250 litrów Olsztyniaka
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
250 litrów Olsztyniaka
Hej oto moje przerobione akwarium (hehe troche wydałem)
co tam ciekawego:
-woda osmozowana (6 ph) bo mam ogólnie twarda wode w swoim miejscu zamieszkania
-lampki(świetlówki) jedna niebieska, druga czerwona bardzo ladnie estetycznie wygladają.
Ryby sie chowaja bo zbiornik ma 3 dni i nowe świetlówki niech sie trochę wypalą.
Napowietrzacz, dwie kurtyny,grzałeczka utrzymująca 29 stopni,
filtr zamknięty chiński na 500 litrów.
6 dyskowcow mieszańców , jeden sum i glonojad mały.
Roslinki nie znam nazw, ale dzieki oznowaniu może będą rosły,
oto akwarium.
co tam ciekawego:
-woda osmozowana (6 ph) bo mam ogólnie twarda wode w swoim miejscu zamieszkania
-lampki(świetlówki) jedna niebieska, druga czerwona bardzo ladnie estetycznie wygladają.
Ryby sie chowaja bo zbiornik ma 3 dni i nowe świetlówki niech sie trochę wypalą.
Napowietrzacz, dwie kurtyny,grzałeczka utrzymująca 29 stopni,
filtr zamknięty chiński na 500 litrów.
6 dyskowcow mieszańców , jeden sum i glonojad mały.
Roslinki nie znam nazw, ale dzieki oznowaniu może będą rosły,
oto akwarium.
- Załączniki
-
- oto zdjęcie z aparatu
- 1.jpg (109.43 KiB) Przejrzano 7752 razy
-
- i rybki
- 2.jpg (87.24 KiB) Przejrzano 7752 razy
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, 16:32 przez Emtec, łącznie zmieniany 5 razy.
- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
No błędziki naprawdę zacne
Podoba mi sie kolorystyka twoich rybek , ale ich stan ( bynajmniej 2) daje wiele do myślenia. Masz także szczurki
Jak wszystkie roślinki wystartują to może być ciekawie, ale o ile dobrze przeczytałem masz czerwoną i niebieską lampkę , stawiam że są to świetlówki. Nie wiem jak to roślinność zaakceptuje. Jak możesz to zrób zdjęcie wieczorem , gdy tylko pali się oświetlenie w akwarium , aby było widać tylko to co powinno być widać , a nie okno, telewizor i operatora 

-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Artur Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skórzewo
Nie gniewaj się, ale dla mnie to straszne "kocmołuchy" z tych Twoich ryb. Jasne światło im nie przeszkadza, ale kontroluj parametry, bo świeże akwa potrafi płatać figle z wodą...
Co do błędów to czegoś nie rozumiem, i już pisałem nie raz... Nasza strona posiada w okienku aktywny system sprawdzania pisowni, więc jest to nic innego jak LENISTWO piszącego, któremu nie chce się zamienić i poprawić podkreślanych na CZERWONO błędnych wyrazów, i nie zasłaniaj się dysleksją, bo na oczy ci chyba nie padło... pozdrawiam
Co do błędów to czegoś nie rozumiem, i już pisałem nie raz... Nasza strona posiada w okienku aktywny system sprawdzania pisowni, więc jest to nic innego jak LENISTWO piszącego, któremu nie chce się zamienić i poprawić podkreślanych na CZERWONO błędnych wyrazów, i nie zasłaniaj się dysleksją, bo na oczy ci chyba nie padło... pozdrawiam
-
- nowicjusz
Po pierwsze .
Pierwsze słyszę żeby dyski wpuszczać po 3 dniach do nowego akwarium (ja ostatnio wpuściłem po 12 i to też było za szybko ale nie chciałem ich męczyć w kwarantannowym)
Po drugie niebieska świetlówka?
A co to ma być -morskie akwarium czy jak?
Po trzecie te dyski rzeczywiście nie wyglądają najlepiej.
Pierwsze słyszę żeby dyski wpuszczać po 3 dniach do nowego akwarium (ja ostatnio wpuściłem po 12 i to też było za szybko ale nie chciałem ich męczyć w kwarantannowym)
Po drugie niebieska świetlówka?
A co to ma być -morskie akwarium czy jak?
Po trzecie te dyski rzeczywiście nie wyglądają najlepiej.