molinezje black molly

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

patrycja

molinezje black molly

Post autor: patrycja » 27 sty 2008, 22:17

czesc mam pytanie moje 2 molinezje black molly maja plamki na brzuszku co robic z gory dzieki :)

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 27 sty 2008, 22:35

Witam , Jeżeli to możliwe zamieść fotkę tych molinezji , opisz kiedy to się zaczęło dziać, i czy te kropki nie są czasem białe i na całym ciele , bo jeżeli tak to to jest tzw. rybia ospa którą łatwo wyleczyć popularnym środkiem zwanym błękitem,zielenią lub po prostu FMC. Do tego standardowo podnosi się temperaturę i gasi światło. Myślę że to nic poważnego , ale opisz bardziej.

PS.Temat założony w złym dziale.

Awatar użytkownika
Młody1919
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dawid K.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: Młody1919 » 28 sty 2008, 10:25

Zgadzam się z kolegą DISPARem , tylko aby nasza mała koleżanka znalazła swój temat :D Za to na moje nikt nie odpisuje :D Czekam(y) na bliższy opis tych plamek.

fangornn
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków

Post autor: fangornn » 28 sty 2008, 10:32

Ups, :oops: przepraszam bardzo nie zauważyłem wieku, jeszcze raz przepraszam. Poprosiłem moderatora o usunięcie moje wypowiedzi. A tak apropos problemu, to zwykła ospa rybia FMC pomoże w odpowiedniej dawce oczywiśćie.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 28 sty 2008, 10:36

Jeśli to ospa, to zapraszam tutaj:
http://www.pawiookie.pl/index.php?optio ... &Itemid=29
Pozwoli to na dobranie metody do posiadanych możliwości, jak również na ogarnięcie dokładniej tematyki ospy.

Dla potwierdzenia że to ospa przydałoby się kilka fotek.

Z drugiej strony zastanawiający jest wysyp na PKMD w ciągu ostatnich dwóch tygodni bardzo młodych akwarystów zadających pytania, które nie leżą w nurcie zainteresowań forum.

Rafał

fangornn
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków

Post autor: fangornn » 28 sty 2008, 11:30

Rafal_W pisze: Z drugiej strony zastanawiający jest wysyp na PKMD w ciągu ostatnich dwóch tygodni bardzo młodych akwarystów zadających pytania, które nie leżą w nurcie zainteresowań forum.
Rafał; nie tylko Ciebie to zastanawia. I nie jest to zjawisko tylko naszego forum. Na innych forach też jest zauważalny ów wysyp.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 28 sty 2008, 13:11

Ludzie się garną do akwarystyki ... bo idzie wiosna powoli, ale idzie już do nas.
Trzeba im pomagać na forum i tyle, teorii spiskowych nie ma co się doszukiwać.

PS1: Moderatorzy są od porządkownia i przenoszenia tam gdzie trzeba wszystkich źle umieszczonych wątków, tak jak i od tego by wytłumaczyć forumowiczowi dlaczego to przenieśli i gdzie teraz jest jego wątek czy post. Najgorsze jest wywalenie bez informacji.
PS2: Mnie bardziej dziwi komunikacja RF z MODAMI w wątkach tematycznych, to trochę jak spam dla autora i dla czytelników. Odstrasza. Wprowadza zamęt, bo pomagać Patrycji tu, czy może tam gdzie to wyląduje? teraz, czy po przeniesieniu?
RF ma specjalny dział do komunikacji z MODAMI więc, nie ma potrzeby robić tego publicznie w wątku, z resztą jak widać moderatorzy i tak wątków nie czytają :wink: .

J-23
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: J-23 » 28 sty 2008, 15:14

_TOM_ pisze:Ludzie się garną do akwarystyki ....
A ja sądzę raczej że to w szkołach na lekcjach informatyki właśnie rozpoczął się temat "korzystanie z forów internetowych".
J-23

lara
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
Kontaktowanie:

Post autor: lara » 28 sty 2008, 17:14

Patrycja przenioslam Twoj temat do dzialu choroby.

Polecam jednak to forum , mysle ze duzo tam mozesz sie na temat black moly dowiedziec.

http://www.akwarystyka.com.pl/

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”