Mordo Ty Moja
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Są niesamowite - ale z możliwościami aparatu dojeżdżam chyba do nieprzekraczalnej granicy. Żeby uzyskać taką czystość musiałbym zjechać z iso do 100 lub niżej, a to wiązałoby się z uruchomieniem elektrowni nad akwarium (w lampy do A200 nie chcę się ładować, bo to ślepa uliczka w tym momencie). A chcę więcej.. Trzeba kupić tą lustrzankę, jakbym nie patrzyłFal pisze:Rafał , ale Twoje Pawiookie to po prostu czad można się zakochać w tych rybach. SUPER !!!!!!

To zdjęcie powyżej to ten sam obiektyw?
Rafał
Gdyby chciał wskoczyć na dość głęboką wodę, to bitwa na pawiookie.pl nabiera rozpędu. Temat: połykająca rybaFal pisze:
Spokojnie Bogdan pracuję nad tym pewnie dzisiaj nie uda mi się wstawić ale już niebawem z czymś wyskoczę

Chcesz spróbować?

Rafał
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
ciag dalszy jakosci zdjec jest pod tym linkiem http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... pic&t=2983
Fal gratuluje naprawde super
Fal gratuluje naprawde super

- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Do tego paletka nie pozuje po dostaniu czegoś żywego i dużego do pyszczka jak to robi pawiooka gdy trzyma już coś w pysku, które to uspokaja trzymanie mięsa i kości w gębie.
Ale mamy przewagę, my możemy wszyscy klikać fotki, a on jest sam
Ale mamy przewagę, my możemy wszyscy klikać fotki, a on jest sam

- Załączniki
-
- prawie już w pyszczku.JPG (52.37 KiB) Przejrzano 6000 razy
Ale sobie piętrzycie trudności
A żadna ryba - jak paleta - wielokrotnie nie bierze do pyska tego samego kęsa pokarmu. U pawiookiej znika on bez śladu i trzeba dać albo duży kąsek (wspomniana żaba) albo dawać kolejne zanim się nie naje po skrzela i mieć iście szatański refleks. Mi się jeszcze takie ujęcie nie udało - żeby było widać jak właśnie kęs pokarmu jest wciągany.
No i faktycznie jest Was wielu.. Zapraszam:)
Tom - blisko, ale to dopiero faza lukania.. a mnie interesuje wsys
Rafał

No i faktycznie jest Was wielu.. Zapraszam:)
Tom - blisko, ale to dopiero faza lukania.. a mnie interesuje wsys

Rafał
Marudzisz i marudzisz - a zdjęcia Ci wychodzą jakby to coraz lepsze_TOM_ pisze:Ja ze swoim SonyT50 wam nie podskoczę nawet do pasa, nie ta półka jak mawia Rafał.
Ale będę próbował, tylko moje dyski jak dostaną coś żywego to płoszą się straszliwie od gmerania w podniebienie, zamiast pozować mi do fotki.

Jak myślisz, czemu naciągnąłem Bogdana na taką "bitewkę"? Bo taki temat wyrównuje szanse - najwięcej ma tu do powiedzenia człowiek, a nie parametry maszynki. Dopiero jak wszystkim uda się uchwycić ostro ten moment, wyjdą ewentualne różnice w jakości sprzętu. Ale najpierw trzeba go złapać - a tu sie liczy fotograf i jego pomysł.
Rafał
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Pomarudzę Ci Rafale dalej, taki już jestem marudny ... zresztą wiesz.
Niestety by paletkę uchwycić w trakcie połykania trzeba mieć szybką migawkę. Jak jej coś wystaje z pyska natychmiast się płoszy i wypluwa. A jak się mieści w gębie i nie wystaje jest zassane w ułamku sekundy.
Zrobiłem fotek masę, ale są to marne fotki i większość marnej ostrości, do konkursu nie staję, będe próbował dalej, może się kiedyś uda...
Niestety by paletkę uchwycić w trakcie połykania trzeba mieć szybką migawkę. Jak jej coś wystaje z pyska natychmiast się płoszy i wypluwa. A jak się mieści w gębie i nie wystaje jest zassane w ułamku sekundy.
Zrobiłem fotek masę, ale są to marne fotki i większość marnej ostrości, do konkursu nie staję, będe próbował dalej, może się kiedyś uda...
- Załączniki
-
- niezdążyłam.JPG (40.9 KiB) Przejrzano 5924 razy