*60*60. Z tego akwa już same rośliny zarabiają na prąd i wodę. Jednak rozumiem, że nie u każdego tak musi być. Wtedy najlepszym argumentem jest to, że zimą w tym pokoju gdzie stoi akwa,kaloryfer jest wyłączony. W pokoju jest wtedy ok22-23*. Jeżeli masz podzielnik na kalafiorach to dostaniesz zwrot. Jeżeli go nie masz i mieszkasz w domku to zaoszczędzisz na opale. Może coś tam Ci wyjdzie na minusie. Nooo, ale za to jaka przyjemność.
Żeby nikt nie mówił, że nie oświetlam akwa.
Oświetlenie to 4*56W. T8 więc grzeje, że hej. Ma to swoje minusy. no ale ma i plusy.
A tak na marginesie. Hobby musi pochłaniać trochę sianka. Inaczej nie jest hobby.