pojemnośc 200l wymiary 120x30x50 panoramiczne
Funkcjonuje około 3 miesiące od zalania
Roślinne pół piachu pół żwirku w żwirku posadzone gęsto rośliny
Skończyły mi sie testy paskowe (na wszystko) i raczej nie mierzyłem jaką mam wodę:) sprawdzałem kranówkę co jakiś czas

Woda z Ro do podmianek z mikroelementami ostatnio leje wode z kranu, oczywiście odstaną przez co najmniej 24 godziny i podgrzana do odpowiedniej temp (31*C)

około 25% co tydzień , ostatnio wymieniam co około 2 dzień (od czasu kiedy stały się płochliwe)
5 młodych palet od 5-9cm
2 bocje wspaniałe po 10cm
Dostają serce wołowe z cyklopem płatkami(spirulina,d-50 plus, dialo,granulat hikari) lub osobno suchy pokarm wymieniony wyżej
Objawy opisałem wyżej, trochę przyśpieszony oddech
2 grzałki po 200W (wiem że to dużo ale przynajmniej mam dobra temperaturę a 2x100w nie mam)
Wode filtruje tetratec ex 1200 wkłady to ceramika i gąbka (był keramzyt ale wywaliłem dzisiaj)
Napowietrzanie 24h oświetlenie 2x30 (life glo i jeszcze jakaś której nazwy nie pamiętam ale tez z tej serii)
Nic nowego nie wrzucałem do akwa
Ryb nie leczyłem NIGDY oprócz bocji (a leczyłem je z 2 lata temu z ospy właśnie)
Zdjęcia postaram się wkleić w najbliższym czasie, jednak oprócz nędznego akwarium nic nie zobaczycie raczej, poza tym ja ledwo je w roślinach z bliska widzę a co dopiero aparatem uchwycić
Jak nikogo nie ma to mają normalny kolor i zachowują sie normalnie
Pokarm przyjmują i to mnie cieszy:D