dziwne "robaki" na dnie higienicznego akwarium
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
dziwne "robaki" na dnie higienicznego akwarium
witam.
zupełnie nie wiem co to jest. na dnie jednego z akwariów(przynajmniejw tym jednym je zauważyłem) pełza po dnie mnóstwo białych robaczków wygladem przypominających jakieś nicienie są bez problemu widoczne gołym okiem. czy u Was w akwariach też pojawiają się takie dziwne zwierzątka?? jeśli tak to co to jest i czy nie zagraża to rybom? dodam że co jakiś czas sypię sół do akwarium, a one i tak tam są. temp. w moich akwariach to 29*C, two 8 . ale wątpię aby te parametry miały cokolwiek wspólnego z pojawianiem się tych robaków
zupełnie nie wiem co to jest. na dnie jednego z akwariów(przynajmniejw tym jednym je zauważyłem) pełza po dnie mnóstwo białych robaczków wygladem przypominających jakieś nicienie są bez problemu widoczne gołym okiem. czy u Was w akwariach też pojawiają się takie dziwne zwierzątka?? jeśli tak to co to jest i czy nie zagraża to rybom? dodam że co jakiś czas sypię sół do akwarium, a one i tak tam są. temp. w moich akwariach to 29*C, two 8 . ale wątpię aby te parametry miały cokolwiek wspólnego z pojawianiem się tych robaków
- Borys_szczecin
- junior
Mlad powiele tutaj kolegów to wypławka miałem to ostatnio też w akwa nie zagraża rybą niszczy ikrę są na to leki i wybiją ale chemii zawsze jak najmniej polecam większe podmiany wody. a wypławki są przez to że za dużo żarcia dajesz rybom i nie zjadają i na resztkach się rodzą. ja wyczyściłem całe akwa wszystko wyłączyłem napowietrzanie filtr wymyłem akwa gąbkom jak to siadło wyczyściłem i tak 3 razy niema śladu po nich a na przyszłość musimy sie starać dbać bardziej o czystość
a jeżeli tak ci nie pasuje wrzuć 2 lub 3 neony opędzlują szybciutko