Aby wkurzyć TOMka
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Ta para Red Diamond kładzie ikrę co 7 dni, prawie zawsze ma larwy w ogólnym, więc dałem ją do tarliskowego.jzajonz pisze:Tomek! Skoro masz przerybienie to wybawię cię z tego problemu i przygotuj jakąś parkę dla mnie a najchętniej tę Red Diamond co miała larwy
Samica jest pięknie bordowa, rośnie ciagle i zaczyna przerastać samca, samiec ni to pomarańcz ni to red, niebieskawy kolor prześwituje z niego.
Bardzo ładnie młode woziły na sobie w tarliskowym. No ale wyleciałem do Singapuru na tydzień, nikt się nimi przez 9 dni nie zajmował, a jak wróciłem było może z 5 młodych, a woda, szkoda opisywać, powiem tylko że wyglądała jak pomarańczowe mleko ... Najpierw żona, a jak ona wyjechała, to teściowie sypali granulat co godzinę chyba, nawet nie pytałem, by nie było im przykro.
Poszły znowu do ogólnego, bo wody w tarliskowym nie chciałem doprowadzać do normy, czasu nie miałem na to, do tego to by wymagało ogromnych podmian, więc młode i tak poszłyby do nieba.
Tylko Janusz, tej pary nie oddam, bo nie nacieszyłem się nimi jeszcze.
Ale skoro nie rozmnażam dysków, mogę wypożyczyć Tobie na kilka miesięcy

Jestem bardzo ciekaw co z nich będą za młode, czy bedą bordo po mamie, czy pomarańcz po tacie, czy może blue diamond po dziadkach

- Załączniki
-
- 1paraRedDiamond.JPG (41.44 KiB) Przejrzano 5382 razy
-
- 1szRedDiamondzlmlodymi.JPG (27.17 KiB) Przejrzano 5382 razy
- _TOM_
- członek PKMD
Ta druga para Red Diamond również kładzie ikrę co 7 dni, ale ikry nie mają więc nie dawałem ich do tarliskowego.jzajonz pisze:Tomek! Skoro masz przerybienie to wybawię cię z tego problemu i przygotuj jakąś parkę dla mnie a najchętniej tę Red Diamond co miała larwy
2 lub 3 dnia zjada ikrę, w 50% nie zapłodniona, bo zbielała w połowie ziaren. Może dam siatkę lub podniosę temperaturę powyżej obecnych 28 stopni, by zobaczyć czy jest ta para też płodna (lubię wiedzieć). Samiec ciągle rośnie jeszcze, ładny pastelowy pomarańcz się robi z niego, samica też tak ubarwiona wychodzi, ale chyba wzrost juz ma w

Tej pary też nie sprzedam, ale również leasing wchodzi w grę.
Nie rozmnażam dysków, mogę wypożyczyć ją Tobie na kilka miesięcy

Jestem ciekaw co z nich będą za młode.

- Załączniki
-
- 2gaRD.JPG (47.96 KiB) Przejrzano 5369 razy
-
- 2paraRedDiamond.JPG (47.86 KiB) Przejrzano 5369 razy
- _TOM_
- członek PKMD
Nie mniej ciekawi mnie co wyjdzie z Red Heckla i Red Diamond, a nawet bardziej mnie to nurtuje.jzajonz pisze:Tomek! Skoro masz przerybienie to wybawię cię z tego problemu i przygotuj jakąś parkę dla mnie a najchętniej tę Red Diamond co miała larwy
Czy ten pas będzie dziedziczny

Dobrała się mi taka parka jak na obrazkach, choć oboje mają więcej blue niż red, płodna parka jest na bank, bo ma larwy w ogólnym raz na miesiąc, ikra jest co tydzień, ale jak to w ogólnym znika czestow nocy. Tylko te są felerne, bo małe gadziny, samica ze 13cm, a samiec może 14cm, on w kapeluszu, a ona na obcasie oczywiście

1fota: ona z pyska, on z pyskiem do konkurenta w obronie ikry.
2fota: od lewej on, potem ona, a ten trzeci to ciagle ten sam konkurencyjny samiec co im się wpiernicza ciągle do wyrka z butami

- Załączniki
-
- paraRDiRH.JPG (53.32 KiB) Przejrzano 5365 razy
-
- parkaRDiRH.JPG (41.67 KiB) Przejrzano 5365 razy
- _TOM_
- członek PKMD
No ładniedaro1820 pisze:Janusz pożycz od Toma trzy pary od razu. Po co będziesz jeździł po jedną parę, a zresztą akwarium i tak przerybione hehe.
Pozdro

6 dysków do Janusza

2 dyski chcę sprzedać, bo mi się nie podobają

2 idą u mnie do tarliskowego

no i bedzie po przerybieniu, bo w ogólnym zostanie m mi średnio 1 dysk na ponad 200 litrów wody

Czas na zakupy