Moje 220L......
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
Dlaczego leży ? Z tego co mi wiadomo nic sie jej nie stanie. Znowu mam wymieniac akwarium ?? To juz moje drógie w tym roku! Spokojnie , powoli... Ale na takie 500L z szafką i osprzentem to kilka tysiecy złotych trzeba miec ( myslisz ze nie chciałem?) A ja mam dopiero 19 lat , zaczynam pracowac... A wydaje mi sie ze to 220L co mam jest juz lepsze od tego 160L co miałem przed tym... co nie ? No własnie . Postaram sie jakos postawic te butle ale musze cos wykombinowac do jej przymocowanie, mam juz nawet pewien plan.
- Młody1919
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
i temat został zapomniany.... To napisze co sie dzieje. Trawa jest nie mal codziennie wycinana , młode pędy których jest pełno... Ryby chetnie jedzą wszystkie pokarmy , Ph oscyluje w granicach 6,3... Małe marboro od naszego znajomego z forum szybko rosną i dostają kolorów
Miejsce pod nowe lotosy które dotrą do mnie jutro juz jest, a nastepne w przyszłym tygodniu , wtedy trawa zostanie przeniesiona w okolice fltra aby go troche zasłoniła a całe przody zajmą lotosy.Oczywiscie ze zapodam fotki:)

Panowie wyginęli...
, tu wszyscy są po imieniu.
Po prostu trzy cztery lotosy jak się rozrosną to zajmą Ci prawie całe akwarium! One z czasem wytwarzają ogromne liście. Uważam że nadają się nawet lepiej niż trawka do zasłonięcia elementów technicznych, poza tym trawka (przynajmniej u mnie) przy temperaturach "dyskowych" rośnie marnie, ale np. u Birdasa pięknie się rozrasta, ale on nie wie dlaczego

Po prostu trzy cztery lotosy jak się rozrosną to zajmą Ci prawie całe akwarium! One z czasem wytwarzają ogromne liście. Uważam że nadają się nawet lepiej niż trawka do zasłonięcia elementów technicznych, poza tym trawka (przynajmniej u mnie) przy temperaturach "dyskowych" rośnie marnie, ale np. u Birdasa pięknie się rozrasta, ale on nie wie dlaczego

- Młody1919
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Ja trawe moge na targu sprzedawac co dzinnie tyle tego mam , a młode trawki są wszedzie! tygodniowo ok 18 nowych pędów... Posadze te 3 czy 4 lotosy , a jak sie za mocno rozrosną to komus podaruje
Ok przesadzanie nie lubią , ale jak by z całym podłorzem wziac i przesunac ? Mam problem z wodą , ale to w nowym temacie który własnie wstawiłem...

- DISPAR
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
- Kontaktowanie:
Ten lotos zajmował u mnie 40-kilka cm długości akwarium i musiałem go w końcu wyrzucic. Pomyśl co będzie u Ciebie jak posadzisz trzy lotosy
. Pod nimi nic Ci nie urośnie bo zabiorą całe światło i o tej trawce to sobie będziesz mógł tylko powspominac 

- Załączniki
-
- lotos 002.jpg (44.04 KiB) Przejrzano 6326 razy
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Jest zbędne przy takiej ilości roślin, niestety lub stety, ale taka jest moja opinia, tych roślin nie masz tyle i takich by dozowanie co2 ponad to wydalane przez paletki było potrzebne w tym baniaku. Użytek z niego zrobisz, odsprzedając jakiemuś zarośniętemu baniakmowi bez paletek.i mam nadzieje ze teraz nikt mi nie powie ze CO2 jest zbędne przy takiej ilości roślin.
- Młody1919
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Wow , ale roślinki rosną , a nie wiem czy jak sie okazja nadarzy czy ich więcej nie będzie. Jak już mam to nie sprzedam. Dobra , nie drążmy już tego mojego zdania o CO2 bo nie o to chodziło.Chodzi mi o ogólną ocenę roślinności i porównanie z pierwszymi zdjęciami baniaka a tym co wstawiłem teraz. O ile nie będzie to konieczne to nie chciał bym się rozpisywać w dziale o roślinach ,tylko prosił bym o porady jak nawoźić te roślinność ( w tym temacie).