ZOOWET 2007

Wystawy, spotkania

Moderator: przynenta

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 24 cze 2007, 20:34

A tu Darka popieram tym bardziej, że jak mi się zdaje była i tak wcześniej amnestia ogłoszona i szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego on nadal został "wyróżniony". Proszę jednak nie poruszać tej sprawy więcej w tym wątku przez kogokolwiek innego. Będę bezlitośnie korzystał z prawa "właściciela" wątku i wywalał wszystko co nie dotyczy tej imprezy.

Darku co do ryb to tak jak napisałem interesują mnie odmiany brown lub alanquer (bo o dzikich nie marzę) w miarę możliwości duże ryby i większe stadko. Potrzebne będą na tą imprezę czyli końcówka listopada, zakładając jeszcze potrzebne 2-3 tyg. na aklimatyzację to wystarczy że będą w pierwszych dniach listopada. Michał pisze się na ewentualne 3 sztuki. ja także na 3-4. Mam nadzieje, że znajdą się jeszcze ewentualnie inni pewni przed zakupem. Co do roślin to napiszę dokładnie jak otrzymam listę od Michała i od ludzi z KMRA. Jest jeszcze dużo czasu choć zwlekać nie można już.

Awatar użytkownika
DARIUSZMT
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: DARIUSZMT » 24 cze 2007, 22:01

Ryby załatwie w końcowej fazie ,i nie chciałbym żebysmy tu poruszali wątku o jakichkolwiek zamówieniach prywatnych ,takie sprawy na priw .

Bardziej naciskam was na rosliny bo załatwić cos konkretnego z tzw matecznika ,nie jest proste ,dlatego im prędzej sie domówicie z Michałem tym lepiej .
Najlepiej byłoby zamówic max do 15 lipca ,wtedy zostaje kilka miesiecy na jakieś roszady i ewentualne przygotowanie tych roslin na plantacji czy jak kto woli firmie produkującej rosliny .

Od pierwszych dni sierpnia opalam sie na Sycyli wiec wolałbym ludków od roslin ponaciskac wczesniej ,chodzi oczywiscie o duże rosliny ,małych zawsze jest w bród.

Wezcie pod uwage duże rozmiary Crynii ,daję naprawde niezły efekt wizualny .

Pozdrawiam DAREK

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki

Post autor: Michcio » 24 cze 2007, 22:11

Do końca tygodnia załatwię sprawy na uczelni i ostro wezmę się za planowanie i ewentualne wizualizacje. Spis potrzebnych gatunków zamieszczę przed 15.
Pozdrawiam

MikołajCz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Mikołaj Czernichowski
Kontaktowanie:

Post autor: MikołajCz » 26 cze 2007, 08:50

Jestem gotowy do pomocy. Jak będzie potrzeba, przbędzie też moja żona Agnieszka.

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 26 cze 2007, 09:58

Super, robi się nam ekipa I klasa. Mikołaj, ponieważ zielarstwem się trochę zajmujesz skontaktował byś się z Michałem i jeżeli będzie potrzeba wspomógł go w projektach i przygotowaniach?

MikołajCz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Mikołaj Czernichowski
Kontaktowanie:

Post autor: MikołajCz » 26 cze 2007, 10:07

OK - Michaś oczekuj na mój tel.

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki

Post autor: Michcio » 26 cze 2007, 11:19

Hehehe czekaliśmy Mikołaju na Ciebie :-)

Pomocników mamy na pęczki - moja dziewczyna Agnieszka też już pytała czy może coś pomóc. :D

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 26 cze 2007, 11:43

Wychodzi na to, że w Lublinie ludzie z PKMD mają partnerki Agnieszki :-) Bo u mnie też to imię :-)

moobi
Kontaktowanie:

Post autor: moobi » 19 wrz 2007, 20:35

Witam
Nazywam się Jarek Wojciechowski, i jestem viceprezesem Klubu Miłośników Ryb Akwariowych w Lublinie. Viceprezesem może nie do końca takim oficjalnym, ponieważ nie jesteśmy jeszcze zarejestrowani jako stowarzyszenie, ale zostałem wybrany więc mogę śmiało wypowiadać się na tematy dotyczace naszego Klubu.
Jest nam niezmiernie miło , i poczuliśmy się dowartościowani po tym, jak kolega Hypno zwrócił się do nas z propozycją wspólnego zorganizowania wystawy na Targach Lubelskich. Wiem, że jesteśmy grupą ludzi jeszcze nie znaną wsród społeczności akwarystycznej w Polsce, ale do tego co robimy podchodzimy poważnie i z sercem. Zrobimy wszystko i jeszcze trochę, aby wystawa ta była udana i wpisała się na stałe do kalendarza imprez akwarystycznych w Polsce.
No teraz dość już takiego tonu urzędowego.
Jest mi bardzo miło, że mogę tutaj do Was pisać. Nasza grupa nie jest może zbyt liczna, ale bez problemu wystawimy delegację do urzadzania wystawy oraz do wszelkich prac z tym związanych.
Już niedługo , po wystawie w Rzeszowie , sprzęt wystawowy przyjedzie do lublina. Pomoc w rozładunkiu i zmagazynowaniu tych rzeczy jest już zorganizowana. Czekamy tylko na sygnał co i jak.
W naszym Klubue trwają przygotowania do tego, abyśmy mogli pokazać się z jak najlepszej strony, i żebyśmy nie musieli się za siebie wstydzić.
Jestem przekonany, że nasza współpraca przy tej imprezie będzie udana :-)
W tej chwili pośrednikiem pomiędzy nami a kolegą Piotrem Smoleniem jest nasz kolega klubowy Irek Chomicki. To ci Panowie ustalają pomioędzy nami wszelkie szczegóły dotyczace współpracy.
pozwolę sobie w tym miejscu pozostawić kontakt zarówno do Irka GG:6863189 , jak i do mnie GG:9501527.
Chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące zarówno nas, jak i naszego Klubu oraz planów na przyszłosć.
Pozostaje mi tylko przeprosić za to wielkie wypracowanie, no i serdecznie zapraszam do Lublina :-)
pozdrawiam
Jarek "moobi" Wojciechowski

