1128l [czarne wody]
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- fish
- junior
- Imie i Nazwisko: Radek Rybak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pionki
1128l [czarne wody]
Witam.
Co prawda nie jest to moje akwarium ale bardzo mi się spodobało i postanowiłem je zaprezentować na forum. Akwarium tak jak w tytule ma 1128 litrów ( wewnętrzne wymiary 297,6 x 57,6 x 65,8 h ), wymiary zewnętrzne 300x60x66h. Jest to akwarium użytkownika tego forum.
Podaje tylko linka do strony gdzie można zobaczyć akwarium ponieważ nie mogę wkleić zdjęć http://www.akwarystyka.com.pl/showthrea ... 85&page=59
W akwarium co prawda nie ma paletek ale docelowo mają być altumy i bardzo mi się spodobało. Myślę, że właściciel akwarium po przeczytaniu wątku osobiście wklei nowe fotki swojego zbiornika.
Co prawda nie jest to moje akwarium ale bardzo mi się spodobało i postanowiłem je zaprezentować na forum. Akwarium tak jak w tytule ma 1128 litrów ( wewnętrzne wymiary 297,6 x 57,6 x 65,8 h ), wymiary zewnętrzne 300x60x66h. Jest to akwarium użytkownika tego forum.
Podaje tylko linka do strony gdzie można zobaczyć akwarium ponieważ nie mogę wkleić zdjęć http://www.akwarystyka.com.pl/showthrea ... 85&page=59
W akwarium co prawda nie ma paletek ale docelowo mają być altumy i bardzo mi się spodobało. Myślę, że właściciel akwarium po przeczytaniu wątku osobiście wklei nowe fotki swojego zbiornika.
-
- junior
- Imie i Nazwisko: Anna Malinowska
- Kontaktowanie:
Witam 
Dziękuję Radku za zmobilizowanie mnie do wklejenia zdjęć, postawiłeś mnie przed faktem dokonanym .
Wszystkich forumowiczów przepraszam, że się tyle z tym ociągałam ale jakoś ostatnio chyba zmęczona jestem.
Akwarium zalewanie rozpoczęłam 17listopada 2007r.
W chwili obecnej jego obsadę stanowi spory harem ramirezek, ławica neonów inesa, otoski i spora ilość różnej maści zbrojników.
Do pełnej obsady brakuje mi wspomnianych już wcześniej altumów.
A teraz zdjęcia.
17-18.11.2007r

18.11.2007r

23.11.2007r

Widok pokoju z akwarium , stan obecny.

Akwarium ( niestety mam za słaby aparat by pokazać co i jak piszczy w tym akwarium ).

Tafla wody w zastraszającym tempie zarasta pistią , paprotka i rzęsą.

Ramirezki w korzonkach pistii.

Glonki i inne gady
( niewielka ich część - zdjęcia zamieszczę jak tylko uda mi się zrobić im zdjęcia ).
Platydoras costatus - 4 sztuki.

Acanthicus adonis - 1 sztuka.

L-027b - 1 sztuka i Sturisoma aureum - 1 sztuka.

Dziękuję Radku za zmobilizowanie mnie do wklejenia zdjęć, postawiłeś mnie przed faktem dokonanym .
Wszystkich forumowiczów przepraszam, że się tyle z tym ociągałam ale jakoś ostatnio chyba zmęczona jestem.
Akwarium zalewanie rozpoczęłam 17listopada 2007r.
W chwili obecnej jego obsadę stanowi spory harem ramirezek, ławica neonów inesa, otoski i spora ilość różnej maści zbrojników.
Do pełnej obsady brakuje mi wspomnianych już wcześniej altumów.
A teraz zdjęcia.
17-18.11.2007r

18.11.2007r

23.11.2007r

Widok pokoju z akwarium , stan obecny.

Akwarium ( niestety mam za słaby aparat by pokazać co i jak piszczy w tym akwarium ).

Tafla wody w zastraszającym tempie zarasta pistią , paprotka i rzęsą.

Ramirezki w korzonkach pistii.

Glonki i inne gady

Platydoras costatus - 4 sztuki.

Acanthicus adonis - 1 sztuka.

L-027b - 1 sztuka i Sturisoma aureum - 1 sztuka.

- darek-dorado
- entuzjasta
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
Tak gratuluje piekne akwarium.
Podziwiam rowniez ogrom Twej pracy ktora w to wlozylas. Przeczytalam cala relacje powstawania tego zbiornika od a-z.
Wiem ze napracowalas sie ogromnie, niemowiac ile czasu (czytaj dni) zajelo Ci plukanie piachu,i przywiezienie go z lasu.
Wiem nawet ze podczas prac, zdawalalas relacje z pilki noznej hehe.
Tylko brakuje tam dyskwcow. Wie ze byly tam piekne Altumy no ale .... mysle ze jeszcze tam beda.
Powodzenia.
p.s Zdjecia piekne, tylko rozwalaja ramki.
Podziwiam rowniez ogrom Twej pracy ktora w to wlozylas. Przeczytalam cala relacje powstawania tego zbiornika od a-z.
Wiem ze napracowalas sie ogromnie, niemowiac ile czasu (czytaj dni) zajelo Ci plukanie piachu,i przywiezienie go z lasu.
Wiem nawet ze podczas prac, zdawalalas relacje z pilki noznej hehe.
Tylko brakuje tam dyskwcow. Wie ze byly tam piekne Altumy no ale .... mysle ze jeszcze tam beda.
Powodzenia.
p.s Zdjecia piekne, tylko rozwalaja ramki.
- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
darek-dorado pisze: W takim akwarium można chyba nakręcic film o Rio Negro, po dobrym montażu nikt by sie nie połapał, że to nie rzeka.
W 100% się z Tobą zgadzam, akwarium super , rozplanowanie korzeni, roślinność płwyająca dają taki efekt że aż nie można odkleić wzroku. Osoba która stworzyła to cudo ma wielki talent i pomysłowość, inwencję twórczą. Podziwiam ..... Super super super.... czarne wody