Marcin
Pompa napowietrzajaca.
- pajacyk
- senior

- Imie i Nazwisko: Marcin Karpiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Tychy
- Kontaktowanie:
Pompa napowietrzajaca.
Chce zakupic pompe napowietrzajaca taka aby miała minimalna wydajnosc 40l/min oczywiscie jak najmniejszy bobór mocy
, chce aby ona byla z jednym takim dużym wyjscie. Prosił bym o jakąś porade gdzie moge dostac tego typu pompy.
Marcin
Marcin
- stachu
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
Marcin byłeś u mnie to widziałeś....mam pompe Hagen pobór mocy21W,chodzi bezszelestnie od 8lat i daje powietrze na całą hodowle.Ta firma już została wchłonięta przez inną ale model pompy nie uległ żadnym zmianom,jak cię temat interesuje to daj znać.
Zalety:
-cicha,bezgłośna praca
-niskie zużycie prądu
-gwarancja długowieczności(nie żartuje)
Chyba że wolisz jak większość kupić chińskie badziewie.......wtedy też ci pomogę-mam świetne stopery do uszu
Zalety:
-cicha,bezgłośna praca
-niskie zużycie prądu
-gwarancja długowieczności(nie żartuje)
Chyba że wolisz jak większość kupić chińskie badziewie.......wtedy też ci pomogę-mam świetne stopery do uszu
-
Iwek_22
Mam podobne pytanie co Marcin, więc podepnę się pod temat 
Stachu, czy możesz podać model swojego HAGENA, lub jakieś namiary na taką lub podobną pompę chodzi mi oczywiście o tak mały pobór prądu i wydajność. Musiała by u mnie "uciągnąć" parę zbiorników, ale skoro u Ciebie pracuje na całej hodowli, to chyba nie będzie z tym problemu.
Może ktoś inny podpowie jaką pompę można zastosować? Będę wdzięczny
Stachu, czy możesz podać model swojego HAGENA, lub jakieś namiary na taką lub podobną pompę chodzi mi oczywiście o tak mały pobór prądu i wydajność. Musiała by u mnie "uciągnąć" parę zbiorników, ale skoro u Ciebie pracuje na całej hodowli, to chyba nie będzie z tym problemu.
Może ktoś inny podpowie jaką pompę można zastosować? Będę wdzięczny
-
bingant
- senior

- Imie i Nazwisko: Robert
- Miejsce zamieszkania/miasto/: wiocha
Mam taki jedno pytanie, skoro rozmowa toczy się o napowietrzaniu. Czy dwie takie kostki: http://www.allegro.pl/item385576764_dyf ... ys6zl.html umieszczone w sumpie i podpięte pod napowietrzacz Hailea 400l/h, wystarczą do odpowiedniego natlenienia 400-tu litrowego akwarium? Pytam, bo nie chcę wsadzać do akwa żadnej kostki, nie podobają mi się bąbelki.
-
TURYSTA
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
kup sobie końcówkę do cyrkutora 650 aqua ela podłącz ja pod deszczownie albo jaki kolwiek filtr zewnętrzny i będziesz miał napowietrzanie bez hałasu.
chodzi o tą końcówkę z wężem spisze sie bardzo dobrze
Co do zastosowań nie warczących pompek to szukaj jbl ultra silent
https://sklep.aquael.pl/wcsstore/Aquael ... 9_maxi.jpg
chodzi o tą końcówkę z wężem spisze sie bardzo dobrze
Co do zastosowań nie warczących pompek to szukaj jbl ultra silent
https://sklep.aquael.pl/wcsstore/Aquael ... 9_maxi.jpg