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 19 wrz 2007, 20:54

Teraz, więc czas na komunikat oficjalny. W dniu dzisiejszym otrzymałem pisemne potwierdzenie zaadresowane na Polski Klub Miłośników Dyskowców gwarantujące przestrzeń magazynową do przechowania sprzętu zarówno przed jak i po imprezie Lubelskiej, jak i inne ustalenia.
Proszę bardzo teraz już z pełną odpowiedzialnością o zgłaszanie się wszystkich osób chętnych do pomocy przy organizowaniu tej imprezy o kontakt w celu dogrania szczegółów i rezerwacji miejsc w hotelu. Pierwszeństwo w tym wypadku mają w kolejności:
1) osoby udostępniające ryby na wystawę,
2) prelegenci,
3) osoby uczestniczące w przygotowaniach,
4) członkowie klubu.

Po raz kolejny apeluję do osób, które posiadają zdjęcia o tematyce akwarystycznej i chcące je przedstawić do publicznego oglądu o przesyłanie ich na mój adres emailowy w pełnej rozdzielczości bez jakiejkolwiek obróbki. Szczególnie mile widziane są zdjęcia całych zbiorników, ale w tym wypadku duża rozdzielczość jest niezmiernie istotna.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 11 paź 2007, 10:06

Z wrodzonego lenistwa, mając nauczkę daną przez dziesiątki odwiedzających stoisko PKMD w Rzeszowie z tym samym pytaniem: co to za ryby i jak się nazywają? albo czy to są piranie? przygotowałem prostą tabliczkę, przynajmniej 2 kolejne będą przydatne w Lublinie by postawić na baniakach PKMD. Jak przyjadę to je przywiozę (o dziwo, tym razem to żona namawia mnie na wyjazd do Lublina), tylko daj Piotrze wcześniej info jakie ryby - grupy barwne będziesz miał. Oczywiście tekst może być dowolny, uwagi przyjmę na klatę i poprawię.
Załączniki
DSC00610.JPG
DSC00610.JPG (28.51 KiB) Przejrzano 5804 razy
DSC00611.JPG
DSC00611.JPG (30.33 KiB) Przejrzano 5804 razy

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 11 paź 2007, 10:18

Jeżeli prezesowi chodziło o takie właśnie stronnictwo jakie my prezentujemy to jestem z tego dumny :-) OK dam znać, teraz przygotowania ruszą galopem!

Awatar użytkownika
Ambra
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec

Post autor: Ambra » 28 paź 2007, 14:33

_TOM_ pisze: ............ Oczywiście tekst może być dowolny, uwagi przyjmę na klatę i poprawię.
No to przyjmij jedną, bo mnie chyba trafi :evil:

Nie paletki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tylko dyskowce hodowlane lub dyskowce dzikie z grupy barwnej .............

Tyle to już członek klubu wiedzieć winien. Paletki to Ty sobie kupuj w sklepie ......... Od Ciebie można już wymagać nieco profesjonalizmu.

Alem się wkurzył !!!!!!!!!!
Pomysł doskonały, ale wykonanie do d ......... :evil:

Awatar użytkownika
przynenta
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
Kontaktowanie:

Post autor: przynenta » 28 paź 2007, 15:29

Ambra pisze:
_TOM_ pisze: ............ Oczywiście tekst może być dowolny, uwagi przyjmę na klatę i poprawię.
No to przyjmij jedną, bo mnie chyba trafi :evil:

Nie paletki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tylko dyskowce hodowlane lub dyskowce dzikie z grupy barwnej .............

Tyle to już członek klubu wiedzieć winien. Paletki to Ty sobie kupuj w sklepie ......... Od Ciebie można już wymagać nieco profesjonalizmu.

Pomysł doskonały, ale wykonanie do d ......... :evil:
Ups, prosto w splot słoneczny. :wink:

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 29 paź 2007, 00:52

Ambra pisze:
....
Tyle to już członek klubu wiedzieć winien. ... Od Ciebie można już wymagać nieco profesjonalizmu.
...
Cieszy mnie Twoja dbałość o poprawność i profesjonalizm, liczę na konsekwecję w Twoim działaniu, bo na moderatorów czy radę forum nie mogę liczyć w tej kwestii :(
Niektórzy klubowicze nie wiedzą nawet jaką literą pisze się nazwy miast czy imion po polsku, więc moje użycie potocznej nazwy 'paletki' nie odbiega niczym od profesjonalizmu klubu czy forum :wink:
Ale za post w tej bardzo ważnej sprawie i zwrócenie mi uwagi bardzo dziękuję, błąd natychmiast poprawię :roll:
Ambra pisze: ...
...
...
Szkoda nerwów na taki bzdet, zresztą już poprawiony. Toż nie było tam słowa 'naleśniki' a jedynie potoczna nazwa, pewnie z czasem dopuszczalna będzie jako oficjalna, jak prawie wszystkie nazwy potoczne z biegiem lat i zmian językowych wpisywane do słowników poprawnej polszczyzny.
Choć z drugiej strony trochę emocji w kwestii imprezy w Lublinie nikomu nie zaszkodzi :wink: , tylko lepiej by to były pozytywne emocje :P czego Tobie i wszystkim życzę 8)

Odpowiedz

Wróć do „Komunikaty”