Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
styban
- junior

A ja mam jedno pytanko (którym zaskoczył mnie kolega który przywiezie mi Neguvon jutro wieczorem) jaki ma być 70, 80, czy 90%?
Nie wiedziałem że jest w różnych stężeniach. Rozmawiamy o dawkach, ale przy jakich stężeniach?
-
deptak
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
-
Kontaktowanie:
styban pisze:A ja mam jedno pytanko (którym zaskoczył mnie kolega który przywiezie mi Neguvon jutro wieczorem) jaki ma być 70, 80, czy 90%?
Nie wiedziałem że jest w różnych stężeniach. Rozmawiamy o dawkach, ale przy jakich stężeniach?
Dozowanie podaje sie zawsze w postaci substancji czynnej. Substancja ta w przypadku Neguvonu jak i zarowno Capifosu, Bromexu ect ( to sa nazwy handlowe ) jest trichlorfon zatem kazde dawkowanie trzeba przeprowadzic wzgledem zawartosci tego skadnika. Neguvon zawiera 97% czystego trichlorfonu nie slyszalem o stezeniach 70,80 czy 90 % najparwdopodobniej jest to jakis inny preparat zawierajacy ten skladnik a jest tego na rynku sporo.
pozdrawiam
-
jociak
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
-
Kontaktowanie:
Temat był drążony milion razy, ale wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Wiem, że w związku z substancją zawartą w neguvonie, został on usunięty z rynku UE. Tak się składa, że mieszkam kilka kilometrów od granicy z "Ruskimi", więc wyskok do Kaliningradu czy Bagratinowska nie stanowi dla mnie problemu. Rosia nie jest UE, więc o ile firma Bayer tam funkcjonuje to lek powinien być dostępny od ręki. Pytanie do forumowiczów: Czy ktoś się orientuje czy za wschodnią granicą Bayer wypuścił neguvon? Bo jak tak to mogę coś zadziałać ... Paweł
-
jociak
- entuzjasta

-
Kontaktowanie:
No proszę właśnie znalazłem ślad działalności firmy Bayer na "czerwonym" stepie. Dowód:
http://www.bayer.ru/
Ciekawe tylko czy tam nie został wycofany ...
-
deptak
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
-
Kontaktowanie:
Nie zostal. Rosja nie podlega jurysdykcji UE. Generalnie sporo swiatowych koncernow produkuje calkiem legalnie rozne swinstwa po to by sprzedawac je w krajach trzeciego swiata.
pozdrawiam
-
Amorphis
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Marek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz
Dobra, przyznam się, że gorliwie nie szukałem, ale nie ma go w moim zasięgu. W związku z tym spytam, czy ktoś z forumowiczów ma kilka g sprawnego neguvonu na odsprzedanie?
-
marcinesku
- junior

ja też bym chętnie ,kupił
-
MarcinR
- junior

- Imie i Nazwisko: Marcin Ryszka
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Tworków k/Raciborza
-
Kontaktowanie:
jociak pisze:neguvonie, został on usunięty z rynku UE.
Dobrze się składa że neguvon można dostać normalnie u weterynarza, ja nie miałem z tym żadnych problemów.
Pozdrawiam MarcinR
-
jociak
- entuzjasta

-
Kontaktowanie:
MarcinR pisze:
Dobrze się składa że neguvon można dostać normalnie u weterynarza, ja nie miałem z tym żadnych problemów.
To dobrze się składa. Jak możesz to kup kilo, nałóż marżę a ja to od Ciebie zakupię, nawet teraz ... choć wiem że nie załatwisz ...
pozdrawiam Paweł
-
zjarany
- junior

Potrzebuję parę gram neguvonu. Woj. śląskie. Będzin. Jeżeli ktoś ma "odstąpić" to proszę o info na priv.
Olek