Tez bym tak chcialA jak Janusz miał rację to na weekend będę miał dużo larw

Zycze powodzenia
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Tez bym tak chcialA jak Janusz miał rację to na weekend będę miał dużo larw
Z tej parki w akwa ogolnym miałem larwy więc ją przełowiłem. Z poprzedniej ikry (tydzień temu) przed przeniesieniem akwa (o której Janusz pisał, że nic nie będzie) wykluło się ok. 15 larw. Mam na 100% samicę i samca ... i samiec jest płodny. W każdej skłądanej przez rybki ikrze widzę czarne punkciki w środku ale zanim dochodzi do wyklucia larw ikra pleśnieje.Iwek_22 pisze: Marcin, dojrzałeś kiedyś czarne punkciki w ikrze? Jeśli nie, to może ona wogóle nie jest zapłodniona, może samiec jest do d... (złe porównanie), albo są to dwie samice?
Spoko ... ale taki, który spowoduje wyklucie się larwjzajonz pisze: Chyba założę Wam podobny wątek do tego co kiedyś trenowałem z Leszczem na forum Mysiara.
Skoro lampa chodzi 24h/dobę to bakterii chyba nie ma ?Nie rozumiem tego jak to mozliwe że ikra pleśnieje podczas inkubacji nawet przy użyciu lampy. Pleśń jest objawem bytności bakterii więc musisz nad tym zapanować.
Ok ... . PH obniżę, a ta akryflawina jest do kupienia w sklepach zoologicznych ?Dodaj więc np akryflawiny i dodatkowo obniż ph.
Akryflawina firmy Tropical. Jest prawie w każdym sklepie zoologicznym.Ok ... . PH obniżę, a ta akryflawina jest do kupienia w sklepach zoologicznych ?
No to na razie wyprzedzasz mniejociak pisze:Spoko, ja już zakupiłm ją. 10 ml/100 litrów wody. Dziś rano zapodałem wskazaną dawkę. Zazieleniło się ... !!! że hoho. Zrobiłem dużą podmianę 50% wcześnoiej przygotowanej wody i ... czekamyyyya ta akryflawina jest do kupienia w sklepach zoologicznych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości