Czesc
Jak w temacie czy ktos stosuje prosze o uwagi , dawkowanie oczywiscie do wody po RO
Pozdrwiam
Robert Skinder
PREIS DISKUS-MINERALIEN
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Ja stosuje od ok roku. Jednak coraz rzadziej, powod? prawde mowiac cena niewspolmierna do efektu. Jak kazdy chce jaknajlepiej, dodaje do RO, 1 Lyzeczka (do cherbaty ) na 30l RO osiagam przewodnosc ok 200-220. Podnosi lekko ph. Idealny moim zdaniem jak "kranowka" to sciek lub do tarliskowego. W ogolnym mieszam teraz 2L."kranowki" 8l RO, i nie widze pogorszenia. Z mojego doswiadczenia wynika, ze trzeba go wczesniej dobrze rozpuscic ( a to trwa!), bo dodajac bezposrednio trwa bardzo dlugo zanim sie calkowicie rozpusci.
eugen
eugen
- cocoloco
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
Może nie używałem Tetry ale miałem okazję stosować podobny preparat Sery . Jakie wrażenia ?? Cóż nie jestem zachwycony , zmętnienie wody i pojawiły się glony nitkowate . Wróciłem więc na kolanach do rurovitu też 20 % . Ogólnie uważam że w przypadku rozmnażania i obaw że z rur coś przywieje można się w to bawić ale kiedy mamy dekoracyjny zbiornik nie jest to idealna alternatywa .
- jzajonz
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo
Dodawanie soli mineralnych do RO zamiast rurowitu ma poważne uzasadnienie w przypadku rozmnażania aby woda była pozbawiona jakichkolwiek bakterii i niepożądanych dodatków. Wszystko zależy od tego co mamy w rurach i dodaję rurowit ale przechodzi on poprzez 3 różne prefiltry i jest OK.
Sole też stosowałem i nadal czasem ich używam ale wyłącznie do rozmnażania lub gdy chcę skorygować wodę.
Sole też stosowałem i nadal czasem ich używam ale wyłącznie do rozmnażania lub gdy chcę skorygować wodę.