Teraz kolej na moje
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- Bogdan
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
- Kontaktowanie:
Woda to mix dwie części RO i jedna część kranówki daje to twardość węglanową około 4.krzyś pisze:witam, Bogdan-ie czy możesz napisać coś więcej na temat wody w tej 600-ce, wyczytałem że masz stałą podmianę ok 70L /dobę co to jest sama RO czy kranówka, a może mix. a i jeszcze w jaki sposób rozwiązałeś problem filtracji??
pozdrawiam Krzysiek
Filtracje robią dwa filtry zewnętrzne FLuwal 404 i Aquael 250 oraz wewnętrzny Maximal.
Trochę objadę - bo zawsze potem widać efekty, więc nie zatłucz mnie, jak się znowu zobaczymy.
To, czego brakuje zdjęciom z maluchami na korzeniu - to ostrości i kontrastu. Wiem, że nacelowałeś się długo, ale jeśli już tłuczesz zdjęcie z fleszem (na drugim to zwłaszcza widać, ten cień pod rybą jest feee) to zmniejsz przesłonę, niech ten flesz robi swoje, a Ty zyskasz większą głębię ostrości. Uwaga co do głębi ostrości też tyczy się zdjęcia z jajem - strasznie fajne ujęcie, ale chciałoby się widzieć trochę więcej ostro, niż tylko półcentymetrową objętość. Ten aparat może jeszcze więcej - a ja szczerze w Ciebie wierzę, bo z każdym zdjęciem pokazujesz coraz większe umiejętności.
Rafał
To, czego brakuje zdjęciom z maluchami na korzeniu - to ostrości i kontrastu. Wiem, że nacelowałeś się długo, ale jeśli już tłuczesz zdjęcie z fleszem (na drugim to zwłaszcza widać, ten cień pod rybą jest feee) to zmniejsz przesłonę, niech ten flesz robi swoje, a Ty zyskasz większą głębię ostrości. Uwaga co do głębi ostrości też tyczy się zdjęcia z jajem - strasznie fajne ujęcie, ale chciałoby się widzieć trochę więcej ostro, niż tylko półcentymetrową objętość. Ten aparat może jeszcze więcej - a ja szczerze w Ciebie wierzę, bo z każdym zdjęciem pokazujesz coraz większe umiejętności.
Rafał
- mirek-gniezno
- senior
- Kontaktowanie: